• Onze honden, zijn onze kinderen

  Sinds onze Diva in februari is overleden en inmiddels 9 maanden verder zijn. Missen wij onze kleine meid nog steeds, iets wat ik ook wel laat merken op mijn blog en social-mediakanalen. Alleen hoor ik helaas dat sommige mensen dit niet echt begrijpen, omdat het al een aantal maanden geleden is. Daarom zal ik je in deze blogpost vertellen, waarom wij enorm moeite met het verlies van onze kleine meid hebben.

  Ongewenst Kinderloos

  Helaas kunnen wij geen kinderen krijgen, waardoor wij ongewenst kinderloos door het leven gaan. Want zelf heb ik mij altijd een leven met kinderen voorgesteld. Alleen je moet het leven zonder eigen kinderen wel accepteren, anders kom je echt jezelf tegen. Dat is een lange, maar vooral ook een zware weg en daardoor ook anders tegen bepaalde dingen in het leven gaan zien. Zo ook naar onze Honden Matsi en Diva, die ik als mijn kinderen beschouw.

  Het is en blijft een hond

  Ondanks ik mijzelf als een dogmom zie, dat betekent niet dat ik ze als een echt kind behandeld. Het is nog steeds een hond, maar voor mijn gevoel zijn het mijn kinderen. Ze hebben gewoon een eigen plek, hebben gewoon een paar speeltjes en hebben ze echt wel een hondenleven. Alleen met kerst of sinterklaas geef ik wel hun een kleinigheidje, net als hun verjaardag. Ga ik met mijn honden op vakantie en staan hun net als Marcel op nummer 1 in mijn leven.

  Dit gevoel had ik bij mijn vorige honden Nicky, Harry en Max niet, omdat ik hun echt als mijn hond zag. Dat betekent niet dat ik nooit van hun gehouden heb, want ook toen ik hun verloor had ik enorm verdriet om hun. Zeker van Nicky want hij was de eerste hond waar ik echt afscheid van moest nemen. Dus dat kan ik echt als de dag van gisteren nog herinneren, maar dat is vaak met de dingen die je voor het eerst meemaakt. Alleen nadat we afscheid van onze Diva hebben moeten nemen, was het verdriet veel intenser dan bij mijn vorige honden.

  Afscheid van een kind

  Want voor mijn gevoel had ik niet alleen mijn maatje en hond verloren, maar mijn kind. Ook al is een afscheid van een kind dat van jezelf is, veel intenser en hoor je als ouder geen kind te overleven. Iets wat ik helaas in mijn omgeving van dichtbij heb meegemaakt. Wat echt door merg en been gaat, het verdriet van een ouder dat zijn kind verliest. En mag je misschien niet met elkaar gaan vergelijken, maar je gevoel is je eigen gevoel. Daar kan niets goed of verkeerd aan wezen, het is alleen wat je ermee doet.

  Mijn gevoelens over een gebeurtenis in mijn leven is mijn gevoel. Want ook al zijn mijn honden voor mijn gevoel, mijn kinderen. Ik kan mij voorstellen als jij kinderen hebt, dat je zegt een huisdier hoor bij het gezin. Maar een hond is geen kind. Dat klopt en daar geef ik deze mensen gelijk in. Alleen het zou ook fijn zijn, als de ander in jouw gevoel kan plaatsen. Ook al is de realiteit geen realistisch beeld, zolang je dat realiseert is het geen probleem.

  Acceptatie kinderloosheid.

  Dus als ik mijn honden als mijn kinderen zie, dan is dat voor mijn gevoel. Dit gevoel heeft mij ook geholpen om de ongewenst kinderloosheid te accepteren, ook al blijft er een leegte in mijn leven zitten. Want mijn honden zijn geen vervanger van een kind. Dat zou ook niet goed wezen, maar het mag zeker troost in je leven geven. Zolang je de realiteit realiseert, mag je gevoel heel anders zijn dan de realiteit die er op dat moment is.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Quirina
  Quirina

  Ik ben Quirina, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Via mijn blog, YouTube kanaal en andere social media kanalen geef ik een kijkje in mijn leven. Is fotografie mijn grootste passie, mag ik graag wat van de wereld zien en ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven. Ook kan je oude kranten artikelen lezen dat over mijn vader gaat. Kijk lekker rond en als je vragen heb? Stel ze gerust!

  Find me on: Web | Twitter | Instagram

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *