• My days 10 | november 2018

  De maand november is echt voorbij gevlogen en heb ik weer genoten van de dingen die ik deze maand mocht beleven. Wat ik allemaal beleeft heb, dat kan je lezen in deze blogpost en wens ik je weer veel plezier met dit artikel.

  november2018

  In het eerste weekend van november hebben we echt nog prachtig weer gehad. Wilde ik zeker nog wat mooie herfstplaatjes maken en heb ik tijdens de ochtendwandeling met onze Matsi, de camera een keer meegenomen. Iets wat ik eigenlijk nog nooit gedaan heb, omdat onze Matsi niet los kan lopen en mij erg onhandig leek om met hem aan de riem te fotograferen. Dit ging bovenverwachting goed en heb ik deze foto op een zondagmorgen gemaakt.

  november2018

  Soms kan het gebeuren dat een gerecht wat ik bedacht heb mislukt, zoals bij dit broodje uit de oven met ei en rosbief. Het was echt niet lekker en voor mijn gevoel smaakte dit echt naar hondenvoer. Gelukkig hadden wij genoeg in huis gehaald, om alsnog te genieten van onze zondagsbrunch.

  november2018

  Hier dacht onze Matsi toch anders over, want die vind echt alles lekker! Alleen om nu ook op zondagochtend foto’s te gaan maken, daar had hij toch minder zin in. Hij had echt zoiets, nou jij je foto en ik mijn rust.

  Tijdens de wandelingen die wij in het bos gemaakt hebben, kwam ik deze weg van paddenstoelen tegen. Waar ik gewoon een foto moest maken, want dit vond ik echt heel mooi om te zien. Natuurlijk heb ik ook weer van deze maand een herfst serie van mijn foto’s gemaakt en die kan je in deze blogpost zien.

  Matsi vond het maar een vreemd gebeuren

  Matsi was vooral erg onder de indruk, toen wij tijdens een boswandeling er achter kwamen dat er een hardloopwedstrijd bezig was. Iets wat wij niet wisten, maar dat levert wel weer een paar leuke foto’s van onze Matsi op.

  november2018

  In de tweede week van november was ik ook voor een uurtje in Wildlands te vinden, wat eigenlijk veel te kort is. Als je er maar een uurtje ben, dan maak je eigenlijk ook niet heel erg veel foto’s. Alleen deze leeuw die ik uiteindelijk naar zwart/wit foto bewerkt, heeft mij wel weer een idee gegeven om een hele serie van Wildlands in zwart/wit te fotograferen.

  Met de fotogroep hebben wij een workshop studiofotografie gedaan, wat zeker interessant was. Het is alleen niet geheel mijn ding en dat zal waarschijnlijk ook niet worden. Zeker als ik je vertelt dat deze foto eigenlijk mislukt was, omdat één van de studioflitsers niet af ging. Alleen dit vond ik dan wel de mooiste foto geworden die ik deze avond gemaakt heb.

  Bob Bakker één van de leden, heeft een paar foto’s achter de schermen van de fotogroep gemaakt en heeft ook deze foto van mij gemaakt. Die ik op mijn blog mocht plaatsen, omdat ik het ook erg leuk vind om jullie een foto te laten zien dat ik in actie bent.

  Natuurlijk heb ik ook het perfecte plaatje gekeken, wat een programma is van RTL4. Hier kan je ook meedoen met de thuisopdrachten en heb ik deze foto met een zaklamp van onze Matsi gemaakt.

  Niet dat ik verwacht om deze wedstrijd ooit te winnen, want daarvoor is het niveau echt absurd hoog en echt op professioneel fotografen gericht. Wel dat ik stiekem had gehoopt, dat ze deze foto hadden geselecteerd om die in hun aflevering te laten zien. Helaas niet gelukt, maar ik kan ieder geval zeggen dat ik het wel geprobeerd heb.

  Matsi heeft echt weer genoten van het prachtige weer wat wij in de weekenden gehad hebben. Zeker als ik een foto van hem maken wil en een koekje te verdienen valt. Want ook ziet het er soms uit dat hij altijd op wilt, dan kan ik je zeggen dat het echt niet zo is. Hij heeft namelijk een bloed hekel aan de camera, behalve als er een koekje in het verschiet ligt.

  my days 10

  Dit jaar viel sint maarten op een zondag, maar dit jaar kan ik beter zeggen dat het een sint maarten weekend was. Want zowel op de zaterdag 10 november, als op de zondag hebben wij kinderen aan de deur gehad. Gek genoeg hebben we wel minder kinderen aan de deur gehad, dan een jaar geleden.

  my days 10

  Dit keer heb ik een selfie met de camera gemaakt, door mijn camera om te draaien en op goed geluk het knopje indrukken. Ik moet zeggen dat wij er niet ontevreden over waren en dit ook maar vaker moet doen. Zo zie je mij ook nog is tijdens de activiteiten die wij ondernemen. Zoals bij deze boswandeling, die wij in de Emmerdennen gemaakt hebben.

  Herfst in november 2018

  Natuurlijk heb ik tijdens de boswandelingen die wij in november gemaakt hebben. De camera meegenomen om niet alleen onze Matsi vast te leggen, maar ook nog een paar herfst foto’s wilde maken. Want nu de maand november voorbij is, neem ik voorlopig de camera niet meer mee als wij een boswandeling maken. Of het moet ineens winter wonderland gaan worden, dan wordt het wel een ander verhaal natuurlijk.

  Harcourt Fotografie

  Op woensdag 21 november had ik weer een fotoavond bij de fotogroep in de agenda staan, met dit keer Harcourt fotografie als onderwerp. En mijn man als model had meegenomen, omdat hij mij vaak vroeg hoe het achter de schermen aan toe ging. Nu ben ik daar niet zo goed in om dat te beschrijven en zei dat hij maar mee moest, zodat hij het zelf kan ervaren.

  Dit noem ik nog is twee vliegen in één klap, want zelf vond ik het wel erg leuk om mijn man als model te hebben. We hebben zeker een gezellige avond gehad, maar ik denk niet dat hij het snel weer zal doen.

  november 2018

  In het laatste weekend van november, heb ik de kerstsfeer in huis gehaald en een foute kersttrui met een beagle erop bij de Zeeman geschoord. Wat ik wel jammer vond is dat het plaatje er echt op geplakt is, dus ik verwacht niet dat dit echt een trui is die lang meegaat. Hier moest ik een leuke foto van maken en dan is een statief toch wel erg handig als je een selfie van jezelf maakt.

  De laatste week van november heb ik helaas afscheid van mijn tante Gre moeten nemen, die 93 jaar is geworden. In mijn ogen is dat een mooie leeftijd, wat wij nog in goede gezondheid mogen bereiken. Ze was de zus van mijn vader, een een intelligente vrouw, die mee ging met de tijd.

  Helaas had zij de laatste maanden echt last van haar ziekte alzheimer en ben ik blij dat ze nu uit haar leiden verlost is. Dit klinkt misschien hard, maar door de alzheimer was zij de laatste maanden niet meer de persoon die ik gekend heb. Dus hoop ik dat zij samen met mijn vader, haar man en andere personen waar zij van gehouden hebt, in vrede mag rusten.

  Herfst in november 2018

  In de maand november veel leuke dingen mogen beleven, maar zoals je kan lezen ook de minder leuke kanten van het leven deel. Dit zie je ook wel op mijn blog terug, omdat het leven niet alleen maar uit leuke dingen bestaat. Hierdoor en de levenservaring die ik heb opgedaan, geniet ik juist ook van de kleine dingen die het leven te bieden heeft. Waardoor je de grote mooie dingen die je mag beleven, des te meer waardeert.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *