• Recepten
  • Zondagsbrunch

    Iedere zondag hebben wij altijd een zondagsbrunch, een traditie die bij mij thuis niet meer weg gaat. Het is niet alleen lekker, het is namelijk ook eventjes de tijd voor elkaar nemen en met een bijkomend voordeel is dat het ook nog is leuk om te doen. Hoe onze zondagsbrunch is ontstaan, dat zal ik je in dit artikel vertellen.

    Bij mijn vader, kreeg ik iedere ochtend ontbijt die voor mij werd klaargemaakt. Vers geperste jus d’orange, met een beschuitje en een broodje erbij. Alleen op woensdag en zondag ochtend hadden wij altijd 2 zacht gekookte eieren bij het ontbijt, wat ik altijd erg lekker vond.

    Ook als ik bij mijn oom en tante logeerde of bij mijn oma was, hadden ze iedere zondag een heerlijke brunch met de lekkerste broodjes, vleeswaren en was het altijd een feestje om te eten. Hier mocht ik altijd meehelpen, de tafel dekken zoals het hoorden en andere kleine dingetjes die bij het bereiden van de brunch hoorden. Zo hadden ze mij geleerd, als je van een mooi gedekte tafel eet, dan is het altijd een feestje om te eten.

    Eigenlijk was het bij hun altijd een feestje om te eten, dit doordat mijn tante en oma goed met elkaar konden vinden. Ook woonden ze tegen over elkaar, waren veel ze samen en aten ook bijna altijd samen. Voor mijn gevoel was het dan altijd one big family, alleen waren mijn ouders er dan niet bij.

    Andere tijden

    Sinds ik op mijzelf woon en herinnerd ben door een andere tante en oom hoe het was om iedere zondag uitgebreid te ontbijten, is de zondagsbrunch bij mij een standaard dingetje geworden. Eerst had ik echt diverse soorten beleg, roerei, bacon en dan ook nog isย  2 zacht gekookte eieren erbij. Dit was echt te veel, waardoor ik de hele week de overgebleven broodbeleg nog kon eten. Wat ik niet bewaard kon worden, kreeg de hond die op die manier ook een zondagsbrunch had.

    Tegenwoordig maken we alleen waar we zin in hebben, dit omdat Marcel alleen zoetwaren op brood doe naar zijn werk en zelf eet ik ook niet erg veel. Wat er van dan van de zondagsbrunch is overgebleven, eet ik meestal die maandag en soms ook nog een dinsdag op mijn brood. Het voordeel hiervan is, dat we niet iedere zondag hetzelfde eten. Alleen de 2 zacht gekookte eieren is er standaard erin gebleven en zal ook niet zo snel veranderen.

    Tijdens de feestdagen wordt er wel iets meer uitgepakt en hebben wel meerdere dingen op tafel liggen. Zo heb je toch nog het gevoel dat het een feestdag is, iets bijzonders eet en de sfeer hoe je tafel dekt heeft hier natuurlijk ook invloed op. Want hoe mooier de tafel is gedekt, hoe groter het een feest is om van te eten.

    Als je dit zo lees, dan kan je wel zeggen dat wij iedere zondag een feestmaal hebben. Zo hoort het leven ook te zijn, want als je dit met de mensen kan delen die je lief hebt, dan ben je in mijn ogen een gezegend persoon.

    Liefs,

    Quirina

    Quirina

    Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

    Find me on: Web | Twitter | Facebook

    Share:

    2 Reacties

    1. Dani
      25 mei 2018 / 17:28

      Leuk van die rituelen.

      • Quirina
        Auteur
        25 mei 2018 / 21:20

        Dank je, het is ook een keertje wat anders dan een recept en vond de achtergrond over onze dingen ook wel een keertje leuk om toe te lichten.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *