• Recepten
 • Mijn passie voor fotografie

  Dat ik een passie voor fotografie heb, dat zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Alleen heb ik er nog nooit iets over verteld, zoals hoe de passie bij mij ontstaan is. Tot vandaag dan, want naast het delen van mijn foto’s zal ik ook mijn kennis op fotografiegebied op mijn blog en YouTube kanaal gaan delen. Voordat ik hiermee echt gaat beginnen, wil ik eerst vertellen hoe bij mij de passie is ontstaan en hoe ik mijzelf als fotograaf ziet.

  Mijn passie voor fotografie is eigenlijk al ontstaan bij mijn vader, hij had namelijk ook een passie voor fotografie. Als kind ging ik dan met hem mee en zag ik hoe hij aan het fotograferen was. Dit deed hij voornamelijk op straat, want straatfotografie was voor hem het enige onderwerp die hem boeide. Deze ontwikkelde hij dan weer in zijn doka kamer, wat ik eigenlijk heel fascinerend vond. Gelukkig leven we nu anno 2018, hebben we tegenwoordig digitale camera’s en hoeven wij ons niet meer bloot te stellen aan de giftige stoffen, die je in een doka wel gratis meekrijgt.

  Zelf ben ik een beetje begonnen toen ik een jaar of 20 was en kocht mijn eerste analoge spiegelreflex camera. Dat was een minolta met heel veel filmrolletjes erbij. Deze liet ik dan ontwikkelen bij een fotozaak en zo begon mijn liefde voor fotografie langzaam te groeien. Het was voornamelijk kiekjes die ik maakte van mijn familie en honden, dingen die ik beleefde en reizen die ik maakten, maar ook de omgeving waar ik was mocht ik graag op de foto vastleggen.

  Tot dat ik voor de eerste keer in het Noorder Dierenpark van Emmen kwam, toen groeide mijn passie pas echt voor fotografie. Ik vond het zo leuk om deze dieren te fotograferen, dat ik meteen een abonnement heb gehaald en hier regelmatig met mijn camera te vinden was. Dit is ook niet meer veranderd, want nog steeds mag ik graag naar de dierentuin gaan om daar de dieren te fotograferen.

  Helaas door diverse omstandigheden van de dingen die ik inmiddels heb meegemaakt in het leven, was mijn passie voor fotografie een beetje doodgebloed. Zeker na het overlijden van mijn vader, was bij mij de camera niet vaak meer bij mij te vinden. Alleen als ik op vakantie was, mijn familie bezocht of ergens een dagje naar toe ging, had een camera bij mij en dan was het ook nog een digitale pocketcamera. Harry was eigenlijk het enige nog, die ik regelmatig op de foto kwam en hiervoor nam ik mijn camera wel mee.

  Enkele jaren later wilde ik toch mijn passie voor fotografie weer oppakken en heb ik mijn weer een spiegelreflexcamera aangeschaft. Helaas had ik geen groot budget en ben ik op de canon 100D uitgekomen, een fijne camera waar ik mijzelf mee kon ontwikkelen en nu 3 jaar later nog steeds mee fotografeer.

  Een goedkope hobby is het niet, maar wel een stuk betaalbaarder dan met een analoge camera. De kosten voor het ontwikkelen van een filmrolletje heb je niet en hierdoor maak je ook gewoon veel meer foto’s dan met een analoge camera. Bijkomend voordeel is dat je veel sneller ontwikkeld als fotograaf zijnde en je passie sneller kan delen met anderen. Dit natuurlijk ook door de social media kanalen en hierdoor nog veel meer plezier in fotografie gaat krijgen, dan je dat eerst deed. Tenminste dat is wel de ervaring die ik tot nu toe heb, dit hoeft voor jou niet zo te zijn.

  Nu 3 jaar later, fotografeer ik niet meer ik de automatische stand, schiet ik meestal in RAW en zit ik ook bij een fotogroep om mijzelf verder te ontwikkelen als fotograaf zijnde. Nu ben ik echt geen professionele fotograaf en zal ik dat ook waarschijnlijk nooit worden. Niet omdat ik het niet zou kunnen, want iedere persoon die een passie heeft voor fotografie kan net zo goed worden als een William Rutten of een Erwin Olaf. Het zijn 2 namen die zo eventjes in mij opkomt, de één bekend van televisie en de ander heeft laatst het portretserie gemaakt van het koninklijke huis.

  Voor mij is fotografie een passie en dat zal altijd zo blijven. Daarom zie ik mijzelf als een hobby fotograaf, die zichzelf steeds blijft ontwikkelen en fotografeer ik alleen de dingen die ik erg leuk vind. Voor is het dan ook een manier om mijn hoofd leeg te maken en niet met de dagelijkse rompslomp in het leven. Gewoon eventjes bezig zijn met de dingen die ik om mij heen zie en vastleggen van dat moment.

  Naast dierenfotografie heb ik ook andere onderwerpen die ik graag mag fotograferen, hier ga ik een ander keertje op in. Natuurlijk hoop ik door mijn passie en kennis voor fotografie te delen, je kan helpen met jezelf te ontwikkelen als fotograaf zijnde. Alleen moet je het uiteindelijk toch zelf doen, dit doe je door regelmatig te fotograferen, expertmieren met de camera en heel missers te maken.

  Zo heb ik mijzelf ook ontwikkeld en denk ik met mij vele andere fotografen. Hierin maakt echt geen verschil of je nu een professionele fotograaf ben die zijn boterham hiermee verdiend of ik die voor de hobby fotografeert. Het belangrijkst is dat je er plezier in beleeft en hopelijk net zoveel als mij.

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *