Onze vakantie in Valkenburg Zuid-Holland

Als je denk aan Valkenburg, dan denk je al snel aan Limburg. Dat had ik ook, tot dat mijn nichtje in het plaatsje Valkenburg Zuid-Holland ging wonen. Hier ben ik inmiddels al een paar keer geweest, maar nooit gedacht dat ik hier ooit op vakantie zou gaan. Hoe wij onze vakantie hebben beleefd, dat kan je lezen in deze blogpost.

Waarom wij onze vakantie in Valkenburg Z-H hebben gehouden

Mijn nichtje had gevraagd of wij op hun hondje Mylo wilde passen als hun in Tunesiƫ zitten. Dat wouden wij wel en vonden dit ook wel erg leuk voor onze Matsi, dus dit jaar hebben wij onze vakantie in eigen land gevierd. Alleen niet verwacht dat wij ook met tropische temperaturen in ons eigen land zouden gaan krijgen, waar Matsi ook erg veel last van had.

Reizen met openbaar vervoer

Via de spoordeelwinkel van NS kan je goedkope treintickets kopen, om zo tegen een betaalbare prijs met openbaar vervoer te kunnen reizen. Wij vinden dit wel erg fijn en het is nog beter voor het milieu ook. Alleen was dit wel de eerste keer dat Matsi met de trein had gereden, dus dat wel even spannend.

Shoppen in Leiden

Tijdens de vakantie zijn we meerdere keren in Leiden geweest. Gewoon eventjes de markt van Leiden bezocht en natuurlijk ook een klein beetje wezen shoppen. Niet dat we veel gekocht hebben, maar we hebben wel genoten van de heerlijke lunches bij diverse eettentjes die Leiden te bieden heeft. Vooral bij Restaurant Dende hebben we echt genoten van onze broodjes, een echte aanrader! Want ik ga hier zeker nog een keertje eten als ik weer in Leiden ben.

Restaurants in Leiden

Niet alleen in de middag zijn wij in Leiden wezen eten, maar we hebben ook 2 keer een restaurant bezocht. Nu zijn wij enorm gek op Sushi en natuurlijk zijn we dan ook sushi bij restaurant Yuniku wezen eten. Naast dat ik gek op Sushi ben, vind ik Grill & Steaks ook enorm lekker! Dus zijn we ook bij het Argentijns restaurant El Gaucho wezen eten. Wat was dat lekker! Zo lekker, dat ik het zelfs jammer vond dat mijn maiskolf en entrecote op was.

Sauna en The Lion King

We zijn niet alleen in Leiden wezen eten en Shoppen, maar we hebben ook andere dingen gedaan. Zo zijn wij een dagje naar de sauna geweest, in het Blue Wellnessresort die op de twaalfde verdiepping in Leiden zit. Je hebt echt een schitterend uitzicht, want je kijkt echt over Leiden heen en natuurlijk hebben wij ook genoten van deze dag.

Ook zijn wij naar een bioscoop van Leiden geweest voor de film The Lion King. Deze film wilde ik heel graag zien, want dit was de eerste film die ik ooit in de bioscoop gezien had. Het was wel de tekenfilm versie en toen vond ik het al een geweldige film. Maar deze Lion King versie is echt zoveel mooier dan de tekenfilm versie, dat ik zelfs hoop dat deel 2 ook op deze manier wordt gefilmd.

In het huis zelf

We zijn echt niet iedere dag buiten de deur wezen eten. Zo hebben wij onze gebruikelijke zondagsbrunch gezellig met de honden gedaan, maar ook heerlijk genoten van de pizzarette, BBQ en gegourmet. Wat dat betreft hou ik gewoon van gezellig en lekker eten. Natuurlijk hebben de honden ook aandacht van ons gehad en wij hoeven niet per se iedere dag weg als we op vakantie zijn. Want we willen ook wel in een schoon huis zitten, moeten de kleding ook wassen en vind Marcel het ook leuk om soms tijdens de vakantie te gamen.

Fotograferen tijdens de vakantie

Tijdens de vakantie ben ik ook een paar keer met de camera op stap geweest. Dit keer ben ik in Leiden, Katwijk aan Zee en in Valkenburg gefotografeerd. Helaas was ik niet zo tevreden over de foto’s die ik gemaakt heb en is alleen er alleen een fotoserie die ik in Katwijk aan Zee heb gefotografeerd uitgekomen. Natuurlijk had ik wel wat meer willen fotograferen, maar soms was het daar helaas echt te warm voor.

Diergaarde Blijdorp

Al een paar maanden had ik Diergaarde Blijdorp op de planning staan. Het enige probleem was dat het er niet van kwam. Dus tijdens deze vakantie wou ik wel heel graag naar deze dierentuin, waar we ook met mijn oom hadden afgesproken.

Voor mij was het bijna 10 jaar geleden dat ik in deze dierentuin geweest ben en in mijn verbeelding was het toen groter dan het werkelijk is. Wel hebben echt een super dag gehad, mooi weer en ook met een paar prachtige foto’s van deze dierentuin thuisgekomen.

Met de honden naar het strand

Als je zo dicht bij Katwijk aan Zee ben, dan ga je ook met de honden naar het strand. Heerlijk gewoon eventjes uitwaaien en genieten van de zeelucht, iets wat ik bij ons echt mis. Voor Matsi was dit ook zijn eerste strand ervaring en dat hij in de zee gezwommen heeft. Hij vond het wel leuk, alleen de golven van de zee vond hij maar niets. Wat dat betreft gaat hij liever naar het bos toe, maar hij heeft wel genoten van zijn uitstapjes op het strand.

Hoe ik Valkenburg Zuid-Holland ervaren heb

In Valkenburg zelf is weinig te beleven, maar je zit dicht aan het strand en aan de rand van Leiden. Het openbaar vervoer is daar prima en ze hebben een prachtig meer met een leuke horecatent, waar je uren kan vermaken. De honden mogen het water in en de mensen zijn er erg vriendelijk. Wat dat betreft is het echt een leuk dorpje om daar een paar dagen naar toe te gaan. Heb alleen geen idee of daar ook iets van slaapgelegenheden hebben, maar gelukkig hebben wij daar google voor om uit te vinden.

Wij hebben echt een fijne vakantie gehad, alleen vonden we 17 dagen wel iets te lang om in eigen land weg te blijven.

Liefs,

Quirina

Volg:
Quirina
Quirina

Ik ben Quirina Santing-Kamoen, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Fotograferen en Bloggen is zijn mijn hobby’s en daarnaast mag ik graag wat van de wereld zien. Ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven, kan ik helaas geen kinderen krijgen en heb ik echt geen makkelijk leven gehad. Op mijn blog verschijnt wekelijks nieuwe blog artikelen over mij en mijn persoonlijke interesses op lifestyle gebied.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Extra Informatie over mijn blog