Sinterklaas denkt ook aan onze honden

Wie had dat ooit gedacht dat sinterklaas ook aan onze lieve huisdieren dacht, ik in ieder geval niet. Alleen was ik vorige week bij de Jumper in Emmen en toen zag ik een flyer liggen bij de kassa, zet u voerbakje voor sinterklaas bij ons neer. Dit kon je doen tot afgelopen zaterdag 2 december, die je vandaag weer kon ophalen. Op de flyer stond ook dat sinterklaas rekening houdt met voedselallergie, want bij huisdieren draait het echt vaak om eten en soms een klein speeltje. Onze Diva die kan helaas niet echt kleurstof verdragen of varkensproducten zoals varkensoortje, dit heb ik ook netjes aangegeven.

Dit vond ik zo’n leuke actie, dat ik er aan meegedaan heb, ook al krijgen onze honden altijd wel wat voor sinterklaas dit vond ik echt een stuk leuker. Omdat ik zelf ook niet weet wat mijn honden krijgen van onze lieve Sint, voor mij net zo’n verrassing als vanavond het voor mijn honden na de avondwandeling tevoorschijn komt.

Vandaag is het 5 december en ben ik bij de Jumper geweest om de voerbakjes weer op te halen, ik lijk wel net een klein kind die zo nieuwsgierig is wat onze lieve Sint en Piet in het voerbakje gedaan heb. Zelf had ik eigenlijk verwacht dat het een klein botje met een koekje erbij was, dat was al heel leuk geweest omdat het bij mij echt om het gebaar gaat.  Alleen toen ik vanmorgen als die voerbakjes voor honden en katten zag staan, zie ik tot mijn grote verbazing dat ze echt werk van gemaakt hebben. In ieder bakje of het nu om een hond en kat gaat, hebben ze zakje met verschillende lekkernijen in gedaan en een klein speeltje. Echt in 1 woord geweldig!!!

Het enige wat ik echt jammer vond, is dat Diva niet fit genoeg is om haar voerbakje zelf te halen. Nu houdt ze ook niet van winkels en was ze er ook niet geïnteresseerd erin, want het enige wat ze dan heeft is. Daar is de deur en hier moet ik heen want dan ben ik weer buiten, nu zou je zeggen met alle geurtjes die in de dierenwinkel is dat het dan anders is. Maar nee, je doet haar er echt geen plezier ermee. Matsi is daar echt het tegenovergestelde in, want die denkt dan echt letterlijk dat hij in de hemel is terecht gekomen. Met al die geurtjes, is hij echt op dat moment niet rustig te krijgen en kan je merken dat hij echt een beagle is. Want die oren heeft hij echt niet gekregen om te luisteren op dat moment, zijn neus overwint dan echt en werkt hij tegen om mee de winkel te verlaten om weer terug naar huis te gaan. Dit heeft mij ook laten besluiten om mijn hondjes thuis te laten en het zelf op te halen. Natuurlijk mogen ze vanavond wel zelf kiezen wat ze zelf als eerste willen uit hun eigen zakje als avondsnack.

Liefs Quirina

 

 

1 Comment

Leave a Comment