• Tijdens je vakantie een back-up maken van je foto’s

  Wanneer je op vakantie bent, een weekendtrip maakt of gewoon een paar daagjes er tussen uit bent. Dan maak je meestal meer foto’s, dan gebruikelijk. Iets wat ik ook doe, alleen zou ik er niet aan moeten denken dat ik op zo’n moment al mijn foto’s voorgoed zou kwijtraken. In deze blogpost zal ik je vertellen, hoe ik mijn foto’s bewaart om hierin mijn risico te verkleinen dat dit mij niet zal overkomen.

  Het zal mijn vakantie niet verpesten, maar ik zou wel goed de balen in hebben als dit tijdens de vakantie mij zou overkomen. Toch kan ik je niet garanderen dat het je nooit meer zal overkomen, want garanties heb je immers nooit.

  Wel kan ik zeggen dat je met deze tips, het risico een heel stuk kleiner maakt. Want je apparatuur die je mee hebt genomen, tijdens je vakantie kan kapot gaan, misschien wel verliezen of  zelfs gestolen worden. Niet dat ik je bang  wil maken, maar zulke dingen gebeuren helaas wel.

  Kehlsteinhaus in Berchtesgaden

  Zelf neem ik altijd mijn laptop mee, zodat ik tijdens mijn vakantie alle foto’s die ik met mijn camera, pocketcamera of telefoon gemaakt heb. Dit op mijn vakantieverblijf de foto’s kan verplaatsen of kopiëren naar mijn laptop. Wat nog beter is om te doen, is het maken van een dubbele back-up wat ik overigens zelf altijd doe.

  Dit kan je doen door het op je online cloud opslag te zetten, iets waar ik zelf geen fan van ben en dat ook niet zal doen. Alleen kan ik mij voorstellen, dat je dit zelf wel doet en dan moet je wel een beschikking tot het internet. Dit is helaas niet overal beschikbaar, dus dan heb je weinig aan een cloud opslag die je online hebt staan.

  Wat voor rede ook dat je geen online back-up kan maken, dan zal je toch naar andere opties moeten kijken. Dit doe ik zelf door mijn externe harde schijf en een extra USB-stick die ik als standaard bagage meeneemt, als ik op vakantie bent. Zo heb ik altijd een mogelijkheid om dubbele back-up te kunnen maken en is de kans dat je foto’s kwijt raakt meteen een stuk kleiner.

  Daarnaast neem ik ook altijd een extra sd-kaart mee, die in je camera kan stoppen om hierop foto’s te kunnen maken. Die kan namelijk ook een keertje kapot gaan en dan zal je net zien dat er geen winkel in de buurt is om meteen een nieuwe sd-kaart te kunnen kopen. Dit is natuurlijk best wel balen. Want de foto’s die je op dat moment nog op je sd-kaart hebt staan, ben je namelijk ook meteen kwijt.

  Als je iedere dag een back-up gemaakt heb, dan ben je gelukkig alleen de foto’s kwijt die je deze dag gemaakt heb. Waar je misschien wel van baalt op dat moment, wat ik ook zou hebben. Alleen ik moet niet er aan denken dat ik nog meer foto’s kwijt zou zijn, omdat ik geen back-up gemaakt heb.

  Zo ga ik met de foto’s om die ik tijdens mijn vakantie of weekendtrip gemaakt heb, ook al moet je dan wel je laptop tijdens je vakantie meenemen. Zo kan ik altijd nog nagenieten van de foto’s die ik gemaakt heb, die ik tijdens mijn reizen gemaakt heb.

  Maak jij van je foto’s ook altijd een back-up, als je op reis bent?

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  14 Reacties

  1. 5 mei 2018 / 15:59

   Ik maak altijd zoooveel fotos!! Heb altijd geheugenkaartjes en extra opslag bij me. Eenmaal thuisgekomen is het dan wel een meega klus om het allemaal uit te gaan zoeken haha.

   • Quirina
    Auteur
    5 mei 2018 / 18:34

    Ja dat snap ik. Ik kijk altijd iedere dag naar mijn foto’s als ik op vakantie ben, ben namelijk te nieuwsgierig. Thuis zoek ik altijd dan uit welke ik wel en niet wil houden.

  2. 5 mei 2018 / 16:13

   Wat een handige tips! Ik probeer ook steeds mijn laptop mee te nemen voor een backup!

   • Quirina
    Auteur
    5 mei 2018 / 18:31

    Die neem ik altijd standaard mee als ik met vakantie gaat.

  3. Lipstickencupcakes
   5 mei 2018 / 16:48

   Wat slim! Ik ben meerdere keren foto’s kwijt geraakt. Gelukkig mijn vriendje en vriendinnen niet, maar ik baalde flink.

  4. 5 mei 2018 / 22:02

   Altijd verstandig om extra backup te maken. Dit vergeet ik vaak.

  5. 6 mei 2018 / 08:53

   Goede tips allemaal! En volgens mij is het ook belangrijk om zo snel mogelijk die foto’s in een album te verwerken, want anders komt het er niet meer van.

   • Quirina
    Auteur
    6 mei 2018 / 09:26

    Zeker, binnenkort zal ik daar ook een blogartikel over schrijven.

  6. 6 mei 2018 / 09:54

   Bedankt voor de tip!! Ik heb nog nooit ergens een back up van gemaakt, ik vertrouw er misschien teveel op dat mijn man dat doet hahaha 😀 Ik zal hem moeten vragen om mij te leren hoe ik dat moet doen 🙂

  7. 6 mei 2018 / 13:03

   Ik sla mijn foto’s regelmatig op op mijn externe harde schijf. Lekker geordend in mapjes op maand en jaar!

  8. 6 mei 2018 / 15:42

   Slim om te zorgen voor wat extra backup. Het zou jammer zijn als iets zou kwijtraken

  9. Frederique
   7 mei 2018 / 18:31

   Ja dat zijn wel goede tips. Ik ben ooit al mijn foto’s kwijtgeraakt, dat is dan echt mooi balen!

  10. 25 mei 2018 / 16:27

   Ik reis met de fiets, ik neem twee geheugenkaartjes mee, ergens halfweg de reis wissel ik. Ooit eens eens wat foto’s verloren met een kaart die ’t begaf. Ooit in de tijd van de analoge fotografie eens vijf filmrolletjes kwijtgespeeld. Jah … kan altijd gebeuren. Is dat een ramp, neen, is dat prettig neen. Maar het gebeurd.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Miljoenen artikelen