• Recepten
 • Vakantiefoto’s tijdens je vakantie

  Als je op vakantie bent of een weekendje weg bent, dan maak je meestal meer foto’s dan normaal. Dat heb ik ook, alleen zou ik er niet aan moeten denken dat ik tijdens mijn vakantie mijn foto’s zal voorgoed zou kwijtraken. Het zal mijn vakantie niet verpesten, maar wel goed de balen hebben tijdens de vakantie en dat is iets wat je niet wil tijdens je vakantie. In dit artikel zal ik dan ook mijn tips geven, wat ik doe met mijn foto’s om het risico te verkleinen, dat dit mij zal overkomen.

  Natuurlijk kan ik je niet garanderen dat het je nooit zal overkomen, dat als je op vakantie bent alsnog je foto’s zal kwijt zal raken of een deel hiervan. Wel kan ik zeggen, dat je met deze tips het risico een heel stuk kleiner zal worden. Want je apparatuur die je mee hebt genomen tijden je vakantie, kan je natuurlijk kapot gaan, verliezen en zelfs gestolen worden. Ik zeg dit niet om je bang te maken, maar zulke dingen gebeuren helaas.

  Maak iedere dag een back-up

  Zelf neem ik altijd mijn laptop mee, zodat ik tijdens mijn vakantie alle foto’s die ik met mijn camera, pocketcamera of telefoon heb gemaakt dit op mijn vakantieverblijf mijn foto’s kan verplaatsen of kopiëren. Nog beter is om een dubbele back-up te maken, dit kan je doen door het op je online cloudopslag te zetten. Alleen als je geen internet en/of wifi hebt of wil op je verblijfplaats, heb je eigenlijk weinig aan deze optie en zal je de opslag zelf mee moeten nemen.

  Wanneer je dus op je verblijfplaats niet over het internet beschikt of wil beschikken, wat natuurlijk ook kan, om wat voor reden dan ook. Dan kun je natuurlijk ook op een externe schijf zetten of een USB-stick. Zo heb je een dubbele back-up en de kans dat je foto’s kwijt raakt een stuk kleiner.

  Een extra geheugenkaartje

  Ook je geheugenkaartje wat in je camera, pocketcamera of telefoon zit, kan natuurlijk een keertje kapot gaan. Natuurlijk is het wel eventjes op dat moment balen, want de foto’s die op dat moment op je kaartje staat ben je dan wel kwijt. Als je iedere dag een back-up heb gemaakt, dan ben je gelukkig niet alle foto’s kwijt.

  Daarom neem ik altijd een extra geheugenkaartje mee, zo ben ik niet alle foto’s die ik op dat moment gemaakt heb kwijt. Ik stop dan gewoon mijn andere kaartje in mijn camera, baal ik wel even van de verloren foto’s, maar ik kan de andere mooie momenten wel vastleggen. Denk wel dat ik snel naar een plaatselijke winkel zou gaan om een nieuwe reserve geheugenkaartje te kopen, zodat ik altijd een reserve geheugenkaartje bij mij hebt tijdens mijn vakantie of als ik een weekendje weg bent.

  Dit zijn mijn voorzorgsmaatregelen als ik een weekendje weg ben of op vakantie gaat. Want ook na mijn weekendje weg of vakantie wil ik zeker nog nagenieten van de foto’s die ik gemaakt heb. Ondanks ik deze voorzorgsmaatregelen onderneem, kan het natuurlijk alsnog gebeuren dat ik al mijn foto’s kwijt bent geraakt. Alleen hoeveel pech kun je hebben, als dit op dat moment zou gebeuren.

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een Persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen, honden en geef ik een kijkje in mijn leven.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  14 Reacties

  1. 5 mei 2018 / 15:59

   Ik maak altijd zoooveel fotos!! Heb altijd geheugenkaartjes en extra opslag bij me. Eenmaal thuisgekomen is het dan wel een meega klus om het allemaal uit te gaan zoeken haha.

   • Quirina
    Auteur
    5 mei 2018 / 18:34

    Ja dat snap ik. Ik kijk altijd iedere dag naar mijn foto’s als ik op vakantie ben, ben namelijk te nieuwsgierig. Thuis zoek ik altijd dan uit welke ik wel en niet wil houden.

  2. 5 mei 2018 / 16:13

   Wat een handige tips! Ik probeer ook steeds mijn laptop mee te nemen voor een backup!

   • Quirina
    Auteur
    5 mei 2018 / 18:31

    Die neem ik altijd standaard mee als ik met vakantie gaat.

  3. Lipstickencupcakes
   5 mei 2018 / 16:48

   Wat slim! Ik ben meerdere keren foto’s kwijt geraakt. Gelukkig mijn vriendje en vriendinnen niet, maar ik baalde flink.

  4. 5 mei 2018 / 22:02

   Altijd verstandig om extra backup te maken. Dit vergeet ik vaak.

  5. 6 mei 2018 / 08:53

   Goede tips allemaal! En volgens mij is het ook belangrijk om zo snel mogelijk die foto’s in een album te verwerken, want anders komt het er niet meer van.

   • Quirina
    Auteur
    6 mei 2018 / 09:26

    Zeker, binnenkort zal ik daar ook een blogartikel over schrijven.

  6. 6 mei 2018 / 09:54

   Bedankt voor de tip!! Ik heb nog nooit ergens een back up van gemaakt, ik vertrouw er misschien teveel op dat mijn man dat doet hahaha 😀 Ik zal hem moeten vragen om mij te leren hoe ik dat moet doen 🙂

  7. 6 mei 2018 / 13:03

   Ik sla mijn foto’s regelmatig op op mijn externe harde schijf. Lekker geordend in mapjes op maand en jaar!

  8. 6 mei 2018 / 15:42

   Slim om te zorgen voor wat extra backup. Het zou jammer zijn als iets zou kwijtraken

  9. Frederique
   7 mei 2018 / 18:31

   Ja dat zijn wel goede tips. Ik ben ooit al mijn foto’s kwijtgeraakt, dat is dan echt mooi balen!

  10. 25 mei 2018 / 16:27

   Ik reis met de fiets, ik neem twee geheugenkaartjes mee, ergens halfweg de reis wissel ik. Ooit eens eens wat foto’s verloren met een kaart die ‘t begaf. Ooit in de tijd van de analoge fotografie eens vijf filmrolletjes kwijtgespeeld. Jah … kan altijd gebeuren. Is dat een ramp, neen, is dat prettig neen. Maar het gebeurd.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *