• Recepten
 • My days 8 | September 2018

  Zaterdag 1 september 2018

  Marcel is op dit moment heel erg druk met een project bezig, waardoor hij de afgelopen weken weinig tijd heeft. Hierdoor komt er meer op mijn schouders terecht met het huishouden, waardoor ik ook minder tijd over heb. Naast de ideeën die ik al heb en het project waar Marcel mee bezig is, heb ik ook minder tijd om leuke dingen te ondernemen. Vandaag heb ik dat wel, het is mooi weer en wil natuurlijk ook de lens gaan uitproberen of die nu wel goed werkt. Wildlands is voor mij de ideale plek daarvoor, het is dicht bij huis en dierenfotografie is toch één van mijn favorieten onderwerpen.

  Bij de zebra’s had ik meer geluk, omdat ze dit keer op een klein eilandje stonden in het Serenga gebied. Dit zag ik al een paar keer op foto’s staan in een Facebookgroep waar ik lid van ben, dat ze ook daar wel is heen gingen. Helaas heb ik dit geluk bijna nooit, dat ik het dan zelf een keertje zie en hiervan zelf foto’s kan maken. Vandaag heb ik het dan eindelijk ook zelf mogen zien en natuurlijk heb ik hier ook een paar foto’s van geschoten.

  Wat ik nog mooier vond was dat er al een paar zebra’s op het eilandje stonden en dat er één zebra naar de kudde door het water er naar toe liep. Helaas heb ik de foto van de kudde niet, wel dat er een zebra op het eilandje stond en bijna de andere zebra naar zich toe riep. Weet natuurlijk niet of dit nu echt zo is, wel dat ik deze interpretatie aan geef.

  Helaas waren er best veel wespen waar ikzelf allergisch voor ben. Ik was dan ook voor mij gevoel meer bezig om die wespen te ontlopen, dan te genieten van de dieren en daarvan foto’s te maken. Vaak ben ik wel minimaal 10 minuten bij een diersoort te vinden en soms ook nog wel is langer. Nu was het er maar meer erdoor heen lopen, wespen bij mij weg zien te houden en hopen dat de foto’s gelukt zijn.

  Wat ik wel heel erg leuk en lief vond, was dat Marcel samen met Matsi naar de dierentuin is gaan lopen om mij daar te ophalen en samen naar huis te gaan. Matsi wilde nog wel eventjes door het water fontein lopen, voordat we samen naar huis gingen.

  Woensdag 5 september 2018

  Soms is het net of honden kunnen klokkijken, wat ze natuurlijk niet kunnen. Alleen Matsi was wel heel erg beteuterd dat Marcel om 18:15 nog niet thuis was, omdat hij een uurtje moest overwerken. Dat kan ik wel tegen hem zeggen, wat ik ook eigenlijk wel doen. Alleen erg veel zin heeft dat nooit, want echt begrijpen doen ze het niet. Als je dan deze foto ziet, waar hij een beetje beteuterd op kijk nadat ik het gezegd had. Dan zou je toch haast anders gaan denken.

  Het is dat ik anders weet, alleen ik heb wel het gevoel dat ze meer begrijpen dan wij mensen doorhebben. Dat is wel het verschil tussen wat ik heb geleerd en wat mijn gevoel ik daarbij hebt. Want meestal zijn het de gedragingen en/of handelingen die wij doen, waaruit de hond begrijpt dat het een beetje anders is dan normaal en wat wij voor interpretatie wij als mens eraan geven. Toch heb ik het gevoel dat het anders is, maar dat is mijn gevoel.

  Zaterdag 8 september 2018

  Het is wel eventjes geleden dat ik samen met mijn man eventjes samen iets leuks zijn gaan doen, maar vanavond had hij er eindelijk eventjes tijd voor gemaakt. Een date night kon ik het niet noemen, wel een gezellig avondje waar we gezellig hebben gegeten. Nu ben ik niet zo heel erg gek op wok restaurants, maar Marcel had hier een keertje zin in en zijn we naar Flamingo in Emmen geweest. Ik moet zeggen dat het een zeer goed uitzag en niet kan vergelijken met andere wok restaurants. Echt een aanrader dus!

  Nadat wij ons buikje hebben vol gegeten, zijn we nog eventjes wezen kijken bij Uitmarkt van Emmen, een evenement dat samen ging met het barbecue festival die werd afgesloten door Gerard Ekdom. Ik kan je één ding zeggen, het is een geweldige DJ die weet hoe je een feestje moet neerzetten en geweldige muziek laat horen.

  Woensdag 12 september 2018

  De zomerstop van de fotogroep waar ik lid van ben is voorbij en had ik wel weer erg veel zin om hier heen te gaan. Dit keer hadden we architectuur en lijnenspel in Kampen op het programma staan, iets waar ik wel zoiets van had wat ik er in godsnaam mee aan moest. Van architectuur weet ik weinig af en het enige wat ik ermee kan is dat ik een gebouw mooi vind of niet. Dus daarom ben ik eerst eventjes gaan verdiepen in het fotograferen van architectuur en lijnenspel, om zo een plan te bedenken hoe ik het deze avond ging aanpakken.

  Het onderwerp is wel iets gewijzigd en is het meer avondfotografie Kampen geworden, een onderwerp waar ik duidelijk meer mee hebt dan architectuur en lijnenspel en ben ik toch redelijk tevreden geworden over het resultaat.

  Zondag 16 september 2018

  Eindelijk hebben we allebei een chilly sunday, wat al eigenlijk veel te lang geleden is. Eerst hebben we genoten van onze heerlijk zondagsbrunch, Marcel had zin in bacon met roerei en ik in een tonijnsalade, wat ik dan ook op mijn gemak heb klaargemaakt. Iets wat wij iedere zondag wel doen en na onze brunch zijn we nog met onze Matsi een heerlijke boswandeling wezen maken. Voor hem is het dan ook de ideale zondag want het is mooi weer, lekker eten en hebben we alle aandacht voor ons kindje, die daar volop van geniet.

  Nu hebben we altijd wel tijd voor hem, alleen maken we niet iedere zondag een boswandeling. Want als het regent of te warm is, blijven we lekker thuis of zijn wij bij mijn schoonouders op visite. Kortom dit is de ideale zondag van ons allemaal, alles mag en niets moet.

  Donderdag 20 september 2018

  Marcel heeft een vrije dag en eigenlijk komt dit mij wel heel erg goed uit. Dit doordat Matsi erg ziek is geworden, doordat hij afgelopen maandag op dinsdagnacht het zo nodig vond om een kussen te eten. Helaas had ik dit pas aan het einde van de dag zo’n beetje in de gaten, toen ik zijn kussen van de bench netje wilde leggen.

  Op dat moment dacht ik echt eventjes dat ik gek werd, want dit is de tweede keer dat hij dit gedaan heeft. Natuurlijk contact met de dierenarts opgenomen, komt er op neer dat hij het zelf eruit moet halen omdat een tweede maag-darm operatie echt te veel risico’s met zich meeneemt. Dus dan zit je al een paar dagen met een zieke hond thuis, zijn braaksel zo’n beetje de hele dag opruimen en dat is dan ook een beetje mijn dagen geweest.

  Dus nu Marcel vrij is, kon hij het eventjes de zorg van hem overnemen en ondertussen met zijn project verder gaan. Het is ook echt de laatste dag van de zomer, heerlijk weer en wilde ik ook eventjes de deur uit, met mijn camera natuurlijk. Wilde niet te ver weg gaan, mocht het nodig zijn dat ik ook zo weer bij Matsi was, mocht dit dan nodig zijn. Gelukkig ging het redelijk goed allemaal en heb ik eventjes heerlijk genoten van mijn middagje in Wildlands.

  Hoe ik deze middag heb beleefd, dat kun je allemaal lezen in mijn blogpost: eventjes naar Wildlands waar ik ook de foto’s heb geplaatst die ik deze middag gemaakt heb.

  Vrijdag 28 september 2018

  Op vrijdag kwam mijn oom Frans uit Ridderkerk bij ons, voor een gezellig weekendje met ons door te brengen. Het leek mij dan ook erg leuk om eventjes naar het Rensenpark met hem heen te gaan, om hem te laten zien hoe het oude Noorder Dierepark Emmen te laten zien. Hij dacht dat er eigenlijk heel erg weinig van over was, maar dat viel hem 100% procent mee.

  Zaterdag 29 september 2018

  Vandaag hadden we Groningen op het programma staan, waar ik mega veel zin in had. Niet om te shoppen, wel om te fotograferen en bij de drie gezusters zijn we dan ook ons avontuur begonnen.

  Waar we genoten hebben van een heerlijke lunch, Frans een kop koffie met een uitsmijter en voor mij bestond uit dat uit een broodje Sophia dat met kip, pesto en mozzarella bestond in combinatie met een kopje thee. Nou ja, een groot kop thee en ik kan zeker het broodje aanbevelen, was echt zo lekker! Marcel was dit keer niet mee gegaan, omdat hij niet zoveel met fotografie heeft en anders zich te pletter zou vervelen en ook nog is een beetje last van de griep had.

  Na een heerlijke lunch konden we beginnen met fotograferen van deze prachtige stad. Wij zijn begonnen bij het Martinikerkhof, wat zeker erg mooi is om daar te beginnen en ik het vermoeden had dat Frans dat ook wel een mooie locatie zou vinden. Wat hij ook zeker erg mooi vond om dit op de foto te zetten en vind ik de onderstaande foto echt de mooiste geworden van deze serie. Mocht je de serie nog niet gezien hebben, die kan je via deze link bereiken.

  Naast dat het enorm druk was, want er was markt in Groningen met prachtig weer en toch ook eventjes een museum bezichtigen. Het Noordelijk Scheepsvaartmuseum was ik wel erg benieuwd naar en zijn we ook geweest. Frans komt namelijk uit Ridderkerk en dan ligt Groningen toch niet naast de deur. Zo konden we een mooie combinatie maken, tussen het fotograferen van deze stad met een bezoek aan een museum. Hier komt natuurlijk binnenkort een blogpost over, zodat je kan lezen hoe ik het ervaren heb.

  Zondag 30 september 2018

  Op zondag hebben we natuurlijk eerst genoten van onze zondagsbrunch, wat we ook erg gezellig vinden als we een loge erbij hebben. Het is dan ook altijd net iets uitgebreider dan we dat met z’n tweeën doen, maar niet zo uitbundig als met de feestdagen. Een goede en relaxte start om een dagje in de natuur te duiken en een paar landschapsfoto’s te gaan maken. Dit keer ben ik samen met Frans naar het Schaapskooi Bargerveen geweest, waar onze Koning Willem Alexander toevallig afgelopen vrijdag de opening van deze Schaapskooi heeft gedaan. Net als het scheepsvaartmuseum zal je binnenkort ook hier over kunnen lezen, hoe ik dit ervaren heb.

  Je kan wel zeggen dat ik echt leuke dingen in september beleeft heb en ben ik benieuwd welke avonturen ik in oktober mag gaan beleven. Natuurlijk heb ik over deze maand een vlog gemaakt, waar weer andere dingen in verwerkt is dan in deze fotoblog.

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *