• Noordelijk Scheepvaart Museum Groningen

  Afgelopen zaterdag, was ik samen met mijn oom Frans in Groningen geweest. Naast het fotograferen, hebben wij ook naar het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen bezocht. Hier was ik wel nieuwsgierig naar en in deze blogpost, kan je dan ook lezen hoe ik het ervaren heb.

  Ik moet eerlijk zeggen, het museum is niet iets wat echt opvalt. Als je er niet bekend in deze stad bent. Want ik zou er echt zo voorbij lopen, als ik dit niet gepland had.

  Een spontaan bezoekje was het niet echt, omdat mijn oom ook erg van museums houdt. Dus had ik eventjes op het internet gedoken, om te kijken of er iets interessant bij zat. Al snel kwam ik op dit museum terecht, wat mij wel interessant leek.

  Bij binnenkomst waren er 2 vriendelijke medewerkers en kregen van deze dames een 3D bril mee. Om de foto’s in 3D te kunnen zien, die ze tentoongesteld hebben en over Groningen gaan. Zelf hou ik enorm van fotografie, alleen had ik met deze foto’s erg weinig. Ondanks er echt een paar hele mooie foto’s bij, maar ik zie ze dan toch liever normaal.

  Al snel kreeg ik het gevoel, dat ik meer in een fotomuseum was. Dan een museum, dat met de scheepvaart in Groningen te maken had. Dit omdat er 3 ruimtes waren, die met foto’s waren tentoongesteld. Gelukkig bleek mijn gevoel, niet te kloppen. Want na deze 3 ruimtes, kom je op een gegeven moment in een ruimte. Waar je diverse modellen tegen komt, dat met scheepvaart te maken heeft en hier begint eigenlijk ook het museum.

  Ze hebben niet alleen modellen van scheepvaart, maar ook diverse schilderijen en natuurlijk ook andere dingen staan. Dat met scheepvaart te maken heeft. Zo ook deze anker, waarvoor ik op de grond ben gaan liggen om deze foto te maken.

  Je moet wat over hebben, om met een andere foto thuis te komen. Want de meeste mensen, blijven gewoon staan om van deze anker een foto te maken. Gelukkig heb ik nooit beweerd, dat ik normaal ben en dat zal ik ook nooit doen of zijn.

  Zelf vind ik, dat dit museum iets van een doolhof weg heeft. Waar je onderweg, allerlei dingen tegen komt dat met scheepvaart te maken heeft.

  Maar het had ook een huiselijke sfeer en soms had ik echt het gevoel dat ik bij iemand in huis aan het lopen was. Die een hele scheepvaart verzameling had, die je dan kon bewonderen in zijn huis.

  Dat maakt dit bezoek, ook erg leuk. Frans vroeg zich meer af, hoe ze alles naar boven hebben gekregen. Tja, dat kan je ook natuurlijk afvragen.

  Conclusie 

  Zelf heb ik helemaal niets met scheepvaart en toch vond ik het wel leuk om dit een keertje te zien. Alleen voor mij is dit bezoek aan dit museum echt een eenmalig iets. Toch kan ik dit museum aanraden voor mensen die zeker geïnteresseerd in de scheepvaart zijn en alles wat daar mee te maken heeft.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *