• Recepten
 • Noordelijk Scheepvaart Museum Groningen

  Afgelopen zaterdag was ik samen met mijn oom naar Groningen geweest. Voor mij een uurtje rijden, alleen hij komt uit Ridderkerk en hebben we onze trip gecombineerd met een bezoek aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen. Hoe ik het ervaren heb, dat kan je in deze blogpost lezen.

  Ik moet eerlijk zeggen het is niet iets wat echt opvalt als je er niet bekend bent, want ik zou er echt zo voorbij lopen als ik dit niet gepland had. Het was dus niet echt een spontaan bezoekje, omdat mijn oom had aangegeven om eventjes een museum in te duiken. Had ik natuurlijk ook een beetje op het internet gekeken of er iets interessant bij zat en al snel kwam ik op dit museum terecht.

  Bij binnenkomst waren er 2 vriendelijke medewerkers, die je netje te woord staat en een warm welkom geven. Wij kregen van deze dames een 3D bril mee om de foto’s die ze hebben tentoongesteld over Groningen in 3D te kunnen zien. Er zaten zeker mooie foto’s bij, alleen heb ik zelf persoonlijk weinig met foto’s op 3D en zie ik ze liever gewoon normaal tentoongesteld staan.

  Al snel kreeg ik eigenlijk het gevoel meer in een fotomuseum dat met de scheepvaart in Groningen te maken had, omdat er 3 ruimtes waren die met foto’s waren tentoongesteld. Gelukkig bleek mijn gevoel niet te kloppen en kom je op een gegeven moment ook diverse modellen tegen dat met scheepvaart te maken heeft.

  Ze hebben niet alleen modellen van scheepvaart, maar ook diverse schilderijen en natuurlijk ook andere dingen staan dat met scheepvaart te maken heeft. Zo ook deze anker waarvoor ik op de grond ben gaan liggen om deze foto te maken. Je moet wat over hebben voor een foto en ik ben zo gek om dat te doen. Gelukkig heb ik nooit beweerd dat ik normaal ben en dat zal ik ook nooit doen of zijn.

  Ik moet wel zeggen het heeft wel iets van een doolhof weg, waar je onderweg allerlei dingen tegen komt dat met scheepvaart te maken heeft. Had je eigenlijk het gevoel dat je bij iedere verdieping weer in een andere kamer terecht kwam. Het was eigenlijk alsof je in een huis van iemand aan het lopen was, die een hele verzameling had over de scheepvaart en die aan het bewonderen was. Dit maakte het bezoek aan dit museum erg leuk, mijn oom vroeg zich meer af, hoe ze alles naar boven hebben gekregen. Tja, dat kan je ook afvragen natuurlijk.

  Om je een beetje een indruk te geven van dit museum, heb ik ook een korte impressie filmpje gemaakt. Dit heb ik op mijn YouTube kanaal gezet, wat ik ook erg leuk vind om te doen. Zo heb ik ook nog altijd een film voor later, naast de foto’s die ik gemaakt heb. Natuurlijk heb ik die ook in deze blogpost verwerkt en heb die ik hieronder geplaatst. Zo krijg je een beetje de indruk wat wij gezien hebben, alleen ga ik natuurlijk niet het hele museum filmen.

  Conclusie 

  Zelf heb ik helemaal niets met scheepvaart en toch vond ik het wel leuk om dit een keertje te zien. Alleen voor mij is dit bezoek aan dit museum echt een eenmalig iets. Toch kan ik dit museum aanraden voor mensen die zeker geïnteresseerd in de scheepvaart zijn en alles wat daar mee te maken heeft.

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen en eten. Naast deze passie deel ik ook een deel ik ook een klein gedeelte van mijn leven en soms over lifestyle of over het bloggen zelf.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *