• Review: Fotoboek van hetfotoalbum.nl
 • Review: Fotoboek van hetfotoalbum.nl

  Dit jaar heb ik al meerdere dingen gefotografeerd in diverse onderwerpen. Zo ook de bruiloft van Henry en Julia, waar ik ook nog een fotoboek voor wilden maken. Toen ik werd benadert door hetfotoalbum.nl of ik voor samenwerking een review wilden schrijven over hun fotoboek, kwam dat eigenlijk wel mooi uit. Dit omdat ik nog geen tijd heb gehad om hun fotoboek te maken en ben ik gek op testen van producten dat met fotografie te maken heeft. In dit blogartikel kan je dan ook mijn bevindingen vinden over het fotoboek en wat mijn bevinden zijn over deze webshop.

  Over hetfotoalbum.nl 

  Mijn eerste indruk over de webshop van hetfotoalbum.nl is erg goed, ze bieden diverse producten aan waar ik zelf ook zeker geïnteresseerd in ben. Zoals de fotoagenda en de wanddecoratie zijn zeker de producten waar ik persoonlijk zelf ook naar zou kijken. Het assortiment is niet breed, wat ik zelf als prettig ervaart, want teveel keus is ook niet altijd een voordeel in mijn ogen. Wat mij wel erg opvalt, is dat de prijzen erg betaalbaar zijn. Zelf hebben ze ook nog een vermelding staan, dat ze de laagste prijs van Nederland hebben! Nu heb je echt heel veel van dit soort webshops, dus of ze de laagste prijs van Nederland hebben. Daar durf ik zelf geen uitspraak over te doen, wel over dat goedkoop soms ook wel heel erg prijzig kan uitvallen.

  Bij het kiezen van mijn fotoboek, vond ik het wel vervelend dat ik bij de fotoboeken ook kalenders zag staan. Een klein minpuntje in mijn ogen want, als ik een kalender had gewild dan had ik wel gekozen voor deze keuze. Zelf heb ik gekozen voor een vierkant XL fotoboek, dit vind ik persoonlijk erg mooi als het voor een bruiloft is. Deze bieden ze aan vanaf €27.00 euro en daarmee eigenlijk ook de duurste die ze aanbieden. Daarom heb ik een link van hun prijslijst toegevoegd, zodat je ook voor een goedkopere optie kunt kiezen.

  Software

  Na het installeren van de software om het fotoboek, kon ik beginnen met het maken van dit fotoboek. Het was eventjes zoeken om de juiste formaat van het fotoboek te vinden, maar dat komt ook omdat je voor het eerst in dit programma iets maakt. Tijdens het maken probeer ik meerdere dingen uit en is het op zich een vrij eenvoudig programma mee om mee te werken. Het wijzigt zich eigenlijk wel allemaal vanzelf, toch ondervond ik wel een paar minpunten in dit programma. Dit vind ik toch wel erg jammer, moet ik eerlijk zeggen. Zo kon je wel de formaat van de foto heel gemakkelijk veranderen, maar de foto past zich daarbij niet in de juiste verhouding aan. Wanneer je kleine letters gebruikt hadden ze geen aparte tekstvak, zodat je kon zien wat je geschreven had.

  Wanneer je klaar bent met het boek ben, kun je het boek in je winkelmandje toevoegen. De software controleert of je geen tekstvakken leeg of open hebt gelaten, wat ik zeker als een pluspunt ziet. Ook bij het afrekenen van je fotoboek heb je een keus tussen zijdeglans of hoogglans papier. Zelf heb ik gekozen voor zijdeglans papier, omdat je voor hoogglans wel een extra bedrag moet betalen. Hopelijk dat ik geen spijt van mijn keuze ga krijgen met betrekking tot de papiersoort. Naast de papierkeuze kun je ook in plaats van een eigen ontwerp, een egale lederkleur kaft kiezen. Voor deze optie heb ik niet gekozen, omdat ik een eigen ontwerp leuker vond.

  Levering

  Op donderdag tegen het einde van de middag, had ik de bestelling van het boek geplaatst. Echter dit was tegen 17:00 uur en ik kan mij voorstellen dat ze de bestelling dan pas de volgende werkdag in behandeling nemen. Op de website staat aangegeven dat de bestelling binnen 3 werkdagen geleverd zou worden. Mijn ervaring was toch echt dat ik pas woensdag een mailtje van kreeg, met de informatie dat ze het fotoalbum deze dag hadden verzonden en deze heb ik dan donderdag ontvangen.

  Het fotoalbum zelf

  Zelf heb ik voor zwart achtergrondpapier gekozen, wat ik persoonlijk vaak net iets mooier vind dan wit papier. Bij het openslaan van het boek vond ik het een beetje jammer, dat hun er dan niet voor gekozen heb om dan de achterkant van de omslag ook zwart te doen. Persoonlijk vind ik zelfs dat je standaard de kleur moet doen, waar de klant voor heeft gekozen heeft. Dit is dan eigenlijk ook het enige echte kritiekpunt wat ik aan dit fotoboek kan leveren.

  De foto’s die ik gekozen heb, in het boek zien er in werkelijkheid beter uit, dan je hier op de foto zie. Ik moet zelfs zeggen dat het beter uitzag, dan ik in de software als voorbeeld had gezien. Ik was namelijk een beetje bang, dat de indeling waarvoor je kan kiezen kleiner zou uitvallen. Hierdoor had ik ook een iets mindere verwachting van het fotoalbum, maar nadat ik door het fotoalbum had gebladerd viel dit mij 100% mee.

  Conclusie

  De achterkant van de cover die ze wit hadden gedaan en niet het zwart, vond ik echt een groot minpunt. Dit omdat het boek dan net niet helemaal compleet maakt. Voor de rest kan ik het fotoalbum van hetfotoalbum.nl zeker aanbevelen, ook al vind ik zelf dat een ander bedrijf veel mooiere kwaliteit aflevert. Alleen daar betaal je dan ook iets meer voor, dan ik voor dit boek zelf zou gedaan hebben. Want met dit fotoalbum van 50 bladzijdes met zijdeglans papier kost in totaal €42.50 exclusief verzendkosten. Zeker een zeer betaalbaar bedrag, voor een fotoalbum als dit en erg tevreden over bent.

  Ook denk ik dat ze de levertijd op de website beter standaard 5 werkdagen kunnen neerzetten. Niet dat het voor mij persoonlijk uitmaakt, als het een dagje later is dan ze vermelden op hun website. Ik kan mij wel voorstellen, dat sommige mensen hier niet blij mee zullen zijn en daardoor onterecht teleurgesteld zijn in het bedrijf.

  Until next time,

  Quirina

  Follow:
  Quirina
  Quirina

  Ik ben Quirina en ik woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. In mijn vrije tijd mag ik graag fotograferen in diverse onderwerpen, die ik hier op mijn website graag mag delen. Naast deze website heb ik ook nog een blog, waar ik je een kijkje in mijn leven geef. Mijn Online Hoekje is een persoonlijke lifestyle blog, waar ik natuurlijk ook mijn passie voor fotografie deelt en allerlei andere onderwerpen waar ik geïnteresseerd in ben.

  Find me on: Web | Instagram

  Share:

  • - Deze blogpost is ontstaan door een samenwerking

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *