Restaurant da Paolo in Emmen

Vorig jaar is het nieuwe Restaurant da Paolo in Emmen geopend, waar ik zeker erg nieuwsgierig naar was. Vorige week heb ik daar voor het eerst samen met mijn man wezen eten en hebben zeker een gezellige avond gehad. Hoe wij deze avond en het restaurant hebben ervaren, kun je lezen in dit artikel.

Nadat ik zo’n beetje letterlijk met de deur in huis val, doordat ik bij binnenkomst naar binnen struikelde door een drempel die ik over het hoofd zag, mochten we een tafeltje uitzoeken om aan onze avond te beginnen. Het restaurant is niet erg groot, maar wel erg knus en sfeervol van binnen. Op iedere tafel stond een klein schaaltje met kruidenboter en olijven, waar later de broodjes werd geserveerd. Persoonlijk vind ik dit wel erg leuk, alleen beetje jammer dat de olijven niet zo erg lekker waren en het gevoel had dat ze uit een potje kwamen dat je bij de supermarkt kan halen. Het broodje met kruidenboter smaakte wel erg lekker, wat ik eigenlijk altijd wel lekker vind als we bij een Italiaanse restaurant eten.

Ondertussen was het wachten op onze voorgerechten en Marcel had gekozen voor een Carpaccio di filetto di manzo, dat bestond uit dun gesneden ossenhaas met olijfolie, rucola en Parmezaanse kaas. Marcel vond het erg lekker en zelf heb ik ook nog een hapje geproefd, dat smaakte absoluut goed alleen had ik zelf voor een ander voorgerecht gekozen.

Zelf heb ik gekozen voor de Spiedinie di gamberi, dat bestond uit garnalenspiesjes die in knoflook gebakken is met gegrilde broodjes met tomaat. Het zag er niet alleen lekker uit, het smaakte ook nog eens erg lekker en had ik zeker geen spijt van deze keuze.

Toevallig hadden wij allebei voor het zelfde hoofdgerecht gekozen, Misto di Carne, dat bestond uit een mix met verschillende soorten vlees. Persoonlijk vond ik het een beetje tegenvallen dit gerecht, ondanks het gerecht goed bereid is had ik toch wel een beetje spijt van mijn keuze. Marcel vond het wel goed smaken en zo zie je maar weer dat smaken verschillen.

Over de bediening kan ik niks zeggen, wel dat het mij opviel bij het serveren van de drankjes dat ze geen dienblad gebruiken. Voor mij geeft dit juist iets huiselijke sfeer weg en daar hou ik wel van. Omdat we erg vol waren van het eten, hebben wij besloten om geen nagerecht te nemen en liever ons kopje koffie thuis dronken.

Voor het eten met het drinken dat voor ons uit 2 sinas en 2 cola bestonden hebben wij een bedrag betaald van €84.70. Het bedrag is voor zo’n restaurant als dit zeker als normaal te beschouwen, misschien wel iets aan de hoge kant voor sommige mensen. Alleen kan je het zo duur maken als jezelf wil natuurlijk. Ik kan zeker het restaurant aanbevelen, alleen zou ik er zelf niet snel weer kiezen voor dit restaurant. Dit heeft niks met de kwaliteit te maken van het eten, wel met mijn eigen smaak.

Quirina

Website: Restaurant da Paolo

Volg:
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *