Wintertijd

Vannacht is de klok een uurtje terug gegaan en dat betekend maar 1 ding en dat de wintertijd is begonnen. Voor mij een tijdperk dat de feestdagen beginnen aan te komen, de jaarwisseling in zicht is en heel veel warme chocolademelk met slagroom drinken. Ook al hou ik meer van de zomer dan de winter, de wintertijd heeft voor mij ook wel mooie bezigheden te bieden.

Winter Wonderland 2017

Mijn favoriete bezigheden in de winter

Natuurlijk heb ik ook zo mijn favoriete bezigheden in de winter, blog ik misschien wel vaker dan in de zomer, kijk ik graag films en series met een dekentje over me heen, mag ik graag met mijn camera op pad gaan als het mooie winterse plaatjes te maken, is avondfotografie toch een stuk makkelijker dan in de zomer, fotograferen we met de fotogroep binnen waardoor je weer met andere foto’s thuis komt en niet te vergeten om de kerstmarkt te bezoeken in Duitsland. Dit zijn dan ook zo’n beetje mijn favoriete bezigheden die ik zo kan bedenken, die ik graag mag doen in de wintertijd.

Feestdagen en tradities 

Het duurt natuurlijk niet lang meer of we hebben Sint Maarten op 11 november, wat ik zelf altijd wel iets winterse gezelligheid vind brengen. De kleine kindjes die hard gewerkt hebben aan hun lampionnetje op school en daarmee trots staan te zingen aan de deur voor een lekkernijtje. Het is ook voor mij een teken dat de feestdagen er weer begint aan te komen en kan genieten van deze dagen.

Dan komt onze Sinterklaas aan in ons land, een kinderfeest waar ik zelf niet zoveel aan doet omdat wij geen kinderen hebben. In het verleden wachtte ik dan ook netjes totdat onze Sint Nicolaas weer naar Spanje is vertrokken, voordat ik de kerstboom ging optuigen. Dat is iets wat ik tegenwoordig niet meer doet, omdat wij zelf geen kinderen hebben en ik het altijd gezellig om in de decembermaand de kerstsfeer in huis te hebben.

Zelf heb ik geen favoriete feestdag, dit omdat ik iedere feestdag altijd weer bijzonder vind en zijn eigen sfeer weer mee brengt. Voor mij is het dan ook meer quality time met mijn man, honden en de dierbaren mensen waar ik het eventueel mee viert. Hier hoort natuurlijk ook lekker eten bij, een heerlijke brunch die iets anders is dan onze standaard zondagsbrunch en met de kerstperiode gezellig de kaarsjes aan heb en heerlijke kerstfilms kijken met een dekentje over mij heen.

Met de jaarwisseling heb ik altijd een beetje een dubbel gevoel, ik vind het verschrikkelijk voor de dieren dat er de hele dag maar vuurwerk wordt afgestoken en hierdoor de dieren enorme stress ervan krijgen. Niet alleen voor mijn honden, of de huisdieren maar ook voor de dieren die in de natuur leven. Daar stond ik in het verleden natuurlijk ook niet bij stil, alleen nu ik wat ouder ben sta ik er zeker bij stil. Ondanks dit heb ik ook een gezelligheidsgevoel dat we het jaar afsluiten met oliebollen die wij zelf altijd bakken en deze de hele dag door eten in combinatie met wat andere hapjes en een drankje om zo samen het nieuwe jaar in te luiden.

Januari

Wanneer de feestdagen voorbij zijn, de rommel van de kerst opgeruimd is en de grote schoonmaak heb gedaan. Hoop ik toch altijd dat er nog op een paar koude dagen waar de vorst goed aanwezig is en een paar mooie winterse plaatjes nog kan schieten. Alleen als de maand januari voorbij is, dan is mijn winter gevoel toch ook voorbij en heb ik het helemaal gehad met de koude dagen. Voor mij een teken dat ik weer verlang naar de lente en de zomertijd mag gaan beginnen.

Quirina

No Comments

Leave a Comment