• Waarom ik bij een Fotogroep zit

  Wanneer je mijn blog al een paar keer bezocht heb. Dan zal je waarschijnlijk wel weten, dat mijn grootste passie fotografie is en ook bij een fotogroep zit. Waar ik nu mijn derde jaar in gaat en altijd met plezier heen gaat. Waarom ik bij een fotogroep zit en hoe ik dit tot nu ervaren heb, dat vertel ik je in deze blogpost.

  Zelf fotografeer ik al een aantal jaren, gewoon hobbymatig en na 2 jaar wilde ik toch iets meer. Een basiscursus heb ik nooit gehad, gewoon op gevoel en een beetje kennis van mijn vader gekregen.

  Toch wilde ik meer en op dit gebied mijzelf ontwikkelen. Dus ben ik 3 jaar geleden, een beetje gaan rondkijken op internet om te kijken, of er een fotovereniging hier in de buurt zat. Al snel kwam ik bij Fotogroep Klazienaveen uit en na mijn eerste kennismaking viel dit mij 100% mee.

  Want ik had eigenlijk verwacht dat ik een stel bejaarde mensen terecht kwam, die gepensioneerd waren. Nou, dat viel gelukkig wel mee. We hebben er wel een paar tussen zitten, maar grotendeels is toch wel een stuk jonger dan 70 jaar.

  Nu zijn we inmiddels 3 jaar verder en heb ik er absoluut geen spijt van. Eigenlijk kan ik het zelfs iedereen aanbevelen, om bij een fotografie vereniging te gaan. Je gaat namelijk regelmatig uit je comfort zone, waardoor je beter leert fotograferen en je maak ook nog is foto’s, die je anders nooit zou maken.

  Bij deze fotogroep, krijgt je echt met allerlei onderwerpen te maken. Van macro- tot landschapfotografrie en van avond- tot portretfotografie. Soms met een thema, zoals wij dat met harcourt fotografie gedaan heb en soms wel een onderwerp en de rest kan je dan zelf invullen. Zoals wij dat in Groningen gedaan hebben.

  Ook leer je van elkaar, wat ik zelf erg fijn. Zelfs als een onderwerp mij niet zo interessant lijkt, dan ga ik er meestal toch heen en ook dan kom ik bijna altijd enthousiast thuis. Alleen portretfotografie is het enige onderwerp, waar ik echt weinig mee heb. Dit omdat ik eigenlijk niet van geposeerde foto’s hou en ook niet echt een persoon voor ben.

  Toch ga ik hier ook regelmatig heen, want je leert er altijd iets van en het is ook nog is gezellig. Dus uiteindelijk ben ik dan op die avonden, meer voor de gezelligheid en dat is toch ook een belangrijk iets.

  okt2018

  Het is niet alleen fotograferen, maar soms ook een workshop, spreker of gewoon een avond dat we een onderwerp behandelen, zonder dat daar een camera aan te pas komt. Wel heeft het fotografie te maken, zoals; foto’s bewerken in fotoshop of een avond over de foto’s praten.

  Zoals je kan lezen, heb ik het enorm naar mijn zin bij deze Fotogroep. Heb ik inmiddels veel geleerd en zal ik in de toekomst echt nog veel meer gaan leren. Dus als je echt verder jezelf wil ontwikkelen, dan zou ik echt gaan aansluiten bij een fotovereniging. Wel gaat het bij iedere fotovereniging er anders aan toe en laat je daarom goed informeren, om een teleurstelling te voorkomen.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  2 Reacties

  1. 16 februari 2019 / 11:12

   Leuk joh dat je bij zo’n fotogroep zit! Ik vind fotografie ook ontzettend leuk om te doen, maar net als jij ontdek ik gewoon alles op eigen houtje en heb ik nooit een cursus hiervoor gevolgd. Wel vaak van plan geweest, maar vanwege tijdgebrek kwam het er vaak niet van. Toch merk ik wel dat het blijft kriebelen om er meer mee te kunnen doen dan wat ik nu doe, dus misschien toch maar eens kijken wat de mogelijkheden hier in de buurt zijn.

   • Quirina
    Auteur
    17 februari 2019 / 08:51

    Kan het je echt aanraden!! Ik heb er echt zoveel geleerd en andere onderwerpen gevonden, dat ook leuk is om te fotograferen. Druppelfotografie, low key, high key en het is nog gezellig ook.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *