• Recepten
 • De spelende ijsbeer

  Dat ik regelmatig bij Wildlands te vinden ben, dat ik geen nieuws meer. Zeker niet nu het tweede olifantje geboren is, waar ik ook een uurtje te vinden was. Dit keer was ik ook een uurtje bij de ijsberen, wat echt voor mij een feestje was. Alleen toen ik thuis kwam, schrok ik eventjes van de aantal foto’s die ik gemaakt heb van één ijsbeer.

  Ik had namelijk zo’n 400 foto’s gemaakt van deze ijsbeer, die zo lekker aan het spelen was. Natuurlijk zijn niet alle foto’s gelukt, alleen 180 foto’s vind ik ook wel een beetje erg veel om te bewaren. Uiteindelijk heb ik een selectie kunnen maken, die ik leuk vind om op mijn blog met jullie te delen.

  Hij was namelijk met een jerrycan aan het spelen, wat echt heel erg leuk was om te zien. Hij nam deze jerrycan mee naar de rotsen, gooide de jerrycan in het water en sprong daarna er zelf erachter na. Wat natuurlijk al erg leuk is, als je dit één keer mag zien.

  Alleen deed hij achter elkaar, van verschillenden rotsen. Zo ook van de hoogste rots, die ze dat daar hebben. Zal je ook net zien, dat je accu op dat moment leeg is. Ik geloof dat ik nog nooit zo snel mijn accu heb verwisseld als deze keer. Met één foto zou ik al blij geweest zijn van dit moment, maar er waren zelfs meerdere gelukt.

  Als je hem naar de andere kant ziet lopen en denkt dat hij is uitgespeeld, dan heb je het echt mis. Nu spring hij precies tussen kant en de vlonder in, om vervolgens met een andere jerrycan te spelen in het water. Nu weet ik niet hoeveel ruimte daar tussen zit, alleen heb ik het vermoeden dat het niet zo heel erg veel.

  Ook bij de vlonder heeft de ijsbeer veel plezier met zijn jerrycan. Het is net alsof hij het ziet als zijn prooi, waar hij dan mee speelt. Voor mij was het dan ook de eerste keer dat ik één van de ijsberen, dier zo lang en met zoveel plezier heb zien spelen.

  Deze serie die ik je nu heb laten zien, vind ik persoonlijk ook de mooiste foto’s die ik deze middag van deze ijsbeer gemaakt heb. Ze zijn niet misschien niet allemaal even scherp, alleen ik vind ze wel erg leuk om ze te laten zien. Ik heb dan ook echt genoten van deze middag en had ik deze avontuur met deze ijsbeer niet willen missen.

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een Persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen, honden en geef ik een kijkje in mijn leven.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *