• Spaghetti bolognaisesaus

    Heerlijke zelfgemaakte bolognaisesaus, is echt vele male lekkerder dan een potje bolognaisesaus. In deze blogpost vertel ik je, hoe is deze saus maak en mijn man si er echt dol op.

    Wat heb je nodig

    Voor 4 personen

    • 3 teentjes knoflook
    • Olijfolie
    • Paprikapoeder
    • 800 gram rundergehakt
    • Italiaanse kruiden
    • 250 gram champignons
    • chilipoeder
    • 1 Courgette
    • 3 rode ui
    • 2 paprika’s
    • zout
    • 2 pakjes gezeefde tomaten van 500 gram
    • basilicumplant
    • 1 pak spaghetti
    • Parmezaanse kaas

    Bereidingswijze 

    Doe een scheutje olijfolie in de braadpan.

    Snij de knoflookteentjes zo fijn mogelijk, of gebruik hiervoor een knoflookpers en voeg deze toe in de pan en laat de olie warm worden.

    Wanneer de olie warm is, dan voeg je de gehakt toe en kruid deze met Italiaanse kruiden, zout en paprikapoeder naar eigen inzicht op smaak,.

    Snij de 3 uien in halve plakjes, ondertussen wordt de gehakt gaar gebakken en kan je de gesneden uit toevoegen

    Snij de courgette in blokjes, de champignons in plakjes en voeg deze in de pan toe.

    Voeg de pakjes gezeefde tomaten toe, wanneer de groente lekker is gebakken.

    Wanneer de saus goed door is geroerd, voeg dan een klein beetje chilipoeder toe zodat de pittige smaak en een handje vol basilicumblaadjes aan de saus toe

    Snij de paprika in blokjes en voeg deze ook bij de saus toe, laat dit op laag vuur staan zo kan je ondertussen de spaghetti koken.

    Je kunt natuurlijk Parmezaanse kaas toevoegen bij het opdienen van het gerecht, wanneer je hier echt een liefhebber van ben. Ook is het erg lekker om ciabatta met pesto als bijgerecht aan tafel serveren.

    Liefs,

    Quirina

    Volg:
    Share:

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    See my world through my lens