• Lief Dagboek 6: Hoe is het nu met ons na het overlijden van Diva

  Het is precies een week geleden dat onze Diva is heengegaan. Natuurlijk is het voor ons een groot gemis, alleen gaat het leven ook verder. Naast dat je blogartikelen ziet verschijnen die over Diva gaan, kan ik me voorstellen dat je ook afvraagt hoe het nu gaat met ons gaat en hoe onze andere hond Matsi op dit verlies reageert. In deze blogpost van mijn dagboek vertel ik je hoe het met ons op dit moment gaat.

  Natuurlijk zijn wij nog steeds erg verdrietig, missen we haar enorm en vinden het vooral erg stil in huis. We merken vooral bij de dagelijkse bezigheden, dat zij niet meer in ons midden is. Hier moeten wij aan wennen, wat in verloop van tijd minder zal worden. Voor mijn gevoel is niet één van mijn honden overleden, maar eén van mijn kinderen. Zeker omdat ik geen kinderen meer kan krijgen. Daardoor zijn onze honden, ook onze kinderen geworden.

  Aan Matsi merken we zeker dat hij haar mist, dit doe hij door naar haar te zoeken, Ligt heel vaak tegen haar favoriete speeltje, piept hij regelmatig en doet hij zelfs ineens de dingen Diva deed. Dit hebben we hem nooit eerder heb zien doen, dus op zijn eigen manier mag hij ook zijn verdriet om onze Diva hebben. Wij geven hem hier alle ruimte in die hij nodig heeft, mits hij natuurlijk wel aan de regels houdt.

  Een rouwverwerking van je dierbare kost gewoon tijd. Hierin maakt het niks uit als het om je huisdier gaat of een persoon waar je veel om geeft. Wij nemen dan ook de tijd die we nodig hebben, om ons verdriet van onze hond te verwerken die wij nodig zijn. Alleen dat betekent niet dat je leven stil blijft staan en mag je zeker van de kleine dingen in het leven genieten. Iets wat zij ook zeker gewild zou hebben en zal ze voor altijd in ons hart blijven bestaan.

  Steunbetuigingen

  Natuurlijk hebben we op onze eigen Facebook ontzettend veel lieve berichten gehad, nadat wij bekend hadden gemaakt dat onze Diva was overleden. Zelfs een hele mooie kaart van Marcel zijn collega’s gehad, wat we echt super lief vonden dat ze dit hebben gedaan. Niet alleen de mensen die in mijn omgeving zitten, maar ook de mensen die via mijn blog en social media kanalen hebben gereageerd op het verlies van onze Diva en hun steunbetuigingen naar ons gegeven. Dit doet ons echt ontzettend goed, dat er mensen zijn die oprecht met ons meeleven en hier ben ik ook echt dankbaar voor.

  Until next time,

  Quirina

  Volg:
  Quirina
  Quirina

  Ik ben Quirina, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Via mijn blog, YouTube kanaal en andere social media kanalen geef ik een kijkje in mijn leven. Is fotografie mijn grootste passie, mag ik graag wat van de wereld zien en ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven. Ook kan je oude kranten artikelen lezen dat over mijn vader gaat. Kijk lekker rond en als je vragen heb? Stel ze gerust!

  Find me on: Web | Twitter | Instagram

  Share:

  14 Comments

  1. Xarifa
   15 februari 2018 / 10:08

   Ik hoor van meer mensen dat ze niet een van hun honden zijn kwijtgeraakt, maar een van hun kinderen. Sterkte de komende tijd!

  2. 15 februari 2018 / 10:40

   Goed om te horen dat jullie de draad weer een beetje oppakken. Hoewel het gemis natuurlijk nog wel een tijdje zal nadreunen.

  3. 15 februari 2018 / 11:46

   Ik vond het ook heel erg moeilijk toen mijn maatje is overleden. Denk er na 3 jaar ook nog echt wel eens aan. Ik begrijp je gevoel. Sterkte de komende tijd.

  4. Robin
   15 februari 2018 / 12:44

   Fijn dat jullie de draad weer oppakken! Gemis blijf je altijd houden, denk ik. Sterkte.

  5. 15 februari 2018 / 12:54

   Vele mensen zien dieren als hun kind, daar is niks geks aan. Je bent toch veel samen

  6. Myfabulouscurves
   15 februari 2018 / 23:23

   Heel veel sterkte.! Jullie hebben elkaar en jullie zullen elkaar zeker steunen.

  7. 16 februari 2018 / 09:38

   Ik kan me voorstellen dat dit verlies erg ingrijpend is. En wie er niet over wil lezen hoeft dan dan ook niet te doen toch?

  8. 17 februari 2018 / 20:17

   Ik wens je heel veel sterkte toe. Een verlies verwerken is nooit gemakkelijk, dus neem er alle tijd voor dat je nodig hebt.

   Liefs xx

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *