• Fotografie
 • Workshop studiofotografie bij Peter Koops

  Vorige week woensdag hadden we met de fotogroep een workshop bij Peter Koops gehad, wat zeer interessant was en heb ik zeker weer nieuwe dingen geleerd. In deze blogpost laat ik de foto’s zien die ik die avond gemaakt heb en vertel ik je een klein beetje, hoe ik het ervaren heb.

  Workshop studiofotografie

  Zelf heb ik niet zoveel met modellenfotografie, weet ik nooit wat ik met de modellen moet doen en ben ik persoonlijk meer van spontane foto’s. Alleen in een studio verwacht de modellen wel dat je hun aanstuurt, wat ook erg logisch is.

  Workshop studiofotografie

  Hoe leuk de modellen ook zijn, ik weet echt niet wat ik ermee moet en dat kan je merken ook. Dit maak niet uit of ik heel Pinterest of Instagram af gaat, om inspiratie op te doen. Wat zeker goede social media kanalen zijn om dat te doen, alleen werk het bij mij echt averechts en zal ik dat ook niet meer gaan doen.

  Workshop studiofotografie

  Ik werk toch liever op mijn gevoel en dan het liefst zo spontaan mogelijk. Zodat de foto’s heel natuurlijk overkomen, wat ik toch een stuk leuker vind. Dan een shoot die helemaal geposeerd is. Wat wel een groot voordeel is dat deze meiden wel ervaring hebben om voor de camera te staan, waar ik ook erg blij mee was.

  Workshop studiofotografie

  Wat wel een beetje lullig is voor één van de meiden, is dat een foto die eigenlijk niet goed gelukt is het mooist vond. Hier ging namelijk één van de studiolampen niet af, waardoor ze maar half belicht was. Deze foto heb ik dan ook uitgesneden en omgezet naar een foto, in het zwart/wit is. Ik ben dan ook erg benieuwd, wat zij van deze foto vind?

  Voor mij was het een leerzame avond, die in de eerste gedeelte uit theorie bestond en in de tweede gedeelte in de praktijk heb uitgevoerd. Dit waren dan ook de foto’s die ik deze avond gemaakt heb en ben dan ook erg benieuwd welke foto jullie het leukst vinden?

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Hey hallo, ik ben Quirina en woon samen met mijn man Marcel en onze hond Matsi in Emmen. Mijn grootste passie is fotograferen en doe ik vooral de dingen die ik erg leuk vind.

  Op deze blog lees je over de dingen die ik beleef, deel ik mijn passie voor fotografie, reizen en een klein beetje lifestyle. Hiermee hoop ik je te inspireren om je eigen dromen waar te maken en vooral jezelf te blijven in deze maatschappij.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  YouTube

  Vanaf 1 januari, ga ik de 365 dagen foto challenge doen. Hoe het mij zal vergaan? Dat kan je zien in mijn wekelijkse vlog en natuurlijk geef ik je ook een kijkje in mijn leven.

  Kijk je gezellig mee? Hier vind je de link naar mijn kanaal. Hopelijk tot snel!

  Laatste video