• Weekendje in Waalwijk

  Inmiddels is het een paar maanden geleden, dat ik samen met mijn man een weekendje in Waalwijk heb doorgebracht. Dit was namelijk in juni en inmiddels zijn we een paar maanden verder. Toch neem ik je eventjes mee terug naar dit weekend, want we hadden echt zoveel beleefd en een super leuk weekend gehad.

  reus

  Op vrijdag 1 juni was dan eindelijk ons weekendje in Brabant, voor mij geen onbekende provincie is. Helaas kon onze Matsi niet mee, om hem vervolgens een hele dag bij de Efteling in de kennel te stoppen. Zeker niet als ze geen verstand van honden hebben en vervolgens de hele dag mij daar druk om moet maken. Dus hebben wij hem eerst naar het hondenpension gebracht, waar hij inmiddels vaker is verbleven en het hartstikke leuk vind.

  Ondanks ik weet dat onze Matsi het daar hartstikke leuk gaat hebben, vind ik dit altijd het minst leuk om te doen. Je moet toch eventjes afscheid van je kindje nemen en hem een paar dagen missen, ook al is het een hond. Voor ons is het zelfde als je kind naar Opa en Oma brengen, die daar aan het logeren gaat. Gelukkig is dit gevoel maar eventjes, waar het meest last van als je wegrijd van het dierenpension.

  Nadat wij Matsi weg hadden gebracht, reden we met de auto naar het station van Emmen-Zuid. Hier hebben ze genoeg parkeerplekken en toevallig is dit op de route terug naar huis. Dit wel vanaf het pension gerekend, waar wij dus vandaan kwamen. We hadden het geluk dat we meteen aansluiting met de trein was. Hadden we geen vertraging naar Den Bosch toe en hebben we de reis als plezierig ervaren.

  Vanaf hier vandaan moesten we verder met de bus, alleen begonnen wel wat trek te krijgen en waren we veel te vroeg voordat wij in het hotel konden inchecken. Op het station zie je verschillende horeca gelegenheden en vonden zelf Mell’s Place het leukst uitzien en hier hebben we dan ook onze lunch gegeten.

  eten in den bosch

  Nou ja, lunch??? Marcel heeft een Bossche bol gegeten met een cappuccino en ik een tonijn toast sandwich, dat bestaat uit 2 sneetjes toast, tonijnsalade, sla, rode ui en ei met een kopje thee. De Bossche bol was volgens Marcel echt lekker, maar de tonijn toast sandwich kan ik niet echt aanbevelen. Het was niet echt iets bijzonders, had een beetje het gevoel dat de tonijn salade niet zelfgemaakt was. Jammer dat het bij mij niet in de smaak viel, maar ondanks dat is de bediening geweldig en kan ik je toch aanraden om daar een keertje heen te gaan.

  broodje tonijn

  Ons buikje vol en vervolgde ons trip weer verder. Nu met de bus richting Waalwijk, waar ze zelfs een busstation hebben. Vanaf het busstation moesten we verder te voet gaan en zijn daar natuurlijk niet echt bekend. Beetje jammer dat de navigatie ons een beetje heeft laten omlopen, want binnendoor is het ongeveer 10 minuutjes lopen naar het Hotel.

  Wij hadden bij Hotel Waalwijk geboekt, volgens hun website een 4 sterren hotel en dat gevoel krijg je inderdaad wel bij binnenkomst. We waren zelf een uurtje eerder dan je eigenlijk de kamer in kunt gaan, maar onze kamer was al klaar en mochten ook meteen onze kamer in. Hier deden ze niet moeilijk over, maar als ik een uurtje had moeten wachten had ik dat ook geen probleem gevonden. Ze hebben een gezellige zithoek, waar je gratis onbeperkt koffie of thee kan pakken. Dit heb ik nog nooit eerder in een hotel gezien en vind dat echt gastvrij overkomen, waardoor je wel een beetje een huiselijke sfeer krijgt. Love it!

  relaxen in hoter

  Nadat we betaald hadden, kregen we de sleutel van onze hotelkamer. De lift is wel een beetje krapjes, wat je zeker gaat ervaren als je net als mij last van claustrofobie heb. Ik hou er gewoon niet van in opgesloten ruimtes te zitten en daar valt bij mij een lift ook onder. Ondanks ik er last van heb, laat ik mijn leven er niet erdoor beïnvloeden en ga ik er ook gewoon in als ik in gezelschap van anderen ben. Alleen een fijn gevoel is het niet, wat ik ook zeker bij hun in de lift heb ervaren.

  Toen we de kamer binnen liepen, was het wel erg warm binnen en hebben we eigenlijk als eerste de ramen open gegooid, zodat er wat frisse lucht binnen kwam. De kamer zag er zeker netjes en schoon uit, iets wat wel belangrijk vinden. Wel vond ik het persoonlijk dat de er geen gezellige sfeer in de kamer hing, je had een bed, kast, een bureau en een televisie en dat was het ook.

  bed in hotel waalwijk

  Als je de slaapkamer al een beetje vind tegenvallen, dan kan ik je vertellen dat je dat gevoel bij de badkamer helemaal krijgt. Het was een wasbak, een wc en een douche. Toen ik de douche zag, kreeg ik wel een beetje het gevoel dat ik op een studentenkamer was in plaats van een hotel. Hierdoor kreeg ik echt niet het gevoel dat ik in een 4 sterren hotel bevind, daar heb ik toch een iets andere voorstelling bij.

  Qua faciliteiten hebben ze er weinig te bieden, wel bieden ze je aan om bij een fitnesscentrum die bij hun vlakbij in de buurt is om daar gratis te kunnen sporten. Moet je wel eventjes weten, want dan kun je tenminste je sportkleding meenemen als je hier behoefte aan heb. Naast de gratis koffie en thee, sporten bij een fitnesscentrum, hebben ze wel wifi waar je ook gratis gebruik van kunt maken. Alleen bieden ze dat volgens mij wel overal standaard aan als je ergens komt.

  In de middag zijn we in het centrum van Waalwijk geweest, wat wij echt vonden tegenvallen. Wel hebben ze wat andere winkeltjes dan dat wij hier in Emmen hebben en hele leuke terrasjes waar je wat kunt drinken. De mensen zijn hier erg vriendelijk en dat het anders is dan in de plaats waar je woont, dat maakt het leuk om hier te zijn. Helaas was ik wel zo dom om hier geen foto’s van te maken, zodat ik je kon laten zien hoe het dorpje eruit ziet. Een les voor mij voor de volgende keer en gelukkig hebben we lang leve de Google, waar je het ook kunt opzoeken.

  Helaas kun je op vrijdag geen gebruik maken van het restaurant, die is namelijk op vrijdag gesloten. Apart is het wel, maar voor ons maakt dat eigenlijk weinig uit. Wij waren namelijk al van plan om sushi te eten, wat één van mijn favoriete gerechten is en willen we ook wel is een keertje dat ergens anders uitproberen. Nadat we de cameratas terug hadden gebracht naar het hotel, baalde ik een beetje dat ik dit had gedaan had.

  eendjesssss

  Onderweg naar het restaurant kwamen we deze eendenfamilie tegen, die een beetje verdwaald leek te zijn. Ik zag namelijk geen water in de buurt, wilde ook nog met haar jong oversteken over een druk kruispunt, wat ik zelf wel een beetje eng vond. Heb snel een foto gemaakt, ben ik maar op het kruispunt gaan staan om de auto’s tegen te houden, zodat deze moedereend met haar jong veilig konden oversteken. Gelukkig hadden de bestuurders hier begrip voor. Tja, anders had ik er gewoon schijt aan. Want op dat moment gaat het mij mij echt om de veiligheid van deze diertjes, waar ik eenmaal een zwak voor heb.

  Nadat de eendenfamilie veilig waren overgestoken, waren wij ook zo’n beetje meteen bij het sushi restaurant Ichizai aangekomen. Een groot restaurant, waar je bij binnenkomst zeker sfeer hangt. Alleen waren de tafels wel erg dicht naast elkaar, waardoor ik toch het gevoel om veel gasten kwijt te kunnen en ten koste gaat van een beetje privacy aan je tafeltje.

  sushi in waalwijk

  Een uitgebreide kaart hebben ze zeker, die ook voorzien is van de standaard sushi gerechten. Die je bij iedere restaurant op de kaart staan, maar hier ook hun eigen Japanse, Vietnamese, hun eigen specials gerechtjes hebben. Het is is een beetje te veel om dat allemaal te gaan uitproberen, zo grote magen hebben we gelukkig ook weer niet.

  Als je denk dat dit alles is, dan heb je het wel een beetje mis. Want ze hebben ook nog is een buffet met kleine desserts en fruit gerechten op de buffettafel staan, waar je onbeperkt van kunt pakken. Dus als je dan nog niet met een volle maag wegkomt, dan weet ik het ook niet meer. De sushi gerechtjes waren zeker erg lekker, alleen de warme gerechtjes vond ik echt een stuk minder.

  nog meer sushi

  De zaterdag begon voor ons vroeg, maar dat gaat natuurlijk niet zonder een heerlijk ontbijtje gegeten te hebben. Een vrouw heeft meestal ook iets meer tijd nodig dan een man, dus heeft Marcel voor ons een leuk plekje in het restaurant uitgezocht. Gezellig bij het raam en konden we kiezen uit diverse broodje, beleg en andere lekkere dingen. Wat ik wel jammer vond, dat de jus d’orange niet vers geperst was en viel mij het erg de koffie in het koffiehoekje lekkerder was.

  Zo konden wij met een volle maag onze dag beginnen en gingen wij weer naar het busstation van Waalwijk om richting de Efteling te gaan. Waar wij met mijn familie hadden afgesproken en echt heel veel zin in had. De verbinding is ook rechtstreeks vanaf het het busstation, naar het pretpark en is het hooguit 5 minuten lopen vanaf de halte dat je uitstapt.

  Ik en mijn nichtje

  Na een geweldige dag in de Efteling beleefd te hebben, zijn we nog met z’n allen nog bij de Mac Donalds wezen eten. Wat mijn neefjes natuurlijk het allerlekkerst vinden en wij vermaken ons toch wel. Dus voor mij maak het op zo’n moment echt niet uit waar we aan het eten zijn, als het maar gezellig is en dat was het zeker!

  Aan het begin van de avond, nadat mijn familie bij het hotel hadden afgezet. Waren wij echt kapot en hebben we ons deze avond in het hotel vermaakt. Gewoon heerlijk in het koffiehoekje, waar we ook nog met leuke mensen gekletst hebben en wat tijdschriften gelezen hebben.

  Groetjes uit de efteling

  Zondag was het weer tijd om terug te keren naar huis en hebben we echt een super weekend beleefd. Eigenlijk kan ik beter zeggen dat het te kort was, want de tijd is echt voorbij gevlogen. Wel was ik natuurlijk blij om onze hond Matsi bij het pension op te halen, want die had ik echt wel gemist.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *