• Recepten
 • Weekendje in Waalwijk

  Inmiddels is het een paar maanden geleden, dat ik samen met mijn man een weekendje in Waalwijk heb doorgebracht. Want dat was in juni en inmiddels zijn we een paar maanden verder. Toch neem ik je eventjes mee terug naar dit weekend, want we hadden echt zoveel beleefd en een super leuk weekend gehad.

  reus

  Op vrijdag 1 juni was dan eindelijk ons weekendje in Brabant, voor mij geen onbekende provincie is. Helaas kon onze Matsi niet mee, om hem vervolgens een hele dag bij de Efteling in de kennel te stoppen. Zeker niet als ze geen verstand van honden hebben en vervolgens de hele dag mij daar druk om moet maken. Dus hebben wij hem eerst naar het hondenpension gebracht, waar hij inmiddels vaker is verbleven en het hartstikke leuk vind.

  Ondanks ik weet dat onze Matsi het daar hartstikke leuk gaat hebben, vind ik dit altijd het minst leuk om te doen. Je moet toch eventjes afscheid van je kindje nemen en hem een paar dagen missen. Ook al is het een hond, voor ons is het eigenlijk hetzelfde als je kind naar Opa en Oma brengen. Gelukkig is dit gevoel maar een paar minuten van de dag en heb je het meest last van als je wegrijd van het dierenpension.

  Nadat wij Matsi weg hadden, reden we met de auto naar het station Emmen-Zuid. Hier hebben ze genoeg parkeerplekken en dit is eigenlijk op de route terug naar huis, vanaf het pension gerekend dan. We hadden het geluk dat we meteen aansluiting hadden met de trein en verliep de reis zonder enige vertraging naar Den Bosch toe. Vanaf hier vandaan moesten we verder met de bus, alleen begonnen wel wat trek te krijgen en waren we veel te vroeg voordat wij in het hotel konden inchecken. Op het station zie je verschillende horeca gelegenheden en vonden zelf Mell’s Place het leukst uitzien en hier hebben we dan ook onze lunch gegeten.

  eten in den bosch

  Nou ja, lunch??? Marcel heeft een Bossche bol gegeten met een cappuccino en ik een tonijn toast sandwich, dat bestaat uit 2 sneetjes toast, tonijnsalade, sla, rode ui en ei met een kopje thee. De Bossche bol was volgens Marcel echt lekker, maar de tonijn toast sandwich kan ik niet echt aanbevelen. Het was niet echt iets bijzonders, had een beetje het gevoel dat de tonijn salade niet zelfgemaakt was. Jammer dat het bij mij niet in de smaak viel, maar ondanks dat is de bediening geweldig en kan ik je toch aanraden om daar een keertje heen te gaan.

  Ons buikje vol en vervolgde ons trip weer verder. Nu met de bus richting Waalwijk, waar ze zelfs een busstation hebben. Vanaf het busstation moesten we verder te voet gaan en zijn daar natuurlijk niet echt bekend. Beetje jammer dat de navigatie ons een beetje heeft laten omlopen, want binnendoor is het ongeveer 10 minuutjes lopen naar het Hotel.

  Wij hadden bij Hotel Waalwijk geboekt, volgens hun website een 4 sterren hotel en dat gevoel krijg je inderdaad wel bij binnenkomst. We waren zelf een uurtje eerder dan je eigenlijk de kamer in kunt gaan, maar onze kamer was al klaar en mochten ook meteen onze kamer in. Hier deden ze niet moeilijk over, maar als ik een uurtje had moeten wachten had ik dat ook geen probleem gevonden. Ze hebben een gezellige zithoek, waar je gratis onbeperkt koffie of thee kan pakken. Dit heb ik nog nooit eerder in een hotel gezien en vind dat echt gastvrij overkomen, waardoor je wel een beetje een huiselijke sfeer krijgt. Love it!

  relaxen in hoter

  Nadat we betaald hadden, kregen we de sleutel van onze hotelkamer. De lift is wel een beetje krapjes, wat je zeker gaat ervaren als je net als mij last van claustrofobie hebt. Ik hou er gewoon niet van in opgesloten ruimtes te zitten en daar valt bij mij een lift ook onder. Ondanks ik er last van heb, laat ik mijn leven er niet erdoor beïnvloeden en ga ik er ook gewoon in, als ik in gezelschap van anderen ben. Alleen een fijn gevoel is het op dat moment niet, wat ik ook zeker bij hun in de lift heb ervaren.

  Toen we de kamer binnen liepen, was het wel erg warm binnen en hebben we eigenlijk als eerste de ramen open gegooid, zodat er wat frisse lucht binnen kwam. De kamer zag er zeker netjes en schoon uit, iets wat wel belangrijk vinden. Wel vond ik het persoonlijk dat de er geen gezellige sfeer in de kamer hing, je had een bed, kast, een bureau en een televisie en dat was het ook.

  Als je de slaapkamer al een beetje vind tegenvallen, dan kan ik je vertellen dat je dat gevoel bij de badkamer helemaal krijgt. Het was een wasbak, een wc en een douche. Toen ik de douche zag, kreeg ik wel een beetje het gevoel dat ik op een studentenkamer was in plaats van een hotel. Hierdoor kreeg ik echt niet het gevoel dat ik in een 4 sterren hotel bevind, daar heb ik toch een iets andere voorstelling bij.

  douche uit de jaren 80

  Qua faciliteiten hebben ze er weinig te bieden, wel bieden ze je aan om bij een fitnesscentrum die bij hun vlakbij in de buurt is om daar gratis te kunnen sporten. Moet je wel eventjes weten, want dan kun je tenminste je sportkleding meenemen als je hier behoefte aan heb. Naast de gratis koffie en thee, sporten bij een fitnesscentrum, hebben ze wel wifi waar je ook gratis gebruik van kunt maken. Alleen bieden ze dat volgens mij wel overal standaard aan als je ergens komt.

  In de middag zijn we in het centrum van Waalwijk geweest, wat wij echt vonden tegenvallen. Wel hebben ze wat andere winkeltjes dan dat wij hier in Emmen hebben en hele leuke terrasjes waar je wat kunt drinken. De mensen zijn hier erg vriendelijk en dat het anders is dan in de plaats waar je woont, dat maakt het leuk om hier te zijn. Helaas was ik wel zo dom om hier geen foto’s van te maken, zodat ik je kon laten zien hoe het dorpje eruit ziet. Een les voor mij voor de volgende keer en gelukkig hebben we lang leve de Google, waar je het ook kunt opzoeken.

  Helaas kun je op vrijdag geen gebruik maken van het restaurant, die is namelijk op vrijdag gesloten. Apart is het wel, maar voor ons maakt dat eigenlijk weinig uit. Wij waren namelijk al van plan om sushi te eten, één van mijn favoriete eten en willen ook wel is een keertje dat ergens anders uitproberen.  Nadat we de cameratas terug hadden gebracht naar het hotel, baalde ik een beetje dat ik dit had gedaan had. Want onderweg naar het restaurant, kwamen we deze eendenfamilie tegen die een beetje verdwaald leek te zijn. Ik zag namelijk geen water in de buurt, wilde ook nog met haar jong oversteken over een druk kruispunt, wat ik zelf wel een beetje eng vond. Heb snel een foto gemaakt, ben ik maar op het kruispunt gaan staan om de auto’s tegen te houden, zodat deze moedereend met haar jong veilig konden oversteken. Gelukkig hadden de bestuurders hier begrip voor, tja anders had ik er gewoon schijt aan. Want op dat moment gaat het mij mij echt om de veiligheid van deze diertjes, waar ik eenmaal een zwak voor heb.

  eendjesssss

  Nadat de eendenfamilie veilig waren overgestoken, waren wij ook zo’n beetje meteen bij het sushi restaurant Ichizai aangekomen. Een groot restaurant, waar je bij binnenkomst zeker sfeer hangt. Helaas als je in het restaurant zelf komt is dat er ook wel, alleen waren de tafels wel erg dicht naast elkaar. Hierdoor kreeg ik toch het gevoel dat het om massa ging, wat ten koste gaat van een beetje privacy aan je tafeltje.

  sushi in waalwijk

  Ze hebben zeker een uitgebreide kaart, waar je de standaard dingetjes kan vinden die je bij iedere sushi restaurant wel kan krijgen, maar ook hun eigen Japanse, Vietnamese, hun eigen specials gerechtjes hebben. Het is is een beetje te veel om dat allemaal te gaan uitproberen, want ze hebben een kaart met maar liefs 109 koude en/of warme gerechtjes waar je uit kan kiezen.

  Als je denk dat dit alles is, dan heb je het wel een beetje mis. Want ze hebben ook nog is een buffet met kleine desserts en fruit vind, waar je gewoon onbeperkt van kunt pakken. Wanneer je dan nog niet met een volle maag wegkomt, dan weet ik het ook niet meer. De sushi gerechtjes vond ik zeker goed, de warme gerechtjes vond ik echt minder lekker en als ik ooit in Waalwijk zou komen, dan ga ik in ieder geval niet meer naar dit restaurant.

  nog meer sushi

  Na een goede nacht te hebben gehad, Marcel een leuk plekje in het restaurant van het gevonden had, die echt er heel gezellig uitziet. Konden wij beginnen aan het ontbijt. Waar je kan uit diverse broodje, beleg en andere dingen kan kiezen. Het zag er zeker goed verzorgt uit, alleen wel jammer dat de jus d’orange niet vers geperst was en de koffie in het koffiehoekje lekkerder was, dan in de ontbijtzaal. Niet dat het slecht was, wel iets wat mij was opgevallen en eigenlijk wel grappig vond.

  Met een vol buikje gingen we richting het busstation van Waalwijk, met een dit keer wat kortere dan de eerste keer die we hadden genomen. Zo heb je wel eventjes tijd, om verder wakker te worden en zag ik op het station deze drinkpaal staan. Zelf heb ik dit nog niet eerder gezien, wat ik zeker goed vind dat ze het drinkwater gratis aanbieden.

  Je hebt een rechtstreekse verbinding vanaf het busstation naar de Efteling en stap je bijna bij uit bij de ingang. Het is namelijk hooguit 5 minuutjes lopen en dan loop je ook echt in een slakkentempo ernaar toe. Bij de ingang hadden we afgesproken om bij elkaar te verzamelen en hebben er echt een fantastische dag beleefd. In mijn blogpost De Efteling kan je uitgebreid lezen hoe wij deze dag hebben beleefd.

  Ik en mijn nichtje

  Na ons avontuur die we in de Efteling hebben beleefd, zijn we met z’n allen nog bij de Mac Donalds wezen eten. Dit hebben we natuurlijk gedaan voor de kleintjes, die dat zien als een feestje. Niet echt een super plek om te eten, wel hebben we het enorm gezellig gehad met mijn nichtjes, neefjes en mijn Oom Frans.

  Omdat we ook zijn meegereden naar de Mac, die toevallig ook in Waalwijk is. Hebben ze ons bij het hotel afgezet, waren we te moe om nog iets te ondernemen. Deze avond hebben wij in onze hotelkamer en het koffiehoekje vermaakt, waar we nog leuke mensen waren tegengekomen en een leuk gesprek hebben gehad.

  Groetjes uit de efteling

  Conclusie

  Wij hebben echt genoten van ons weekendje weg en ondanks dat ik Hotel Waalwijk geen 4 sterren waard vind, kan ik je dit hotel zeker aanbevelen. De eigenaar is erg vriendelijk en de gastvrijheid staat erg hoog. Door de koffie en thee gratis kunt pakken, krijg je hierdoor wel een beetje huiselijke sfeer in dit hotel. Wat ik zeker als prettig heb ervaren en als een grote pluspunt ziet.

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een Persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen, honden en geef ik een kijkje in mijn leven.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *