About

De persoon achter de camera


Hoi! Ik ben Quirina Kamoen, woonachtig in Emmen, met mijn man Marcel en onze hond Gucci. Mijn grootste passie is fotografie en op mijn website deel ik de avonturen die ik beleef met fotografie.

Foto’s spreken een universele taal die door iedereen begrepen wordt! Daarom heb ik besloten om over te schakelen naar het Engels op mijn website. Niet per se omdat het makkelijker is, maar wel voor het gemak van mijn bezoekers. Aangezien ik meer bezoekers uit het buitenland krijg en ervan uitga dat ze mogelijk geen Nederlands kunnen lezen, heb ik deze verandering gemaakt. Gelukkig zijn de meeste Nederlanders goed in het Engels, daarom heb ik de overstap gemaakt.

Fotografie reis

Mijn fotografische reis begon met het vastleggen van honden, vanwege mijn werk als hondeninstructeur en mijn bezoeken aan de dierentuin om dieren te fotograferen. Maar al snel verschoof mijn interesse naar landschapsfotografie, hoewel ik hier fysiek gezien de nodige uitdagingen tegenkwam. Dit werd nog uitdagender nadat ik gediagnosticeerd werd met fibromyalgie en moest leren omgaan met deze ziekte. Uiteindelijk ben ik overgestapt naar straatfotografie, wat voor mij geen vreemd terrein was, aangezien mijn vader naast beeldend kunstenaar ook actief was als straatfotograaf..

Tegenwoordig fotografeer ik het mysterie van het dagelijks leven, want als iets mijn aandacht trekt, fotografeer ik het. Van stads- en straattaferelen tot mooie landschappen die vooral gericht is op zee en alles daartussenin.