Summer kip wrap

Wraps vind ik echt zo lekker, je kunt er alle kanten mee op en dit is dan ook één van mijn favoriete recepten. Hoe ik mijn zomerse kip wrap maak, lees je in dit artikel.

Wat heb je nodig

Voor 2 personen

  • 600 gram kipfilet
  • 1 paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • ijsbergsla of gemengde sla en je kan hier eventueel rucola aan toevoegen
  • olijfolie
  • 2 gesneden tomaten of 250 gram cherrytomaten
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje mais (liefst bonduelle)
  • Kruiden; paprikapoeder en kurkuma (kan ook met de standaard kipkruiden)
  • 6 wraps

Bereidingswijze 

Snij de kip in kleine stukjes, voeg hier een scheutje olijfolie aan toe en de kruiden paprikapoeder en kurkuma. Roer dit goed door elkaar en laat dit eventjes intrekken.

Snij de 2 teentjes knoflook zo fijn mogelijk en doe een heel klein scheutje olijfolie in de pan. Dit omdat er ook al klein scheutje olijfolie in de kip marinade zit, moet namelijk niet te vet zijn. Verwarm de pan eventjes voordat je de kip in de pan doe.

Wanneer de kip in de pan zit, kun je ondertussen de groente fijn snijden. Doe dit in een allemaal gescheiden in bakjes, zodat als je meerdere eters heb, iedereen kan pakken wat ze op de wrap heb zitten. Wanneer je een eigengemaakte saus wil bij serveren, kun je deze ook ondertussen bereiden.

Als de kip bijna gaar is gebakken, stop je de wraps in de oven (volgens gebruiksaanwijzing) of bak ze warm in een koekenpan, ongeveer 30 seconde per zijde.

Wanneer alles klaar is kun je dit op tafel serveren, met de sauzen die je erbij wilt hebben. Wij eten dit altijd met mijn zelfgemaakte knoflooksaus met paprikapoeder en dan zeg ik eetsmakelijk.

Liefs,

Quirina

Quirina

Hey hallo, ik ben Quirina, 38 jaar en woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. Dit is een persoonlijke blog waar ik mijn passies deel voor fotografie, reizen, honden en lifestyle. Maar ook laat zien dat een leven zonder kinderen erg leuk kan zijn.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *