• September 2019

  September liep toch iets anders dan ik in gedachten had, omdat ik iets meer had willen fotograferen. Helaas is dit niet gelukt, doordat ik goed ziek ben geworden en nu nog steeds ben. Voordeel is wel dat dit mij heeft laten stoppen met roken, waar ik echt heel blij mee ben! Hoe dit allemaal precies zit en wat ik beleefd heb, dat kan je lezen in deze blogpost.

  Vliegende straaljagers

  De één vindt het verschrikkelijk en de ander vindt het geweldig. Straaljagers en die vlogen deze maand over onze woning heen. Die hoorde ik al een paar dagen vliegen, maar zag ze niet en als ik ze zag had ik geen camera in de buurt. Tot de keer dat ik ze hoorde vliegen en op dat moment nog op de wc zat. Heb ik snel de camera gepakt, ingesteld en met de lens die op mijn camera zat gefotografeerd. De instellingen op de gok gedaan en met mijn broek nog half dicht, heb ik deze foto gemaakt.

  De kat van de buren Pip.

  Pip is de kat van de buren is echt een mooie kat. Dat vond ik al vanaf het moment dat ik hem voor het eerst zag, maar het is ook een kat met zijn eigen willetje. Nu probeer ik al maanden al een mooie foto van hem te maken, alleen hij vindt mijn camera niet zo heel erg leuk. Dit was ook echt de eerste keer dat het gelukt was, om een foto van hem te maken. Want als hij niet wil, dan zal ik hem ook niet op de foto gaan zetten of opjagen voor een leuke foto van hem.

  Ziek

  Iedereen is wel is ziek, dat hoor ook bij het leven. Alleen zo ziek als ik nu geweest ben, dat heb ik niet vaak meegemaakt. Het begon eerst met een vermoedelijke blaasteen, waarvoor de huisarts diclofenac heeft gegeven. Dit had ik dus niet echt mogen hebben, omdat ik astma heb en daar heb ik dan ook enorm veel last van gehad, met als gevolg een luchtweginfectie erbij gekregen. Hiervoor heb ik dan wel medicatie gekregen en dat leek ook wel aan te slaan. Dus had ik de workshop, Nightwalk Emmen en Slagharen door laten gaan, maar dat was achteraf toch niet zo goed idee geweest.

  Workshop Dierenfotografie

  Dat ik van dieren hou en ook graag mag fotograferen, dat is wel algemeen bekend. Dus ik wilde zeker graag een workshop dierenfotografie in Wildlands gaan volgen. Alleen merkte ik wel dat ik toch wel meer ervaren was, dan de andere leden van deze workshop. Dit betekent niet dat ik beter fotografeer ben, want je leert altijd wel iets en dat maakt je ook weer een betere fotograaf.

  Alleen was ik nog niet helemaal hersteld van mijn luchtweginfectie, waardoor ik nog best vaak aan het hoesten was. Het was voor mij ook meer een foto proberen te maken, zonder dat ik aan het hoesten was of benauwd was. Dus ik was allang blij dat ik nog met foto’s thuis ben gekomen, die ik deze dag in Wildlands gemaakt had.

  Nightwalk Emmen

  De dag dat ik de workshop dierenfotografie had, heb ik ook het evenement Nightwalk Emmen gefotografeerd. Nu was ik wel blij dat ik niet de enige fotograaf was, die deze avond ging fotograferen. Want halverwege de avond ben ik toch echt naar huis gegaan, omdat het gewoon niet goed ging met het hoesten en dan ook nog een fatsoenlijke foto zien te maken. Dat het niet helemaal goed is gegaan, zag ik ook thuis toen ik de foto’s bekeken had. Want ik ben dan ook niet tevreden over de foto’s geworden, die ik deze avond gemaakt heb.

  Dagje Slagharen

  Een paar maanden geleden kregen wij via Univé een leuke aanbieding voor een dagje Attractiepark Slagharen krijgen. Hier hebben wij zeker gebruik van gemaakt hebben, want voor €3.00 per persoon, inclusief lunch en parkeerkaart is dit wel een heel goedkoop uitje. Het enige wat waar wij nog geluk moest hebben, was dat wij op deze dag mooi weer gingen krijgen en dat hadden we ook gekregen.

  Samen met mijn schoonouders, zwager en zijn gezin hebben we dan ook echt een leuk dagje Slagharen van gemaakt. Al kon ik door mijn luchtweginfectie bijna nergens in, ik heb zeker een prachtige dag gehad. Want we hadden echt geweldig mooi weer, wat echt een cadeautje was. Hebben mijn neefjes hebben van deze dag genoten, wat voor mij deze dag ook het belangrijkst was dat hun zich gingen vermaken.

  Reitdiephaven in Groningen

  Nog steeds niet helemaal beter, maar Fotogroep Klazienaveen had dit keer Reitdiephaven in Groningen op het programma staan. Alleen van het binnen zitten, word je ook niet veel beter van en besloot ik dus toch met hun mee te gaan. Zelf was ik er nog nooit geweest en het stelt ook niet zoveel voor, maar het zeker een mooie plek om foto’s te maken.

  Tot mijn grote verbazing waren de foto’s ook nog beter gelukt, dan ik verwacht had. Want geweldig voelde ik mij nog niet, kon mij maar moeilijk concerteren en daardoor ook mijn draai niet vinden. Dus voor mij zeker een geslaagde avond! Want ik was al gewoon blij dat ik even in een andere omgeving en onder de mensen was.

  Stoppen met roken

  Na die drie activiteiten in één weekend doen en een avondje in Groningen fotograferen, terwijl mijn luchtweginfectie nog niet helemaal weg was. Had ik misschien achteraf misschien beter niet kunnen doen, want daarna ging het hard achteruit en ben ik nog steeds ziek thuis. Heb ik nu een tweede penicillinekuur gekregen en hoop dat het nu wel gaat aanslaan.

  Ze zeggen wel is dat iedere nadeel een voordeel heeft, nou heb ik dat gevoel nooit als ik ziek ben geweest. Maar dit keer wel, omdat ik inmiddels 3 weken ben gestopt met roken. Hier ben ik wel echt super blij mee! Het is nu een kwestie om geen sigaret op te steken en hopen dat ik snel hersteld ben.

  Dit was september 2019

  Zo dit was de dingen die ik in september beleefd heb, al bestond dat voornamelijk uit ziek zijn. Daarom zal ik ook mij eerst gaan concentreren om beter te worden en ben ik ook druk met mijn blog bezig. Om zo volgend jaar een nieuwe start met mijn blog te maken.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *