• Recepten
 • Wildlands Adventure Zoo Emmen

  Regelmatig lees je in mijn wekelijkse my days overzicht, dat ik in Wildlands ben geweest. Soms een uurtje, soms een halve dag en als mijn familie hier in Emmen is een hele dag. Hoe ik het tot nu toe heb beleefd en over deze dierentuin denk, dat kan je in dit artikel lezen.

  Als je in de dierentuin binnenkomt kom je meteen op het kompasplein, de centrale plaats waar je avontuur kan beginnen bij één van de 3 werelden Jungola, Serenga en Nortica. Iedere wereld heeft zijn eigen thema en vind je naast de dieren ook attracties waar je in kunt gaan of genieten van een  show die ze daar iedere dag geven.

  Jungola

  Als je in Jungola begint, dan kom je in de vlindertuin terecht. Zelf vind ik het meer iets van een Aziatische tempel weghebben, waar de vlinders rondvliegen en nog een paar andere dieren te vinden zijn. Supergroot is het niet, maar je kan wel heerlijk op een bankje zitten en genieten van de rondvliegende vlinders.

  Wanneer je de route vervolgt, loop je eerst naar buiten. Hier kun je ervoor kiezen om door een doolhof van bamboe te wandelen en de doodskopaapjes zien, die daar vrolijk los rondlopen. Op deze route is ook een gedeelte van de olifantenvallei te zien en je kunt een overtocht met een vlot maken.  Zo kom je in het tweede overdekte gedeelte van Jungola terecht.

  De Rimbula, een overdekt regenwoud met tropische planten en bomen, die erg mooi om te zien is. Naast de dieren, zijn hier ook de bootjes die door het regenwoud rondvaart en een theater waar je een show kunt zien. De ringstaatraapjes lopen hier gewoon los rond en komen echt dicht bij je. Ik zou ze niet gaan aaien, het is en blijft altijd nog een wild dier, dat zeker aan mensen gewend is. Soms lijken de bezoekers dit nog wel eens te vergeten, heb ik het idee wel is. Een gedeelte van de olifantenvallei loopt binnen, waar je een gedeelte van de olifantenkudde kan zien. Dit omdat de olifantenkudde van Wildlands uit 2 kuddes bestaan, de stieren en de vrouwtjes met hun jong.

  Als je het overdekte Rimbula verlaat, dan loop vrij snel naar de andere kant van de olifantenvallei toe. Waar je de olifanten ziet lopen, spelen en soms ook in het water gaan. Houden ze vaak een olifantenpresentatie en in de zomer krijgen ze als het erg warm is een heerlijke verkoelende douche. Nu er 2 olifantenkalfjes zijn geboren, is het natuurlijk extra leuk om hier naar te kijken.

  Serenga

  Serenga heeft echt de woestijn en de savanne als thema, waar je bij de dwerg geitjes kan komen en de prairiedogs vrij rondlopen, maar niet weg kunnen lopen. Net als de aapjes, zou ik de prairiedogs niet gaan aaien. Het zijn nog altijd wilde dieren die ook kunnen bijten, wat je soms wel is kan vergeten als je deze schattige diertjes ziet rondlopen.

  Op Serenga hebben ze ook attracties, zo kan je meerijden met safaritruck of in de nieuwste achtbaan de Tweestryd een ritje maken. Zelf ben ik nog niet in deze achtbaan geweest en zal waarschijnlijk ook er nooit ingaan. Dit omdat ik echt voor de dieren kom en als ik in achtbanen wil gaan, dan ga ik wel naar een attractiepark bezoeken. Naast de dieren en de attracties zijn hier 2 speeltuinen te vinden, waarvan er één overdekt is.

  Nortica

  Nortica is de kleinste themagebied van Wildlands, dat een rotsige havengebied moet voorstellen. Alleen wel een havengebied waar je geen boten ziet liggen in het water, wel dieren die in het water leven. Ook hier hebben ze een attractie waar je in kunt gaan en een show dat ze met zeeleeuwen houden. Bij deze show ben ik één keer geweest, alleen ben ik persoonlijk hier geen voorstander van. Dit omdat ik de dieren in de natuur ook niet een show met mensen weggeven.

  Ondanks het de kleinste thema is van Wildlands, heeft Nortica ook zijn mooi plekjes. Zo kan je heerlijk genieten van de ijsberen die je zowel boven als onder water kan bekijken en de Pinguïns die beide een mooie leefgebied hebben. Wat ik wel een beetje jammer vind is dat de uilen een beetje verstopt zitten, want je loopt er eigenlijk zo aan voorbij. Dit kan natuurlijk ook komen doordat ik regelmatig in deze dierentuin er ben, om daar de dieren te fotograferen.

  Video 

  Zoals je kan lezen, ben ik regelmatig in deze dierentuin te vinden. Meestal om te fotograferen, heel soms maak ik ook een filmopname van de dieren. In 2017 en begin 2018 heb ik ook vlogs gemaakt, waarin je kan zien dat ik hier geweest ben. Hierdoor heb ik best veel filmmateriaal verzameld. Van alle filmmateriaal heb ik de leukste uitgezocht en een kleine impressie video gemaakt om je te laten zien hoe ik het tot nu toe beleefd heb.

  Naast deze video, kan je ook wel voorstellen dat ik inmiddels erg veel foto’s van deze dierentuin heb. Hiervoor heb ik een aparte fotoalbum gemaakt, waar ik regelmatig nieuwe foto’s  aan toegevoegd. Dieren in Wildlands 

  Conclusie 

  Het is een mooie dierentuin waar je naast de dieren kunt bekijken, ook avontuur kan beleven wat niet voor alle bezoekers erg duidelijk is. De bootjes en de safaritruck vind ik zeker erg leuk, ook al ga ik daar alleen in als ik in gezelschap van vrienden of familie ben. Toch bied het in mijn ogen ook voordelen aan zo’n park, waar je naast de dieren ook in diverse attracties kan. Dit omdat er genoeg mensen en zeker kinderen die naast het bekijken van de dieren ook andere dingen willen beleven.

  Een grote pluspunt vind ik dat de dieren ruime leefomgeving hebben en je echt dicht bij de dieren kan komen. Wel hoop ik dat ze in de toekomst gaan investeren in meer dieren met mooie leefgebieden, want persoonlijk mogen er wel een paar diersoorten bij.

  Door het park heen heb je verschillende horecagelegenheden, waar ze diverse snacks, broodjes en drinken kunt halen. Over het algemeen is het eten hier goed, alleen de kibbeling is echt geen aanrader! Dit omdat het geen verse kibbeling is en  ook nog is echt heel erg vet was. Zo erg zelfs, dat het er gewoon uitliep en mijn lip aan verbranden. Het ijs in Jungola en de Churros echt een aanrader! die ik ook echt regelmatig bestel.

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  2 Reacties

  1. 18 juli 2018 / 18:57

   Leuke blog over wildlands. Ik ga ook geregeld naar Wildlands. De twee olifanten jongen, daar blijfnje van genieten.

   • Quirina
    Auteur
    18 juli 2018 / 23:05

    Dank je, die 2 olifantjes blijf je inderdaad van genieten.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *