My days 9 | oktober 2018

In oktober hebben we echt een herfst gehad, met zomerse temperaturen. Niet een dagje, maar gewoon bijna 2 weken en om eerlijk te zijn vond ik het echt geweldig! Dat betreft was het voor mij het weer echt prefect en ben ik er ook flink op uit geweest. Wat ik allemaal heb beleed heb, zal ik je in deze blogpost vertellen.

Voordat ik je echt ga vertellen wat ik in de maand oktober heb meegemaakt. Laat ik je eerst een foto zien die ik in de laatste weekend van september gemaakt heb. Dit omdat ik de eerste dag van oktober een fotoserie over Groningen op mijn blog online is gekomen, waardoor ik heel kort op de radio te horen was van Radio Noord.

Dit had ik natuurlijk nooit verwacht en moet eerlijk zeggen dat ik dit best wel gaaf vond om mee te maken. Ondanks het misschien een minuutje duurden, voor mijn gevoel was het echt wel langer en vond ik dit echt onwijs spannend om te te doen. Via deze link kun je de uitzending terug luisteren en hoor je mij ongeveer na 52 minuten.

Natuurlijk hadden we ook dierendag op 4 oktober, waar wij zelf niet heel erg veel mee doen. Dit omdat het in mijn ogen iedere dag dierendag moet wezen, dus ik zou echt niet weten wat ik nu extra aan onze Matsi moet geven. Het enige wat ik kan bedenken is een boswandeling maken, alleen had hij een paar dagen geleden een cold water tail opgelopen. Geen idee hoe hij hieraan komt, wel dat het enorm pijnlijk voor hem is.

Hierdoor durfde ik nog niet met hem te veel dingen te doen, omdat de Metacam net een dag bij hem is gaan werken en wil ik niet dat hij onnodig extra pijn zou krijgen. Dit heeft mij ook laten besluiten om een beetje in de buurt te blijven, zodat wij snel naar huis konden gaan als hij pijn kreeg.

Als ik met Matsi alleen op stap ben, dan is het voor mij echt onmogelijk om te gaan fotograferen. Daarom neem ik op deze momenten nooit mijn camera mee, waar ik normaal mee fotografeer en doe ik dat met mijn pocketcamera. Hier kan ik dan wat kiekjes van onze dag maken, wat ik ook erg leuk vind om te doen We hebben nog zelfs een selfie van ons samen gemaakt, alleen die is zoals je kunt zien niet helemaal gelukt.

Hij heeft wel van zijn middagje genoten, waar we lekker bij de vijver zijn wezen chillen en via een kleine omweg weer naar ons huis gelopen. In de avond heeft hij nog een extra groot bot gekregen, waar hij zeker van genoten heeft.

Het was voor ons ook de eerste dierendag, dat we onze Diva er niet bij hadden. We missen haar nog steeds en denken nog heel vaak aan haar. Alleen een dag zoals deze mis ik haar aanwezigheid toch een beetje extra. Dat kon je denk ik ook zien, omdat de vlog van haar gedeeld had via mijn Facebookpagina en een foto op mijn Instagram dat onze Diva met Matsi op de foto staan.

Op 21 oktober zou onze Diva ook 11 jaar geworden zijn, wat voor ons wel een moeilijke dag was. Dit natuurlijk omdat we haar nog iedere dag missen en geen dag voorbij gaat, dat we niet aan haar denken.

Om nog eventjes bij de dieren te blijven, ben ik ook deze maand heel eventjes in Wildlands geweest. Dit keer niet zo lang geweest, wel erg genoten van het mooie weer en heb ik toch een paar leuke foto’s van deze middag kunnen maken.

In oktober ben ik echt heel erg veel op pad geweest met mijn camera, wat natuurlijk niet zo gek is als het herfst is. Zeker niet als het ook echt zo mooi weer is, wat wij gehad hebben. Zo ben ik naar de Rietplas in Emmen geweest, waar ik deze foto van de zonsondergang gemaakt heb.

Dat we in Nederland last van extreme droogte hebben, was daar ook heel goed te zien. Ik stond namelijk op een plek waar normaal gesproken wel water van de Rietplas zit. Helaas heb ik hier geen foto van gemaakt, maar dit kan je dan wel weer in mijn vlog van oktober zien.

In het weekend zijn we bijna altijd wel in het bos te vinden, alleen als het regent dan natuurlijk niet. Daar hadden we in oktober erg weinig last van en hebben we ook echt prachtige wandelingen gemaakt. Je kan wel zeggen dat onze Matsi echt naar zijn zin gehad heeft, die ik samen met Marcel ook een keer leuk op de foto gezet heb.

We hebben er echt een middagje uit van gemaakt, drinken voor ons en onze Matsi mee en dan gewoon een gezellig dagje ervan maken. Het kost bijna niets en ik kan hier echt van genieten. Zeker als ik samen met mijn gezin ben, in combinatie met mijn camera om een paar mooie foto’s te maken van deze prachtige herfstmaand.

Niet alleen wij vinden dit erg leuk om te doen, ook onze Matsi vind dit helemaal geweldig! Regelmatig houden wij dan ook een pauze en als Matsi echt dorst heeft, dan kan hij bijna niet wachten tot het ingeschonken is.

Alleen als Matsi klaar was met drinken, wil hij eigenlijk wel meteen verder lopen. Hij vergeet alleen eventjes dat wij ook willen drinken en dan kan hij echt zo kijken; schiet nu toch is op, ik wil verder lopen. Wat dat betreft, zijn honden net kleine kinderen.

We zijn niet alleen in het bos met onze Matsi geweest, maar ook bij de visvijver in Emmer-Compascuum. Dit vond Marcel een leuk idee om te doen, om daar een keert met Matsi te lopen. Daarna wouden wij na afloop eventjes een kop koffie halen bij mijn schoonouders. Alleen waren zij op dat moment niet thuis en moesten we onze Matsi hier in teleurstellen.

Alleen ik ben ook nog alleen op pad met mijn camera geweest, zo heb ik op een zondagmiddag een serie van Noordbarge gemaakt. Dit is een wijk van Emmen, waar ik graag met onze Matsi mag lopen. Dit komt waarschijnlijk ook omdat het dicht bij huis is en persoonlijk vind ik, dat dit het mooiste wijk van Emmen is.

Op zondag 28 oktober ben ik voor 2 dagen naar mijn nichtje in Valkenburg Zuid-Holland geweest, waar we samen het Valkenburgse meer hebben bezocht. Dit vond ik wel een klein beetje tegenvallen, omdat ik er wel iets meer van verwacht had. Alleen voor de warme chocolademelk die zie in de Brasserie Buitenhuis hebben, dat is wel de moeite waard om er heen te gaan. Deze is zo lekker!!!

De volgende dag ben ik samen met Carolien naar Leiden gegaan, waar wij samen met haar met mijn oom Frans hebben afgesproken. Hier hebben wij een tochtje gemaakt met de rondvaartboot, die door Leiden ging en zijn wij de stad nog eventjes wezen fotograferen. Ondanks het weer niet super was, hebben wij een wel weer een super gezellige dag beleefd.

okt2018

De foto’s die ik deze 2 dagen gemaakt heb, kan je via deze link vinden. Hierin kan je een beetje zien, hoe ik deze 2 dagen gehad heb. Een ding is zeker, ik kan je echt aanraden, om een dagje naar Leiden te gaan. Ze hebben echt een heel mooi centrum, leuke winkels en genoeg tentjes waar je lekker kan eten.

Leiden

Zoals je misschien al een beetje gezien hebt, ben ik mijn hele blog aan het verbeteren. Hier gaat echt eventjes tijd in zitten, waardoor er aankomende maand minder blogartikelen online zullen verschijnen. Hiermee ben ik ook deze maand erg druk mee geweest, maar ik maak zeker tijd om leuke dingen te beleven.

Liefs,

Quirina

Volg:
Quirina

Ik ben Quirina Santing-Kamoen, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Fotograferen en Bloggen is zijn mijn hobby’s en daarnaast mag ik graag wat van de wereld zien. Ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven, kan ik helaas geen kinderen krijgen en heb ik echt geen makkelijk leven gehad. Op mijn blog verschijnt wekelijks nieuwe blog artikelen over mij en mijn persoonlijke interesses op lifestyle gebied.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *