• Top 10 Films voor valentijnsdag
 • Top 10 Films voor valentijnsdag

  Nog eventjes en dan is het weekend, maar volgende week is het alweer Valentijnsdag. Voor mij de dag dat ik eindelijk een beetje naar de lente kan uitkijken, maar dat duurt nog een paar weken. Dus een ideaal moment om nog een paar leuke feelgood movies te gaan kijken, die ook leuk zijn voor Valentijnsdag. Het zijn niet de nieuwste films, maar ze blijven gewoon leuk en kan ze meerdere keren kijken. 

  1. Dirty Dancing

  Wie ken de film Dirty Dancing niet? Een echte klassieker over een jongedame dat verliefd op haar dansinstructeur wordt.

  Deze film is online te zien via: Amazon | Netflix

  2. Maid in Manhattan

  Maid in Manhattan is een film dat je haast gelooft dat spookjes bestaan. Een vrouw gaat als kamermeisje werken in een luxueus hotel in New York. Ze ontmoet een gedistingeerde erfgenaam van een Amerikaanse politiek dynastie en wordt verliefd op hem. Hij denkt echter dat ze een vrouw uit de high society is. Als haar werkelijke identiteit uitkomt, worden de verschillen tussen hun afkomst erg duidelijk…

  Deze film is online te zien via: Amazon

  3. What women want

  What women want: Macho reclamemaker Nick (Mel Gibson) heeft geen flauw benul wat vrouwen willen. Daarom kan hij geen reclame voor ze maken en gaat de baan die hij wil naar een vrouw: Darcy McGuire (Helen Hunt). Daar baalt hij vreselijk van. Dan krijgt Nick een stroomstoot. Tot zijn grote schrik hoort hij daarna overal vrouwenstemmen, maar de dames doen hun mond niet open; Nick hoort wat vrouwen denken!!! Hun verlangens, wensen en intiemste gedachten zijn geen geheim meer voor hem. Natuurlijk misbruikt hij zijn geheime wapen maximaal.

  Deze film is online te zien via: Amazon |

  4. Runaway Bride

  Runaway Bride is een film uit 1999 met Julia Roberts en Richard Gere, dat je niet kan vergelijken met de film van Pretty Women. Want in deze fim Ike Graham (Ridchar Gere) is een columnist voor een stadskrant die nogal wat tumult veroorzaakt door het schrijven van een onjuist en allesbehalve vleiend verhaal over Maggie Carpenter ( Julia Roberts). Deze vrouw uit een provinciestadje heeft de reputatie dat ze haar aanstaande mannen voor het altaar verlaat. Deze bizarre gebeurtenissen zorgen ervoor dat zij een beroemde locale legende wordt. Maar terwijl Ike van plan is te bewijzen dat hij het wat Maggie betreft bij het rechte eind heeft… en Maggie van plan is het Ike betaald te zetten… verwachten ze geen van beide dat de vonken zullen overspringen als ze elkaar uiteindelijk ontmoeten!…

  Deze film is online te zien via: Amazon

  5. Bridget Jones’s Diary

  Bridget Jones’s Diary: Op nieuwjaarsdag besluit Bridget Jones, een Londense dertiger mét kater maar zonder man, om haar leven resoluut over een andere boeg te gooien en met een dagboek te starten. Haar eerste voornemen is, uiteraard, “tien kilo afvallen”. Haar tweede voornemen: “een leuk, verstandig vriendje vinden in plaats van me steeds weer in te laten met zuiplappen, workaholics, voyeurs, megalomanen, emotionele k****hommels of engerds”. Maar Bridget heeft het niet onder de markt: moet ze kiezen voor Daniel Cleaver, een onvervalste seksgod met chique slee, of de enigszins hautaine, maar attente en gevoelige Mark Darcy?

  Deze film is online te zien via: Amazon

  6. The Ugly Truth

  The Ugly Truth: Katherine Heigl en Gerard Butler spelen de hoofdrollen in deze waanzinnig grappige komedie over de strijd tussen de seksen. Abby Richter is een naar romantiek verlangende ochtendshow producer die haar zoektocht naar Mr. Perfect nog niet heeft opgegeven. Haar carrière heeft haar nog geen windeieren gelegd…tot haar baas Mike Chadway (Gerard Butler) in dienst neemt, een echte macho die belooft om de harde waarheid over mannen en vrouwen voor eens en voor altijd duidelijk te maken.

  Deze film is online te zien via: Amazon

  7. Pretty Woman

  Pretty Woman: Vivian (Roberts) is een pittige, door de wol geverfde ruwe diamant wanneer ze de scherpzinnige, no-nonsense miljardair Edward Lewis (Gere) ontmoet. Het is een toevallige ontmoeting die een ‘zakelijke overeenkomst’ van een week veranderd in een tijdloze van-arm-naar-rijk romance.

  Deze film is online te zien via: Amazon

  8. Notting Hill

  Notting Hill: Een gescheiden jongeman, William Thacker (Hugh Grant), heeft een boekenwinkeltje ergens in Notting Hill in Londen. Hij verkoopt reisgidsen en boeken vol toeristische informatie. Op een dag krijgt hij het bezoek van een knappe vrouw. William weet niet dat Anna Scott (Julia Roberts) een gevierde Amerikaanse actrice is en het toeval zorgt er voor dat ze elkaar na korte tijd opnieuw ontmoeten. Dan maken ze een afspraak en zo komt het dat Anna meegaat naar een verjaarsdagfeest bij de zus van William. Na het feest brengt hij haar terug naar het hotel maar daar verneemt Anna dat haar Amerikaanse verloofde voor een kort bezoek naar Londen is overgewaaid.

  Deze film is online te zien via: Amazon

  9. P.S. I Love You

  P.S. I Love You: Wanneer we Gerry en Holly voor het eerst ontmoeten, zijn zij verwikkeld in een flinke ruzie. Holly verwijt Gerry dat hij haar moeder Patricia heeft verteld dat zij degene is die wilde wachten met kinderen. Gerry lost de woordenwisseling echter luchtig op door een komische striptease uit te voeren. Al zijn zij het niet altijd met elkaar eens, Gerry en Holly lijken voor elkaar gemaakt te zijn.

  Eén jaar later. Een groep mensen heeft zich verzameld in een buurtkroeg. In eerste instantie lijkt het om een feest te gaan, maar de sfeer is daarvoor te somber: het is een herdenking voor de overleden Gerry. Holly is kapot van het overlijden van Gerry, en kan zelfs weken na de begrafenis de moed niet opbrengen om de deur uit te gaan. Telefoontjes worden niet beantwoord en afwas stapelt zich op totdat Holly een brief in haar post vindt met Gerry’s handschrift, die aan haar is geadresseerd. In de brief zegt Gerry dat dit de eerste van in totaal twaalf brieven is, die zij een jaar lang elke maand zal krijgen, en waarin hij haar instructies geeft die zij moet opvolgen. Haar eerste taak: naar buiten gaan en een killer disco outfit kopen.

  Zo begint voor Holly een jaar vol avonturen, van karaokeavonden met vrienden tot een reis naar Ierland, allemaal zorgvuldig voorbereid door Gerry, en vormgegeven aan de hand van de letters P.S. I love you…

  Deze film is online te zien via: Amazon

  10. You’ve Got Mail

  You’ve Got Mail: In You’ve Got Mail krijg je precies alle humor, charme en tederheid die je zou verwachten van de hereniging van de sterren (Tom Hanks en Meg Ryan) waarin de magnaat van een keten boekenwinkels Hanks en de eigenares van een gezellige kinderboekenwinkel Ryan er anoniem een virtuele e-mail relatie op na houden en vervolgens hals-over-laptop verliefd worden, niet wetende dat ze buiten die virtuele wereld keiharde concurrenten zijn.

  Deze film is online te zien via: Amazon

  Dit was mijn top 10

  You’ve Got Mail, P.S. I Love You en Notting Hill zijn mijn top 3 van deze 10 films voor Valentijnsdag. Dus dit weekend maar lekker met een dekentje op de bank liggen en om helemaal in de stemming voor Valentijnsdag te komen.

  Until next time,

  Quirina

  Volg:
  Quirina
  Quirina

  Ik ben Quirina, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Via mijn blog, YouTube kanaal en andere social media kanalen geef ik een kijkje in mijn leven. Is fotografie mijn grootste passie, mag ik graag wat van de wereld zien en ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven. Ook kan je oude kranten artikelen lezen dat over mijn vader gaat. Kijk lekker rond en als je vragen heb? Stel ze gerust!

  Find me on: Web | Twitter | Instagram

  Share:
  Dit artikel is bevat affiliate links. Wanneer je via deze links een bestelling plaats, dan verdien ik een klein percentage van jouw bestelling.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *