Over Mij

Hoi! Mijn naam is Quirina. Ik woon samen met mijn man Marcel en onze hond Matsi in Emmen. Het maken van foto’s heb ik altijd al gedaan, maar sinds 2017 ben ik eigenlijk serieus gaan interesseren voor fotografie en lid geworden van de Fotogroep Klazienaveen.

Al snel kreeg landschapsfotografie mijn voorkeur en besloot hier in 2021 verder te gaan investeren, zodat ik het beste resultaat tijdens het fotograferen krijgt. Want hoe leuk fotografie ook is, fotobewerking is niet mijn favoriete bezigheid en wil hier zo min mogelijk tijd aan besteden. Toch bewerk ik iedere foto die ik gemaakt heb, want zo heb je de controle over hoe uiteindelijk je foto eruit komt te zien.

Mijn werk bestaat voornamelijk uit het stedelijk landschap, maar mag ook graag aan de kust of bij het water fotograferen. Naast landschapsfotografie mag ik ook graag dieren fotograferen als afwisseling. Het liefst fotografeer ik ze in hun natuurlijke leefomgeving, maar de dieren die ik graag mag fotograferen leven niet hier in het wild. Daarbij denk ik, dat ik niet het lef heb om naar een leefomgeving te gaan waar ijsberen, leeuwen of olifanten leven en daar te gaan fotograferen. Daarom ga ik naar de dierentuin, zodat ik deze dieren gewoon kan fotograferen.

In 2022 besloten om over mijn fotografie avonturen te gaan bloggen. Zelf vind ik het erg leuk om de avonturen van andere fotografen te lezen en in mijn geeft dit iets meer een persoonlijke touche aan de website. Alleen ben ik dyslectisch, waardoor het misschien niet allemaal in de juiste context geschreven is.