• Review: Een fotoboek van Fotoalbum.nl
 • Review: Een fotoboek van Fotoalbum.nl

  Nu was ik al van plan om een fotoalbum van onze Diva te maken, dus ik had de foto’s voor dit album al uitgezocht. Alleen door deze samenwerking met Fotoalbum.nl op mijn pad kwam, hebben we dit fotoalbum nog net voor onze vakantie in huis. Hoe deze fotoalbum van onze Diva, met onze foto’s en herinneringen erin geworden is? Dat kan je lezen in deze blogpost.

  Over Fotoalbum.nl

  Bij Fotoalbum.nl verkopen ze natuurlijk fotoalbums, maar ook wanddecoraties, kalenders, agenda’s en een paar andere producten waar je foto kan op laten afdrukken. De website is simpel en duidelijk, maar een groot assortiment hebben ze niet. Zelf vind ik dat wel erg prettig vindt, alleen heeft iedereen daar wel zijn persoonlijke voorkeur in.

  Software

  Doordat ik al een fotoalbum over onze Diva aan het maken was, hoefde ik niet eerst de foto’s uit te zoeken. Dat scheelde wel heel erg veel tijd en dat is maar goed ook. Want ze hebben een alleen een onlineprogramma, waar je het fotoalbum maakt. Hiervoor moet je wel eerst registreren, alleen dat lijkt mij ook erg logisch.

  Eigenlijk kan je het fotoalbum helemaal zelf ontwerpen, zoals je zelf zou willen. De foto’s kan je heel eenvoudig toevoegen, kan je zelf de kaft van je album ontwerpen en kan je kiezen uit een paar mooie lettertypes. Het enige wat ik wel een beetje jammer vond, was dat de keuze van de lettertypes niet erg groot is.

  Levering

  Nadat je bestelling heb afgerond, krijg je per email een ordebevestiging met daarin de verwachte leverdatum. Zelf was bij mij dit op een woensdag aan het einde van de middag en kon het dinsdag verwachten. Ze moeten het fotoalbum natuurlijk ook nog eventjes drukken, dus dat hier een paar werkdagen tussen zit. Is vrij normaal en als je vaker een fotoalbum besteld, dan weet je dat ook. Je hebt in ieder geval iets om naar uit te kijken, want het album bekijken. Dat is natuurlijk, het leukst!

  Wanneer het fotoalbum klaar is, dan krijg je netjes een e-mail met daarin, dat je bestelling verzonden is. Ook de levering van het fotoalbum is erg goed. Er zit netjes een folie om het fotoalbum heen, zodat het ook tegen de regen beschermd en zo hoort het ook. Wat dat betreft is de communicatie van dit bedrijf en de levering echt helemaal super!

  Over het fotoalbum

  Zelf heb ik voor een hardcover A4 liggend formaat gekozen, wat ik zelf ook het mooist vind. Maar er zijn ook andere maten en soorten materiaal wat je voor je eigen fotoalbum kan kiezen.

  Samen met Marcel hebben wij het fotoalbum van onze Diva bekeken en ondanks dat het wel emotioneel voor ons was. Hebben wij van dit album echt genoten. De afdruk van de foto’s waren geweldig, ook die ik met een mobiel heb gemaakt, net als de letters die ik voor de teksten heb gebruikt.

  Wel ben ik bang dat de kaft van het fotoalbum snel beschadigd zal worden, omdat ik dit al een klein beetje zag gebeuren na het bekijken van de foto’s. Dit kan misschien ook liggen, omdat ik gekozen voor een matte afdruk had. Alleen had ik dit niet bij de kaft van het fotoalbum verwacht, maar het effect is wel heel erg mooi.

  Conclusie

  Ondanks dat ik wel bang ben dat de kaft snel beschadigd zal zijn. Ben ik zeer tevreden over het bedrijf en hun fotoalbum. Zeker als je naar de prijs en kwalitieitsverhouding kijkt, want deze album met 30 pagina en mat gedrukt fotopapier kost €21.49 excl. verzendkosten.

  Dus als je net als mij de herinneringen van je huisdier of vakantie in een fotoalbum wil plaatsen. Dan kan ik je dit zeker aanbevelen om dit bij Fotoalbum.nl te doen!

  Until next time,

  Quirina

  Follow:
  Quirina
  Quirina

  Ik ben Quirina en ik woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. In mijn vrije tijd mag ik graag fotograferen in diverse onderwerpen, die ik hier op mijn website graag mag delen. Naast deze website heb ik ook nog een blog, waar ik je een kijkje in mijn leven geef. Mijn Online Hoekje is een persoonlijke lifestyle blog, waar ik natuurlijk ook mijn passie voor fotografie deelt en allerlei andere onderwerpen waar ik geïnteresseerd in ben.

  Find me on: Web | Instagram

  Share:

  Dit artikel is ontstaan door een samenwerking

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *