Pulled Chicken op een Italiaanse bol.

Zoals je misschien wel weet, heb ik een keer een maaltijd box van HelloFresh uitgeprobeerd. Nu vind ik dit niet echt goedkoop, maar er zitten wel lekkere gerechten bij. Dus regelmatig kijk ik op hun website, om zo inspiratie op te doen, voor nieuwe gerechten. Soms lukt het, maar eindigen ook wel soms bij de chinees of snackbar.

Nu kan je het al raden, dat dit gerecht echt een blijvertje is en zal ik vertellen hoe ik deze Pulled Chicken op een Italiaanse bol gemaakt heb.

Het oorspronkelijke gerecht, is wel totaal anders dan hoe ik dit gerecht gemaakt heb. Ik heb namelijk meer kruiden en andere groente toegevoegd.

Wat heb je nodig

  • 2 kipfilets
  • Rucola
  • Paprika’s
  • Mais
  • olijfolie
  • Kruiden:
    knoflook, oregano, gember, kurkuma. paprikapoeder en eventueel zout
  • 2 Italiaanse bollen
  • Roomboter

Bereidingswijze 

Doe de kipfilets in een kom, doe daar een klein scheutje olijfolie wrijf dit goed in over de kipfilet.

Voeg daarna kruiden: knoflook, oregano, gember, kurkuma. paprikapoeder en eventueel een snufje zout. Dit doe je geheel naar eigen smaak en zorg dat de kruiden goed om de kipfilets heen is.

Verhit het klontje roomboter in een braad- of hapjespan en braad hierin de kipfilet aan beide kanten bruin op heet vuur.

Wanneer de kipfilet aan beide kanten bruin zijn, doe er dan een klein scheutje water in en plaats een deksel op de pan en bak zo de kipfilet gaar in 15 tot 20 minuten op middenlaag vuur. Het is wel belangrijk dat je het vlees regelmatig omkeert.

Ondertussen kan je de paprika’s in kleine reepjes snijden en de overige groente klaarzetten.

Wanneer de kipfilet klaar is, haal je deze uit de pan en leg je dit op een snijplank. Om vervolgens de kipfilet met je handen of 2 vorken uit elkaar te plukken. Mocht je dit met je handen willen doen, dan zou ik de kipfilet wel eventjes laten afkoelen.

Als de kipfilets uit elkaar geplukt is, snij dan de Italiaanse bollen door midden. Leg hier op het onderkant van het broodje de rucola op, vervolgens de kip en daarboven de mais, de gesneden paprika’s en leg de bovenkant van het broodje erboven op.

Wij hebben dit gerecht met mijn knoflooksaus gegeten, maar zonder of met een andere saus kan natuurlijk ook.

Liefs,

Quirina

Volg:
Quirina

Ik ben Quirina Santing-Kamoen, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Fotograferen en Bloggen is zijn mijn hobby’s en daarnaast mag ik graag wat van de wereld zien. Ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven, kan ik helaas geen kinderen krijgen en heb ik echt geen makkelijk leven gehad. Op mijn blog verschijnt wekelijks nieuwe blog artikelen over mij en mijn persoonlijke interesses op lifestyle gebied.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *