Nightwalk Emmen 2017

Vrijdag 22 september 2017 heb ik op het evenement Nightwalk Emmen als fotograaf meegelopen. Voor mij was dit de eerste keer dat ik op zo’n evenement heb gefotografeerd, een unieke ervaring dat zeker naar meer smaakt. Alleen als je voor de derde keer avondfotografie fotografeert, je niet de apparatuur bezit dat je eigenlijk stiekem zou willen, dan is dit niet echt een mooi visitekaartje om af te geven. Aan de andere kant, nemen ze je deze ervaring nemen ze niet meer van je af.

Voor mij was dit ook een besef dat evenementenfotografie eigenlijk best leuk vind. Natuurlijk moet je het onderwerp aanspreken, dat is met alles zo. We hebben een route afgelegd dat door het centrum van Emmen liep, richting het bos en zo liepen we een hele ronde die uitkwam bij het begin punt waar je begonnen bent.

We begonnen bij het gemeentehuis, waar je dwars doorheen liep en weer uitkwam aan de andere kant van het gemeente huis. Bij de uitgang was deze voorstelling te zien van een dansgroep die je kan zien op de onderstaande foto.

Dansgroep bij het gemeentehuis

Daar vandaan liepen we richting de bioscoop, kwamen onderweg nog een mooie klassieker van een auto tegen (bovenste foto). Bij de bioscoop konden we naar binnen, alleen was het een keertje door de uitgang en liep je naar buiten door de ingang. Het omgekeerde wat je normaal doet als je een avondje naar de bioscoop gaat. Dit vond ik echt grappig, keertje wat ander dan normaal. In de bioscoop liepen we door een bioscoopzaal, waar je met deze star wars figuren op de foto kon (love it!). Helaas kon ik niet zelf ermee op de foto, maar heb wel genoten dat deze er stonden.

In de bioscoopzaal

Vanaf de bioscoop ging de route verder richting het politiebureau, ook daar konden we naar binnen. Bezoekers kregen een speelgoed pistool, gingen klein stukje door het politiebureau waar ze een scherpschutter tegenkwamen. Sommige mensen schrokken ervan, dit was echt even leuk om te zien. zelf heb ik ook nog even met een agent gesproken. Ze vonden dit erg leuk om te doen en het is voor hun ook weer een keertje wat anders.

De route ging verder naar de bibliotheek, onderweg zag we nog een toneelstuk op het dak van de bibliotheek. Toen we door de bibliotheek liepen, zagen we een meneer dat geloof ik gedichten aan het voorlezen was. Persoonlijk vond ik dit erg saai, ook al was dit natuurlijk leuk bedacht.

Naast de bibliotheek is er een parkeergarage, die ook bij de route hoorde. Binnen in de parkeergarage was een man op een piano aan het spelen, wat erg mooi was en erg leuk om mee te maken. Ook zagen we mensen kunstwerken van kunstenaars en een man die met prachtige graffiti werk die hij op de auto had gespoten. Dit vond ik echt een toegevoegde waarde, in mijn ogen is kunst ook gewoon erg belangrijk en leuk om te zien.

Graffiti werk dat op de auto

De route ging verder door het centrum richting het bos, onderweg kwamen we nog een paar dingen tegen en kon je een tussenstop maken om wat te drinken. Helaas had ik hier geen tijd meer voor, had ook van de organisatie wat drinken voor onderweg meegekregen en wou eigenlijk zoveel mogelijk zien en vastleggen met mijn camera.

Gelukkig was een andere fotograaf die mij en 2 andere leden van de fotogroep ons tegenkwam met de auto. Hij bood ons aan om met hem naar het bos gedeelte te gaan, zijn auto was erg klein en vroeg me eigenlijk wel een beetje af of dit ging passen. Het paste net, ook al was het een beetje erg krap maar het wilde prima. We waren erg blij met de aanbod van deze fotograaf en konden er zelfs om lachen. Dit zijn ook de dingen die leuk zijn in het leven, waar je misschien jaren later over praat met elkaar of deze herinnering deelt met andere mensen.

In het bos waren mensen verkleed als heksen die dit geweldig deden, het leek wel Halloween alleen dan in het bos met muziek en kaarsjes zodat je de route kon zien hoe deze verder ging. Ook kwamen nog een koor tegen dat geweldig kon zingen. Ik hoorde het liedje van Seal – Kiss from a rose dat mij moest denken aan mijn trouwdag, waar ik mijn eerste dans met mijn kersverse man danste.

Dit was ook het moment dat ik besloten had om de route in te korten, de meeste dingen kon je niet meer zien omdat het evenement officieel was afgelopen. Toch kwam ik nog een paar dingen onderweg tegen, dat erg leuk was om te zien. Het leukst vond ik dat de route nog door de oude dierentuin van Emmen ging die met mooi lichtjes verlicht was. Het is de plek waar de liefde voor fotografie is ontstaan, mooie herinneringen heb mogen beleven met mijn vrienden en familie en met mijn man voor het eerst naar de dierentuin ging.

Het oude dierenpark

Ik vond het echt geweldig, alleen vond ik het jammer dat de route iets te groot was om echt alles  vast te leggen. Ook sommige bezoekers van het evenement hadden dit zo ervaren, hebben ook niet alles kunnen zien en deelden deze ervaring met mij. Ik heb de route met verschillende leden van de fotogroep waar ik bijzit meegelopen, waar ik het erg gezellig mee heb gehad.

Mocht er een tweede editie van Nightwalk Emmen komen, sta ik er zeker voor open om dit als fotograaf mee te gaan. Natuurlijk dan met veel meer ervaring en waarschijnlijk een fiets zodat ik het hele evenement kan vastleggen.

Video

Een vlogger ben ik niet, wel vind ik het erg leuk om video’s te maken van sommige gebeurtenissen. Dat heb ik ook van deze evenement gedaan, hierin zie een beetje van dit evenement.

Quirina

9 Comments

 • Just Demi 21 februari 2018 at 19:16

  Hele mooie fotos! Leuk om te zien. Lijkt me echt gaaf om daar aanwezig te zijn.
  Xx

  Reply
 • Mairje 21 februari 2018 at 19:21

  De foto’s geven een goede indruk weer! Leuk om te zien. Lijkt me ook wel leuk om een keer mee te maken. Weet niet of ik er vaker heen zou gaan, maar voor een keer wel interessant.

  Reply
 • Tom Outdoor 21 februari 2018 at 19:33

  Wauw wat een leuke foto’s!
  Ziet er super leuk uit!
  Jammer dat het zo ver is!

  Reply
 • Celine 21 februari 2018 at 19:52

  Dat ziet er echt heel gezellig uit! Daar wil ik wel eens heen.

  Reply
 • Lara | Schatreijk 21 februari 2018 at 21:33

  Wat een leuk verslag van jouw ervaringen bij de nightwalk in Emmen! Je hebt mooie foto’s gemaakt!

  Reply
 • Melissa 21 februari 2018 at 22:12

  Hele mooie fotos. Ik twijfelde nog of ik heen wou gaan maar door drukte niet gegaan

  Reply
 • Marion 22 februari 2018 at 08:10

  Lijkt mij lastig om ’s avonds foto’s te maken. Maar ik vind deze goed gelukt.

  Reply
  • Quirina 22 februari 2018 at 08:38

   Je moet wel een statief hebben en je hebt niet zomaar eventjes een goede foto in de avond

   Reply
 • Eke 22 februari 2018 at 11:02

  Wat leuk om zo’n tour een keer te doen! Ben benieuwd of er hier in de buurt ook zoiets is!

  Reply

Leave a Comment