• Wildlands Adventure Zoo in Emmen

  In mijn foto dagboek zie je dat ik bijna iedere maand naar Wildlands geweest ben. Soms een uurtje, soms een halve dag en als mijn familie hier in Emmen is vaak een hele dag. Hoe ik deze dierentuin tot nu toe beleefd heb, dat zal ik je in deze blogpost vertellen.

  Wildlands bestaat uit drie werelden Jungola, Serenga en Nortica, die alledrie zijn eigen thema heeft. Deze werelden beginnen en eindigen op het Kompasplein, wat ook de centrale plaats van Wildlands is. Naast de dieren die je kunt zien, hebben ze hier ook attracties waar je in kunt gaan. Dit omdat ze van oorsprong een avonturenpark met dieren wilde maken, tenminste dat gevoel kreeg ik er een beetje bij.

  Je kunt zelf kiezen met welke wereld je wilt beginnen, omdat iedere wereld eigenlijk wel bij het Kompasplein eindigt. Zelf vind ik dit wel een klein beetje jammer, maar dit ervaart iedereen natuurlijk op zijn eigen manier. Dus laten we beginnen met de eerste wereld, dat de naam Jungola heeft gekregen.

  Wanneer je de wereld van Jungola binnentreed, dan kom je in een soort Aziatische tempel tempel terecht. Waar je de vlinders ziet rondvliegen, een kleine krokodil kan zien en een python kan bewonderen.

  Wanneer je de route vervolgt, ga je weer naar buiten om vervolgens naar de wereld naar Rimbula te gaan. Onderweg kom je allerlei dingen tegen, zo loop je langs een deel van het olifantenvallei en loop je letterlijk tussen de springende doodskopaapjes doorheen.

  Rimbula is het tweede overdekte wereld van Jungola, waar de ringstaatraapjes gewoon vrij rondlopen en een ritje met een bootje door het regenwoud rondvaart. Ook hier zijn een paar olifanten te zien, die je zowel vanuit het bootje als langs de kant kan zien.

  Wanneer je het overdekte Rimbula verlaat, dan loop vrij snel naar de andere kant van de olifantenvallei toe. Waar je de olifanten ziet lopen, spelen en soms ook in het water gaan. Houden ze vaak een olifantenpresentatie en in de zomer krijgen ze als het erg warm is een heerlijke verkoelende douche.

  Hier ben ik echt altijd te vinden, omdat de olifant mijn favoriete dier is en nu er 2 olifantenkalfjes geboren zijn. Daardoor ben ik dit jaar ook veel vaker naar Wildlands gegaan, dan dat ik normaal in een jaar heen zou gaan.

  Wildlands Adventure Zoo in Emmen

  Van Jungola gan ik je nu naar de wereld van Serenga meenemen, die je meeneemt naar de woestijn en de savanne wereld als thema hebben. Waar je de dwerg geitjes kan aaien en tussen de prairiehonden loopt, die je beter niet kan aaien. Gelukkig zijn ze wel mega fotogeniek, want bijna alle foto’s die ik van hun maakt zijn zo leuk om te zien.

  Hier op Serenga hebben ze de achtbaan staan, die dit jaar erbij gekomen is. Zelf ben ik nog niet in deze achtbaan geweest en zal waarschijnlijk ook er nooit ingaan. Dit omdat ik echt voor de dieren kom en als ik in achtbanen wil gaan, dan ga ik wel naar een attractiepark bezoeken.

  Ook hebben ze hier de safaritruck die over de savanne rijd en hierdoor deze dieren nog dichter bij kan bewonderen. Dit vind ik echt een aanrader, omdat je hierdoor een heel klein beetje het gevoel geeft dat je op safari bent. Alleen dan moet je het gepraat van de chauffeur er niet bij rekenen. Dat is gewoon in het Nederlands en een paar elementen die ze tijdens deze rit hebben toegevoegd wegdenken.

  Natuurlijk zal een echte safarireis heel anders zijn en kan je dat niet met dit ritje gaan vergelijken. Alleen heb ik nog nooit een safarireis mogen meemaken, dus ik kan mij daar alleen een voorstelling van maken.

  Dan komen we bij de laatste wereld van Wildlands aan en dit Nortica, dat een rotsige havengebied moet voorstellen. Het enige verschil is dat hier geen boten ziet liggen, maar wel dieren die in en bij het water leven. Dit is de kleinste wereld die ze hier hebben, die ik zelf niet zo heel erg mooi vind. Ik heb namelijk nog steeds het gevoel dat ze deze wereld een beetje erbij hebben gedaan, omdat we de zeeleeuwen, pinguïns en de ijsberen hebben.

  Despelendeijsbeer

  Wat ik zeker jammer vind, want aan deze dieren ligt het niet. Die vind ik heel erg leuk en zeker de ijsberen zijn echt heel leuk om naar te kijken. Je loopt hier namelijk naar de ijsberen toe, wat ook het eindpunt van deze wereld is en dan kan je de zelfde route weer helemaal terug lopen.

  In Nortica hebben ze ook de zeeleeuwenshow, die zeker wel heel erg leuk in elkaar gezet is. Het enige waar ik altijd een beetje last van heb, is dat ik mij afvraag of die dieren hier nu echt op zitten te wachten. Wat ik eigenlijk ook wel snel heb, als er entertainment met dieren gehouden wordt.

  In deze dierentuin ben ik regelmatig te vinden, wat je ook sneller doe als je een abonnement van iets hebt. Meestal ook om gewoon eventjes te fotograferen, maar soms film ik hier ook en heb ik van alle filmopnames één vlog over Wildlands gemaakt. Zo krijg je een kleine impressie, hoe ik het tot nu toe beleeft heb.

  Zelf zie ik Wildlands als een dierentuin, waar ik de achtbaan maar een vreemde attractie dat erbij gebouwd is. Dit omdat ik een achtbaan niet in een dierentuin vind thuishoren en zeker als je weet wat dat ding gekost heeft.

  Wat ik wel heel erg mooi vind, is dat bijna alle dieren een ruime leefomgeving hebben en echt dicht bij deze dieren kan komen. Dit zie ik echt als een grote pluspunt en hoop is dat ze in de toekomst meer in dieren met mooie leefomgevingen gaan investeren.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Al mijn blogpost zijn op mijn leven, mening of belevenis gebasseerd. 

  Dit artikel is bevat affiliate links. Wanneer je via deze links een bestelling plaats, dan verdien ik een klein percentage van jouw bestelling. 

  2 Reacties

  1. Jaqueline
   18 juli 2018 / 18:57

   Leuke blog over wildlands. Ik ga ook geregeld naar Wildlands. De twee olifanten jongen, daar blijfnje van genieten.

   • Quirina
    Auteur
    18 juli 2018 / 23:05

    Dank je, die 2 olifantjes blijf je inderdaad van genieten.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *