• Pastasalade

  Dit is echt één van mijn favoriete pasta salade, die ik ook dan regelmatig maak als hoofdgerecht met een ciabatta met pesto erbij eet. Maar je kan deze salade ook als bijgerecht bij een barbecue doen. De bereidingswijze kost ongeveer een uurtje, daarna moet hij natuurlijk nog wel even afkoelen en dan jij ook deze heerlijke pasta salade op tafel staan.

  Wat heb je nodig

  Voor 4 personen

  • 500 gram broccoli
  • 250 gram spekjes
  • 500 gram penne
  • 1 blik ham van het merk salland
  • 80 gram parmezaanse kaas
  • 5 eetlepels mayonaise van Calve
  • Olijfolie die je voor salade kan gebruiken
  • Kruiden; paprikapoeder en een runderbouillonblokje

  Je kan natuurlijk ook gewoon eigen merken gebruiken wanneer je dit lekkerder vind. Ik heb het namelijk ook wel is met eigen merken geprobeerd, alleen met deze merken vind ik het lekkerst.

  De mayonaise kun je natuurlijk ook weglaten als je dit zou willen.

  Bereidingswijze 

  Snij de broccoliroosjes van de steel af, doe deze in en laat ze 10 minuten koken in kokend water.

  Wanneer de broccoli 10 minuten gekookt heeft, haal je de broccoli uit het kokend water. Het water dat gebruikt is zet je weer op het vuur die je voor de penne gebruikt en zal dan ook moeten aanvullen met water en laat dit water dan weer koken met een boiillionblokje.

  Als het water weer kookt voeg je de penne erbij en laat je dit 8 minuten koken. Roer wel 2 keer tussendoor zodat de penne lekker los blijft in de pan en ondertussen laat je de broccoli afkoelen en maak je deze helemaal fijn en haal je de steeltjes van de broccoli eraf.

  Ondertussen kun je ook de spekreepjes in een koekenpan bakken zonder olie, dit omdat de spekjes al vet genoeg van zichzelf is. Strooi je de paprikapoeder naar eigen smaak over de spekreepjes en bak deze lekker doorbakken.

  Wanneer de penne gaar is giet je deze af en doe je een scheutje olijfolie erover. Roer dit goed door en zet de pan met penne even apart zodat het goed kan afkoelen.

  Als de spekjes lekker is doorbakken, laat deze dan uitlekken in een vergiet of een zeef zodat het vet van de spekreepjes wegloopt en niet in de salade komt. Ook dit kun je even apart zetten zodat het afkoelt.

  Wanneer alles aan het afkoelen is kun je de ham in blokjes snijden, haal wel de gelei die om de ham zit weg. Dit is namelijk niet lekker in de salade.

  Voeg de ham, broccoli, penne en de spekreepjes in een grote kom en mix dit goed door. Wanneer alles samen is gevoegd en afgekoeld is kun je de parmezaanse kaas en 5 eetlepels maynaise toevoegen bij de salade. Roer dit goed door, wanneer het helemaal is afgekoeld kun je dit eventueel een uurtje in de koelkast zetten.

  Tip: Als je geen grote kom heb kun je dit ook in een soeppan bereiden

  Quirina

  Volg:
  Quirina
  Quirina

  Ik ben Quirina, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Via mijn blog, YouTube kanaal en andere social media kanalen geef ik een kijkje in mijn leven. Is fotografie mijn grootste passie, mag ik graag wat van de wereld zien en ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven. Ook kan je oude kranten artikelen lezen dat over mijn vader gaat. Kijk lekker rond en als je vragen heb? Stel ze gerust!

  Find me on: Web | Twitter | Instagram

  Share:

  6 Comments

  1. 2 maart 2018 / 15:03

   Een pastasalade doet het altijd goed! Heerlijk picknickmateriaal, ook. 😉 Ik verlang naar de zomer!

   • Quirina
    Auteur
    2 maart 2018 / 15:10

    Dan ben je niet de enige die naar de zomer verlangt.

  2. Ingrid Ferwerda-Jacobs
   4 maart 2018 / 15:52

   Heerlijk voor bij een barbeque. Dank voor het recept!

  3. 10 maart 2018 / 18:31

   Een pastasalade is altijd goed, ziet er lekker uit!

   • Quirina
    Auteur
    10 maart 2018 / 18:49

    Dank je, ik ga al mijn recepten delen op mijn website.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *