Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Sinds de panda’s Wu Wen en Xing Ya verhuist zijn naar het Ouwehands Dierenpark in Rhenen, wilde ik graag deze dierentuin bezoeken. Hier ben ik afgelopen zaterdag, samen met mijn familie geweest. Voor mij was het dan ook de eerste keer, dat ik deze dierentuin heb bezocht. En in deze blogpost vertel ik je, hoe ik deze dag beleefd heb.

Qua temperatuur hadden we er geen goede dag voor uitgekozen, omdat het bijna tegen de 30 graden was. Dit was voor mij ook wel iets te warm, om een dierentuin te gaan bezoeken.

Maar het is nog altijd beter dan regen en had ik eigenlijk geen verwachtingen van deze dag. Dit natuurlijk omdat de dieren het ook warm hebben, dus ik had dan ook het gevoel dat de dieren ook last van de warmte hadden.

Waar ik dan wel een beetje over verbaasd was, dat sommige mensen met deze temperaturen hun hond hadden meegenomen. Leuk dat hun ook welkom zijn, alleen doe je de hond met deze temperaturen echt geen plezier mee. Wel handig om te weten, dat je hond mee mag en voor hun betaal je €5.00 extra entree.

Bij binnenkomst kom je meteen op een plein, met mooie vogels en een restaurant bevind. Zo kun je eerst lekker rustig wat drinken of naar de wc gaan. Voordat je aan dit avontuur, aan deze dierentuin kan beginnen.

Wij zijn bij de giraffe en zebra’s begonnen, waar ik ook eigenlijk meteen geschrokken was. Dit omdat niet had verwacht, dat de leefgebieden van deze dierentuin zo klein waren. Zitten ook niet bij elkaar en dat vond ik echt sneu om te zien.

Bij de leeuwen was dit toch wel een stuk groter en ook veel mooier aangekleed. Wat je meteen opvalt, is dat hun vachtkleur afwijkt. Ze zijn namelijk wit en dit komt doordat ze de gen missen, voor de normale bruine kleur.

Van de leeuwen, gingen wij  richting de Pandasia. Natuurlijk kwamen we onderweg ook nog andere dieren tegen, alleen wilde ik wel heel graag de panda’s zien.

Naast de de dieren, genoot ik ook van de decoratie van deze dierentuin. Hier waren veel bomen en kreeg je hierdoor echt een gevoel dat je door een park wandelt. Dit maakt voor mij dan ook het park, echt helemaal af.

Tot dat je Pandasia ziet, dan val het rode gebouw echt wel op. Waardoor je ook weet dat je bij de panda’s bent aangekomen. Zelf had ik verwacht, dat het gebouw als leefruimte gemaakt was, waar je dan doorheen kan lopen en de panda’s dan kon zien.

Dat had ik dus, echt een beetje verkeerd gedacht. De panda’s hebben een binnenruimte, die onder het gebouw zit en ook naar buiten als ze dat willen. Maar in het gebouw zelf, zit namelijk een souvenirwinkeltje, wc’s en een restaurant met Aziatische gerechten.

Ook richting het berenbos,  kom je ook nog de kleine panda’s nog tegen. Die samen met de muntjak leven. Eigenlijk zijn deze panda’s net zo leuk, als de grote reuzenpanda’s.

Beide panda’s heb ik eigenlijk voor het eerst gezien en het zijn prachtige beesten om naar te kijken. En als ik de dieren leuk vind, dan zijn ze ook erg leuk om te fotograferen.

Wanneer je in het berenbos aankomt, zie je de de beren vanaf boven en loop je eigenlijk hoog tussen de bomen in. Zeker erg mooi gedaan, alleen vond ik het zelf jammer dat je niet naar beneden kon komen.

Helaas lieten de beren, zich ook vandaag niet echt zien. Want ze lagen lekker in hun hol, te schuilen voor de zon om zo minder last van de warmte te hebben. Iets wat ik met deze temperaturen kan begrijpen en geef ik deze beren ook helemaal gelijk in. Dit is wat ik dan zo mooi aan de dieren vind. Ze doen lekker, waar ze zelf zin in hebben en trekken zich niets van de bezoekers aan.

Aan het einde van de beren gedeelte, loop je naar beneden en kom je bij de wolven uit. Nu weet ik niet of de beren, samen met de wolven in één leefgebied leven. Maar ik heb wel het vermoeden dat ze gescheiden van elkaar leven.

Persoonlijk vond ik dit, echt het mooiste gedeelte van deze dierenpark. Deze dieren hadden een mooi leefgebied en bosrijke omgeving, maak het plaatje ook helemaal af.

Het Ouwehands dierepark, is zeker een mooie dierentuin en vind ik dat ze betaalbare prijzen hebben. Zowel de entree als horeca en ook de toiletten, vond ik erg schoon.

Ze hebben ook best veel dieren, alleen vond ik sommige leefgebieden aan de kleine kant. Zo had de tijger, de beren en de wolven een mooi leefgebied. Maar de giraffe, zebra’s en een paar andere dieren een erg klein leefgebied. Dit vond ik ook erg jammer om te zien.

Dus hoop ik, dat ze dit voor deze dieren ook gaan aanpassen en als ze dit gedaan hebben. Dan denk ik, dat dit één van de mooiste dierentuin van Nederland is.

Ik ga er zeker nog een keertje terug heen en waarschijnlijk nog wel vaker. Hopelijk dan samen met mijn man en onze hond Matsi, maar ook wel waarschijnlijk een keertje alleen.

Liefs,

Quirina

Volg:
Quirina

Ik ben Quirina Santing-Kamoen, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Fotograferen en Bloggen is zijn mijn hobby’s en daarnaast mag ik graag wat van de wereld zien. Ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven, kan ik helaas geen kinderen krijgen en heb ik echt geen makkelijk leven gehad. Op mijn blog verschijnt wekelijks nieuwe blog artikelen over mij en mijn persoonlijke interesses op lifestyle gebied.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *