• Recepten
 • Poolshoogte bij Exloo/Odoorn

  Poolshoogte is de ultieme uitstapje voor jong en oud, met of zonder hond en ook zeer geschrikt voor mensen met een passie voor fotografie. In dit artikel zal ik je over mijn ervaringen vertellen en waarom het één van mijn favoriete uitstapjes is in Drenthe.

  Wanneer je auto op het parkeer terrein hebt staan kun je je eerst genieten van een heerlijk drankje in het restaurant Poolshoogte, staat er altijd een bakje water klaar voor je hond en voor je aan de wandeling begint kun je natuurlijk ook eventjes nog snel naar de wc gaan. Drinken is er ook zeker niet duur, want wij hebben voor 5 frisdrankjes een bedrag betaald van €11.50 en dit noem ik dan ook nog is een betaalbare prijs.

  Vanaf het terras kijk je uit op dit prachtige veld, waar je natuurlijk ook zelf aan een picknicktafel met je eigen meegenomen picknickmandje kunt genieten van de lekkere dingen die je van huis hebt meegenomen. Ideaal als je kinderen hebt, die niet stil kunnen zitten en zo kun je natuurlijk als ouder toch je kind in de gaten houden.

  Ook heb je deze uitkijktoren staan, waar je een enorme uitzicht hebt. Denk alleen niet dat je hoogtevrees moet hebben, ik zelf heb zowel hoogte als dieptevrees en zie je mij echt niet in die toren gaan.

  Ook als je graag fotograferen in de natuur, kun je echt met hele mooie foto’s thuis komen en heb je daar ook een schapenpark waar je op kan gaan. Alleen in het schapenpark zijn geen honden toegestaan, wat natuurlijk ook erg logisch is. Aangezien dat wij wel honden bij ons hadden, zijn wij hier niet geweest. Mocht je een hond bij je hebben, dan kan natuurlijk genoeg andere dingen van de natuur fotograferen lijkt mij.

  Benny één van de pups van Matsi en Diva

  Ook voor de hond is het daar echt fantastisch, zijn er verschillende losloop gebieden waar je hond los mag lopen mits ze natuurlijk goed luisteren en niet op het wild afgaan. Want het kan natuurlijk niet de bedoeling zijn dat de honden achter een ree of een ander dier die in het wild leeft afgaan met alle gevolgen van dien.

  Wanneer je met de hond daar gaat wandelen, neem dan ten alle tijden een fles water voor je hond mee. Zo kan hij onderweg gewoon genieten van schoon drinkwater als je hond dorst mocht hebben, zonder dat je hond er ziek van kan worden doordat hij of zij uit een plas drinkt.

  Khaleesy één van de pups van Matsi en Diva

  Iedere keer als ik hier kom, geniet ik van de mooie omgeving en de natuur. Zal ik zeker een keer zonder hond daar heen gaan om op het schapenpark te fotograferen en kan je het echt zelf zo duur maken als je wilt. Parkeren is gratis en hoef je nergens entree voor te betalen. Misschien wel voor de wc, wanneer je geen gebruik maakt van het restaurant wat ik mij heel goed kan voorstellen.

  liefs,

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *