Nicky mijn eerste hond

Nicky 2003

Nicky was mijn eerste hond die ik heb gekregen toen ik 18 jaar was. Het was een kruising herder/labrador, is bij mij gekomen op 5 jarige leeftijd en nog steeds denk ik met plezier aan hem terug. Het was gewoon een geweldige hond, mijn maatje en deden bijna alles samen. Helaas heb ik weinig foto’s van Nicky, zijn de meeste foto’s met de analoge camera gemaakt en hierdoor zijn de foto’s die ik op deze website plaatst van slechte kwaliteit.

Samen met Nicky in Teckelenburg in 1999

Ondeugend was hij niet, het enige wat hij deed wat niet mocht was het stiekem pakken van de koffiemelk. Als ik die was vergeten op te ruimen, niet thuis was, dan vond ik de verpakking van de koffiemelk in kleine stukjes op de grond. Tja, schijnbaar was hij gek op koffiemelk. Met kinderen was hij echt fantastisch, hij mocht graag met de kinderen in de buurt spelen, liet alles toe en was het echt een kindervriend. Ook de kinderen in de buurt vonden het fantastisch om met hem te spelen, je zou haast zeggen dat het eerder een kind was dan een hond.

Naast dat hij echt een andermans vriendje was, was hij ook waaks en trouw aan mij. Echt een karakter trekje van een herder, alleen om nu aan te slaan als er ingebroken wordt bij de buren was nu ook weer niet nodig. Hij was niet rustig te krijgen, ging er zelfs op af en ik zat met angst in mijn hart dat met hem iets overkwam. Natuurlijk heb ik de politie gebeld, zijn ze meteen gekomen en hebben ze de dader kunnen aanhouden omdat mijn hond hem vast heb. Blij was ik niet met deze actie van mijn hond, mijn buurman wel, hij was veel van huis omdat hij een internationale vrachtwagen chauffeur die weinig thuis was. Bij thuiskomt van mijn buurman heeft hij hem ook een grote bot als beloning gekregen, met een bos bloemen voor mij wat ik erg attent vond en niet had hoeven te doen.

Nicky 1999

Ondanks ik nu een paar honden verder ben, mis ik hem nog steeds en denk met fijne herinneringen aan hemt terug. Voor mij blijft Nicky mijn eerste trouwe viervoeter die net als andere honden van mij voor altijd in mijn hart bij me draagt.

Liefs,

Quirina

No Comments

Leave a Comment