• Mijn passie voor fotografie

  Dat ik graag mag fotograferen is geen nieuws, zeker niet als je regelmatig mijn blog bezoekt. Hoe die is ontstaan en wat ik graag mag fotograferen, dat vertel ik je in deze blogpost.

  Geboren met een camera

  Of ik nu letterlijk voor de camera geboren ben, tenminste dat denk ik niet. Want ik ben via een keizersnee geboren en toen zijn er geen foto’s gemaakt. Heb het in ieder geval nooit gezien, anders zou ik die inmiddels wel zijn tegengekomen. Want naast dat mijn vader kunstenaar/schrijver was, had hij ook een passie voor fotografie.

  Als kind ging ik dan met hem mee en zag ik hoe hij aan het fotograferen was. Dit deed hij voornamelijk op straat, want straatfotografie was voor hem het enige onderwerp die hem boeide. Deze ontwikkelde hij dan weer in zijn doka kamer, wat ik eigenlijk heel fascinerend vond.

  Mijn passie voor fotografie is in 2000 onstaaan

  Zelf ben ik een beetje begonnen met fotograferen toen ik een jaar of 20 was. Toen kocht ik mijn eerste analoge spiegelreflex camera en wat was ik trots dat ik die had. Een Minolta dat nog met fotorolletjes ging, die ik vervolgens liet ontwikkelen bij een fotozaak. Wanneer de fotorolletjes ontwikkeld waren, was ik ook meteen weer in de winkel te vinden om te zien hoe de foto’s geworden waren.

  Zo begon mijn liefde voor fotografie langzaam te groeien. Wat eigenlijk voornamelijk uit kiekjes die ik maakte van mijn familie en honden, dingen die ik beleefde en reizen die ik gemaakt had. Op een gegeven moment, wilde ik toch ook mooiere foto’s maken. Foto’s die je tegenwoordig ook op internet en social-media kan vinden, maar in die tijd alleen in tijdschriften en reisboeken zag staan.

  Diergaarde Blijdorp 2001 met een analoge camera

  Dit doe je dus niet door te fotograferen in de automatische stand, want op dat moment beslist dus je camera hoe je foto eruit komt te zien. Wat niet slecht is, alleen wilde ik wel meer en daarvoor moest ik toch naar mijn vader toe om advies te vragen..

  Een afkeer van fotografie

  Toch kende ik ook een keerpunt in mijn leven dat ik niet meer wilde fotograferen. Op dat moment ging het minder met mij en zeker na het overlijden van mijn vader, was de camera niet vaak meer bij mij te vinden. De passie om alle mooie dingen van het leven vast te leggen, had ik niet meer en zag je mij alleen nog maar met een camera als ik iets bijzonders had.

  De bijzondere dingen ware voor mij dan als ik op vakantie ging, soms mijn familie bezocht of ergens een dagje naar toe ging. Iets wat je ook met een mobiel tegenwoordig kan doen en had ik alleen nog maar een pocket camera. Harry was eigenlijk het enige nog, die ik regelmatig op de foto kwam en hiervoor nam ik mijn camera wel mee om deze foto’s wel vast te leggen.

  Mijn passie voor fotografie is weer terug gekomen

  Na een hele moeilijke periode is de passie voor fotografie teruggekomen. Eerst gewoon met een pocketcamera en later is toch weer een spiegelreflexcamera in huis gekomen. Deze camera heb je in verschillende prijsklassen en had geen ruim budget. Dus ben ik bij een Canon 100D uitgekomen. Een fijne camera waar ik mijzelf mee kon ontwikkelen en nu 3 jaar later nog steeds mee fotografeert.

  Toch is mijn passie voor fotografie meer geworden, dan alleen foto’s van mijn leven te maken of de uitstapjes die ik met mijn man maak. Het is voor mij ook een manier om te ontspannen, een kick als ik met mooie foto’s thuis kom en mag ik mijn passie voor fotografie graag delen.

  Een goedkope hobby is het niet, maar wel een stuk betaalbaarder dan met een analoge camera. De kosten voor het ontwikkelen van een filmrolletje heb je niet meer, waardoor je ook gewoon veel meer foto’s maak dan met een analoge camera. Daarnaast is het voordeel dat je veel meer ga experimenteren met de camera, waardoor je ook een eigen stijl creëert.

  Hobby fotograaf

  Inmiddels zit ik ook bij een fotogroep, waar ik ook heel veel van geleerd heb. Alleen voor mij zal fotografie echt een passie blijven, die ik ook graag mag delen. Daarom zal ik dit ook op mijn persoonlijke blog delen, in de hoop dat jullie van mijn foto’s geniet en met intresse mijn artikelen die over fotografie gaan lezen. Daarom zie ik mijzelf ook als een hobby fotograaf, die net als een profesionele fotograaf zichzelf blijft ontwikkelen.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *