• Recepten
 • Hoe is het nu met ons, na het overlijden van Diva

  Het is precies een week geleden dat onze Diva is heengegaan. Natuurlijk is het voor ons een groot gemis, alleen gaat het leven ook verder. Naast dat je blogartikelen ziet verschijnen die over Diva gaan, kan ik me voorstellen dat je afvraagt hoe het nu gaat met ons en onze andere hond Matsi. In dit artikel lees je dan ook hoe het met ons gaat en wij ons verdriet verwerken van het overlijden van onze Diva.

  Nog steeds verdrietig

  Wij zijn nog steeds erg verdrietig, missen haar enorm en vinden het erg stil in huis. We moeten veel denken aan haar als we bezig zijn met onze dagelijkse bezigheden, maar vooral erg wennen dat ze er niet meer is. Ik heb niet het gevoel dat één van mijn honden is overleden, maar eén van mijn kinderen. Dit komt natuurlijk ook doordat ik geen kinderen meer kan krijgen en daardoor zijn mijn honden dus mijn kindjes. Dit klinkt misschien vreemd omdat als je geen huisdieren heb gehad, maar wel kinderen heb dat je dit waarschijnlijk niet kan voorstellen. Dat begrijp ik heel goed, alleen dit mijn gevoel en hoop ik dat je ook mij kan begrijpen in deze situatie.

  Ook aan Matsi merken we dat hij haar mist, hij zoekt haar, pak het favoriete speeltje van haar, piept regelmatig en doet zelfs ineens de dingen Diva deed wat we hem nooit eerder heb zien doen. Ook hij mag zijn meissie missen, geven hem hier alle ruimte in die hij nodig heeft, alleen moet hij natuurlijk wel aan de regels houden.

  Mijn verdriet verwerk ik met mijn blog

  Je zult zeker merken dat er op mijn blog ook nog artikelen over Diva zullen gaan verschijnen. Ik kan me voorstellen dat het vervelend is als lezer van mij blog, alleen op deze manier verwerk ik mijn verdriet van haar. Ook vind ik het erg fijn om nog op deze manier met haar bezig te zijn, zo heb ik dan toch het gevoel dat ze nog in mijn leven is en geeft mij dit juist troostend gevoel.

  Het leven gaat verder

  Hoe hard het ook is, het leven gaat verder en pakken de draad weer langzaam op. Marcel die is al vanaf afgelopen woensdag aan het werk, lopen we met Matsi en gaat het huishouden ook gewoon door. Ondanks dat we ons verdriet nog om haar hebben, pakken we langzaam weer de dingen op die we ook zouden doen als onze Diva nog wel in onze leven was geweest.  Het rouwverwerking van je dierbare kost gewoon tijd, of dit nu om je huisdier gaat of een dierbaar persoon maakt in deze situatie niets uit. De tijd die we nodig hebben om ons rouwverwerking van onze hond nodig hebben, zullen we zeker nemen, alleen dat betekend niet dat je leven stil blijft staan en mag je van de kleine dingen in het leven mag genieten.

  Steunbetuigingen

  Natuurlijk hebben we op onze eigen Facebook ontzettend veel lieve berichten gehad, nadat wij hadden bekend gemaakt dat onze Diva was overleden. Zelfs een hele mooie kaart van Marcel zijn collega’s gehad, wat we echt super lief vonden dat ze dit hebben gedaan. Maar ook de mensen van mijn blog, social media kanalen hebben op het verlies van onze Diva hun steunbetuigingen naar ons gegeven, dit doet ons echt ontzettend goed, dat er mensen zijn die oprecht met ons meeleven en hier ben ik ook echt dankbaar voor.

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  14 Reacties

  1. Xarifa
   15 februari 2018 / 10:08

   Ik hoor van meer mensen dat ze niet een van hun honden zijn kwijtgeraakt, maar een van hun kinderen. Sterkte de komende tijd!

  2. 15 februari 2018 / 10:40

   Goed om te horen dat jullie de draad weer een beetje oppakken. Hoewel het gemis natuurlijk nog wel een tijdje zal nadreunen.

  3. 15 februari 2018 / 11:46

   Ik vond het ook heel erg moeilijk toen mijn maatje is overleden. Denk er na 3 jaar ook nog echt wel eens aan. Ik begrijp je gevoel. Sterkte de komende tijd.

  4. Robin
   15 februari 2018 / 12:44

   Fijn dat jullie de draad weer oppakken! Gemis blijf je altijd houden, denk ik. Sterkte.

  5. 15 februari 2018 / 12:54

   Vele mensen zien dieren als hun kind, daar is niks geks aan. Je bent toch veel samen

  6. Myfabulouscurves
   15 februari 2018 / 23:23

   Heel veel sterkte.! Jullie hebben elkaar en jullie zullen elkaar zeker steunen.

  7. 16 februari 2018 / 09:38

   Ik kan me voorstellen dat dit verlies erg ingrijpend is. En wie er niet over wil lezen hoeft dan dan ook niet te doen toch?

  8. 17 februari 2018 / 20:17

   Ik wens je heel veel sterkte toe. Een verlies verwerken is nooit gemakkelijk, dus neem er alle tijd voor dat je nodig hebt.

   Liefs xx

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *