Spaghetti bolognaisesaus

Heerlijke zelfgemaakte bolognaisesaus is echt vele male lekkerder dan een potje bolognaisesaus en vandaag deel ik mijn recept hoe ik deze maak.

Wat heb je nodig

Voor 4 personen

  • 3 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • 800 gram rundergehakt
  • Italiaanse kruiden
  • chilipoeder
  • 1 Courgette
  • 3 rode ui
  • 2 paprika’s
  • zout
  • 2 pakjes gezeefde tomaten van 500 gram
  • basilicumplant
  • 1 pak spaghetti
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze 

Doe een scheutje olijfolie in de braadpan

Snij de knoflookteentjes zo fijn mogelijk of gebruik hiervoor een knoflookpers en voeg deze toe in de pan en laat de olie warm worden.

Wanneer de olie warm is dan voeg je de gehakt toe en kruid deze op smaak met Italiaanse kruiden, zout en paprikapoeder naar eigen inzicht.

Snij de 3 uien in halve plakjes, ondertussen wordt de gehakt gaar gebakken en kan je de gesneden uit toevoegen

Snij de courgette in blokjes en voeg deze in de pan toe.

Voeg de pakjes gezeefde tomaten toe, wanneer de groente lekker is gebakken.

Wanneer de saus goed door is geroerd, voeg dan een klein beetje chilipoeder toe zodat de pittige smaak en een handje vol basilicumblaadjes aan de saus toe

Snij de paprika in blokjes en voeg deze ook bij de saus toe, laat dit 20 op laag vuur staan zo kan je ondertussen de spaghetti koken

Je kunt natuurlijk Parmezaanse kaas toevoegen bij het opdienen van het gerecht, wanneer je hier echt een liefhebber van ben. Ook is het erg lekker om ciabatta met pesto als bijgerecht aan tafel serveren.

Liefs,

Quirina

1 Comment

Leave a Comment