Winter in Wildlands

Afgelopen donderdag was het echt winter wonderland in Emmen, wat ik al een tijdje hoopte. Niet omdat ik van sneeuw hou, alleen vind ik het wel leuk om te fotograferen als er veel sneeuw ligt. Want geloof mij, ik hou van warm weer, zon en het liefst de temparaturen boven de 15 graden.

Alleen dan krijg je nooit de piguins en de ijsberen in de sneeuw, dus dit keer was ik echt blij met de sneeuw die we hebben gekregen. Dus deze ochtend was ik ook echt naar wildlands gegaan, om deze dieren te gaan fotgraferen. Hoe de foto’s zijn geworden, dat laat ik je in deze blogpost zien.

Pinguin

Het gebeurt niet vaak dat ik een foto van een pinguin leuk vind, zeker niet die ik zelf gemaakt heb. Alleen deze vond ik wel heel schattig en met de sneeuw erbij, maakt dit voor mij wel een perfect plaatje.

IJsbeer
IJsbeer
IJsbeer
IJsbeer
IJsbeer

Mijn ervaring bij de ijsberen is, je ziet ze of je ziet ze niet. Wanneer je ze dan ook echt zie, dan is het echt een feestje en is het een serie op zich. Zeker als je bedenk, dat ik echt een keuze bij mijn foto’s moest maken. Anders waren het er wel meer dan 5 geworden en deze 5 foto’s vond ik dan ook leukst.

Zoals je kan zien, heb ik niet alleen de dieren van Wildlands gefotografeerd. Want eigenlijk is bijna alles wel mooi met sneeuw en dan zie je dit soort dingen, net iets sneller. Zeker als het zo lekker rustig is, dan let je meer op andere details dan als het druk geweest zou zijn. Tenminste zo ervaar ik dat, wat ook normaal is. (denk ik)

Prairiehond

Eigenlijk wou ik niet naar de serenga gedeelte en wat ben ik blij, dat ik dit toch gedaan heb. Want een leeuw heb ik nog nooit in de sneeuw gezien en dat zie je ook bijna niet in het wild. Toch was nieuwschierig en als je naar de leeuwen loop, kom je automatich langs deze prariehonden.

Dat is dan ook de reden, dat ik een paar foto’s van deze prariehonden gemaakt heb en toen ik thuis het resultaat zag. Was ik ook erg blij verast, hoe leuk deze dieren in de sneeuw op de foto staan. Tja, het zijn gewoon fotogenieke dieren, die altijd leuk op de foto staan.

Leeuw
Leeuw
Leeuw

Ook bij de leeuwen, was het net een feestje om deze dieren te fotograferen. Ze waren lekker actief en had echt niet verwacht dat het eindresultaat, zo gaaf zou wezen. Dus ik ben echt blij, dat ik op dat moment naar mijn gevoel geluisterd heb. Want zoals ik al zei; in eerste instantie wou ik niet naar het serenga gedeelte gaan.

Zo zie je maar weer, dat je echt verast kan zijn met je eigen foto resultaten. Dus ik kan je wel zeggen, dat als de volgende keer een paar centimeters sneeuw is gevallen, dat ik dan ook in Wildlands te vinden ben. Alleen dan ga ik wel het hele rondje in Wildlands maken, om deze dieren met sneeuw te fotograferen. Wel met heel veel tussenstops, om mij met warme chocomelk op te warmen. Want het was wel heel erg koud.

Liefs,

Quirina

Volg:
Quirina

Ik ben Quirina Santing-Kamoen, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Fotograferen en Bloggen is zijn mijn hobby’s en daarnaast mag ik graag wat van de wereld zien. Ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven, kan ik helaas geen kinderen krijgen en heb ik echt geen makkelijk leven gehad. Op mijn blog verschijnt wekelijks nieuwe blog artikelen over mij en mijn persoonlijke interesses op lifestyle gebied.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *