Ouwehands Dierenpark in Rhenen

Sinds de panda’s Wu Wen en Xing Ya naar het Ouwehands Dierenpark in Rhenen zijn gekomen, wilde ik ook graag naar deze dierentuin bezoeken. Afgelopen zaterdag op 4 augustus 2018, ben ik samen met mijn familie naar deze dierentuin geweest. Voor mij was het de eerste keer dat ik deze dierentuin heb bezocht, hoe ik het heb beleefd, dat kan je in dit artikel lezen.

Een ideale dag qua temperatuur hadden we er niet voor uitgekozen moet ik eerlijk zeggen. Het was erg warm en denk tegen de 30 graden aan. Bij aankomst bij de dierentuin zag ik water waar je onder door kan lopen en dat is ook precies het eerste wat ik gedaan heb. Zo kon ik lekker fris beginnen met mijn bezoek van deze dierentuin.

De entreeprijzen van deze dierentuin vind ik echt niet duur, voor €22.00 heb je een entreekaartje en voor €5.00 mag je hond ook mee naar binnen. Alleen met deze temperaturen, kan je beter de hond thuis laten en dat is ook precies wat ik gedaan heb met onze hond Matsi. Zelf heb ik een online ticket gekocht bij de spoordeelwinkel van de NS voor €33.00, omdat dit voor mij het voordeligst was.

Wanneer je op het plein komt waar je meteen een paar mooie vogels ziet, een restaurantje is dit wel een warm welkom en weet je meteen dat je in een dierentuin bevind. Je kan op 2 manieren de route beginnen, wij hebben er voor gekozen om via de giraffe te beginnen en schrok eigenlijk wel een beetje, hoe klein hun leefgebieden waren, net als de zebra’s eigenlijk en hadden ze beter deze dieren bij elkaar kunnen zetten. Ze zitten eigenlijk wel naast elkaar en zo creëer je een grotere leefruimte voor deze dieren.

Bij de leeuwen was dit toch wel een stuk groter en veel mooier aangekleed. Wat je meteen opvalt is dat hun vachtkleur afwijkt, ze zijn namelijk wit en dit komt doordat ze de gen missen voor de normale bruine kleur missen. Het is wel eventjes wennen om witte leeuwen te zien, maar dat maakt het wel bijzonder om ze in deze kleur te zien.

Van de leeuwen richting de Pandasia zagen we natuurlijk ook nog andere dieren, maar ook de decoratie vond ik erg mooi om te zien. Deze gedeelte van de dierentuin bevinden ook veel bomen, waardoor je echt een gevoel had dat je door een park liep en maakt voor mij ook het park echt af. Tot dat je het Pandasia ziet, dan val het rode gebouw echt wel op en je weet dan ook echt dat je bij de panda’s bent aangekomen.

Eigenlijk had ik verwacht dat het gebouw als leefruimte voor de panda’s was, waar je doorheen kon lopen. Dat had ik dus een beetje verkeerd gedacht. De panda’s hebben een binnenruimte, die onder het gebouw zit en kunnen ze ook naar buiten als ze dat willen. In het gebouw zit namelijk een souvenirwinkeltje, wc’s en een restaurant met Aziatische gerechten.

Van Pandasia richting het berenbos kom je eerst nog de kleine panda’s nog tegen, die samen met de muntjak leven. Eigenlijk zijn deze panda’s net zo leuk als de grote reuzenpanda’s en heb ik het idee dat ze iets actiever zijn. Natuurlijk is het een moment opname, alleen kreeg ik deze indruk wel een beetje. Beide panda’s heb ik eigenlijk voor het eerst gezien en echt het zijn prachtige beesten om naar te kijken en te fotograferen. Wel jammer dat de reuze panda binnen was en mijn telelens niet meer goed werkte, waar ik ook mega van baalde.

Wanneer je in het berenbos aankomt, zie je de de beren vanaf boven en loop je eigenlijk tussen de bomen doorheen. Zeker erg mooi gedaan, alleen vond ik het zelf jammer dat je niet naar beneden kon komen. Helaas lieten de beren zich ook niet echt zien, want ze lagen lekker in hun hollen te schuilen voor de zon. Daar kan ik de beren ook niet ongelijk in geven en dat vind ik nou ook zo prachtig aan dieren. Ze doen lekker waar ze zelf zin in hebben en trekken zich niets van de bezoekers aan.

Aan het einde van de beren gedeelte loop je naar beneden en kom je bij de wolven uit. Nu weet ik niet of de beren samen met de wolven in één leefgebied leven, alleen ik heb wel het vermoeden dat ze gescheiden zijn. Persoonlijk vond ik dit ook echt het mooiste gedeelte van het hele dierenpark, waar deze dieren echt een mooie leefgebied hadden. Hier deed mijn telelens het toevallig wel even, wat was ik blij met deze foto die ik op dat moment kon maken.

Video

Naast dat ik gefotografeerd heb, heb ik ook een korte vlog gemaakt. Zo kan je zien hoe ik de dag beleeft heb en meer dieren gezien heb. Ik moet zeggen, dat hij korter is geworden dan ik gewild had. Ondanks dat het zo kort is, vind ik het toch een leuke video geworden.

Conclusie

Ouwehands dierepark is zeker een mooie dierentuin, betaalbare prijzen zowel entree als horeca en vond ik dat de toiletten erg schoon waren. Wat eigenlijk ook wel fijn is, als je naar de wc heen moet gaan. In het grote horeca gedeelte waar wij zaten, hadden ze naast de balie ook een kraan voor drinkwater waar je water voor je hond en/of jezelf kan pakken en dat vind ik echt top.

Ze hebben ook best veel dieren, alleen vond ik sommige leefgebieden aan de kleine kant. Zo had de tijger, de beren en de wolven een mooi leefgebied en de giraffe, zebra’s en een paar andere dieren een beetje te klein. Dit is ook eigenlijk de enige minpunt wat ik over deze dierentuin kan zeggen en Ik hoop ook dat ze voor deze dieren dit echt gaan aanpassen. Wanneer ze dit gaan doen, dan wordt het echt één van de mooiste dierentuinen van Nederland.

Ik ga er zeker nog een keertje terug heen en waarschijnlijk nog wel vaker. Hopelijk dan samen met mijn man en onze hond Matsi, maar ook wel waarschijnlijk een keertje alleen.

Liefs,

Quirina

 

Quirina

Hey hallo, ik ben Quirina, 38 jaar en woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. Dit is een persoonlijke blog waar ik mijn passies deel voor fotografie, reizen, honden en lifestyle. Maar ook laat zien dat een leven zonder kinderen erg leuk kan zijn.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *