Vuurwerk

Het einde van het jaar is in zicht, de laatste hapjes en drankjes worden weer gehaald en het vuurwerk kan weer worden ingeslagen. Want zo hoort met de jaarwisseling toch te wezen, alleen denk ik toch de laatste jaren anders over het vuurwerk. In dit artikel zal je dan ook lezen, waarom ik de laatste jaren niet blij ben met het vuurwerk en hoe ik het in mijn ogen ook kan!

De laatste jaren hoor ik eigenlijk alleen maar ellende met het vuurwerk, want het lijkt erop dat sommige mensen gewoon niet meer weten hoe ze met het vuurwerk moeten omgaan. Hebben de hulpverleners, de omgeving waar het vuurwerk wordt afgestoken en vooral de dieren er vaak alleen maar last van.

Dit is echt jammer, omdat ik hierdoor het afsteken van vuurwerk niet meer leuk vind, Waardoor je er tegenwoordig maar weinig van kan genieten van het vuurwerkspektakel. Daarom ben ik van mening, dat het ook anders kan. Zodat het weer een feest wordt voor iedereen, dat zowel voor mens en dier leuk is. Alleen kan je natuurlijk nooit alles voorkomen.

Ben ik dan tegen het vuurwerk?

Nee, ik ben absoluut niet tegen het vuurwerk, sterker nog ik vind het juist leuk om ernaar te kijken. Maar met alle ellende die ik zie en hoor op het internet en in het nieuws, vind ik het allemaal een stuk minder leuk.

Ik ben namelijk van mijn mening als je alleen de verkoop op de laatste dag van het jaar toestaat, een hoop ellende voorkomt. Dit doordat alle ellende met het vuurwerk, wat niet allemaal opzettelijk gebeurd. Zo voorkom je namelijk heel veel ongelukken in huis, wordt het een stuk veiliger voor je eigen gezin en de omgeving waar je in woont.

Zo moeten winkeliers alle veiligheidsmaatregelen nemen, om de veiligheid van de omgeving te kunnen garanderen. Alleen de consumenten die het vuurwerk kopen, mogen het wel drie dagen het vuurwerk in huis hebben liggen. Dit is toch wel een beetje vreemd in mijn ogen. Want ook al hebben ze niet zoveel vuurwerk in huis liggen, dan in de winkels er zijn hier zeker risico’s aan verbonden en kunnen net zoveel schade opleveren. Misschien niet bij een persoon die een paar vuurwerk producten hebben gekocht, maar er zijn mensen die echt voor honderden euro’s vuurwerk in huis halen.

Het knalvuurwerk hoop ik dat dit echt verboden wordt en moeten de overtredingen die naar naar mens en dier gericht zijn. De zelfde strafvorm krijgen en zwaarder gestraft worden. Dan hebben wij ook nog mensen die de boel bewust vernielen. Laat deze mensen zelf de schade gaan betalen, als ze op hete daad betrapt worden. Dit kost de gemeente namelijk duizenden euro’s en dat mogen deze mensen dan ook voelen op hun bankrekening.

Naast deze maatregelen, die in mijn ogen dus duidelijk anders mogen. Om de veiligheid van mens en dier te kunnen garanderen, zou ik het ook fijn vinden als er meer uren zijn waarin er geen vuurwerk  wordt afgestoken. Dit natuurlijk voor onze honden, want dit is voor sommige hondeneigenaren echt een ramp. Zeker als de hond een enorme angst hebben, om tijdens deze dag echt niet naar buiten durven.

Een voorbeeld is dat er meer rijden moeten zijn, waarin ze geen vuurwerk mogen afsteken. Bijvoorbeeld; tussen 17:00 en 18:00 uur, 20:00 en 21:00 uur en als laatste rondje natuurlijk tussen 23:30 en 00:00 uur. Zo kunnen dan alle honden gewoon hun behoefte doen in de avonduren. Wanneer het op de dag is, dan kan je in mijn ogen ook met je hond naar het bos toe gaan, een strandwandeling maken of op een andere plek waar geen vuurwerk in de buurt wordt afgestoken.

Op carbidschieten heb ik niks tegen, ze doen het vaak op weilanden, afgelegen gebieden en hoort dit echt op oudjaarsdag in sommige gebieden van Nederland. Alleen beetje jammer, dat we in Nederland alles dicht aan het bouwen zijn en hierdoor steeds minder ruimte is om dat soort dingen te kunnen doen.

Ik heb helemaal niks tegen de mensen die het leuk vinden van het afsteken van vuurwerk, ook voor hun moet dit een mogelijkheid om dit te kunnen doen. Want in mijn ogen hoeven de goede mensen, hier niet de dupe van te worden en ruimen ze vaak netjes hun rommel op. Dit doen ze vaak wel met een enorme kater, maar ze doen het wel.

Vuurwerkshows

Met de jaarwisseling van 2006-2007 ben ik in Bad Säckingen naar een vuurwerkshow geweest. Dit was voor mij de eerste keer en ik vond het echt geweldig. Echt een supershow, die maar liefst drie kwartier duurde. De sfeer was echt uitzonderlijk goed, waar we met elkaar de secondes aan het af te tellen.

Om vervolgens elkaar de beste wensen te geven en deelde we de flessen champagne met elkaar. Het maakte niet uit of je elkaar kende of niet, het was een feest voor iedereen. Die we met elkaar aan het vieren waren en tot nu toe is dit echt het mooiste oud & nieuw feest, die ik heb mogen beleven.

In mijn ogen moeten ze dit op meerdere plaatsen in iedere gemeente doen, die wij in Nederland hebben. Gewoon waar mensen gratis heen kunnen gaan, flessen champagne meenemen en met elkaar vieren de jaarwisseling zo vieren. Zo komen de mensen weer in contact met elkaar en leer je zo nieuwe mensen kennen.

Goed ik weet dat je van de wet niet openbare dronkenschap mag hebben, alleen kan de overheid ook een oogje dicht knijpen en mocht het toch met iemand niet goed gaan. Tja, wie dan A zegt, moet ook B zeggen. Met deze persoon heb ik ook geen medelijden dat die daar een bekeuring of een strafblad voor krijgen.

Quirina

Volg:
Quirina

Ik ben Quirina Santing-Kamoen, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Fotograferen en Bloggen is zijn mijn hobby’s en daarnaast mag ik graag wat van de wereld zien. Ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven, kan ik helaas geen kinderen krijgen en heb ik echt geen makkelijk leven gehad. Op mijn blog verschijnt wekelijks nieuwe blog artikelen over mij en mijn persoonlijke interesses op lifestyle gebied.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *