My days 10 | 38 jaar geworden

Maandag 30 april 2018

Echt mega slecht geslapen, door het stormachtige weer dat afgelopen nacht heeft plaatsgevonden, daardoor kwam ik dus ook niet echt lekker op gang en vond ik het echt frisjes buiten.

Ook had ik eigenlijk een afspraak bij de kapper, voor mijn wenkbrauwen bij te werken. Gelukkig kon dat mooi voordat ik jarig was, tenminste dat dacht ik. Want toen ik bij de bushalte stond, stond ik daar echt mooi voor noppes doordat ik niet had meegekregen dat de bussen aan het staken was. Ik baalde echt, maar gelukkig had mijn kapper er begrip voor en zal deze donderdag ochtend na mijn verjaardag worden bijgewerkt.

Nadat ik het al een voorbij heb zie komen, heb ik ook voor het eerst bowl gemaakt met gesneden bieflapjes en diverse groente. Het smaakte zeker goed, alleen wil ik er toch nog mee experimenteren tot dat het echt perfect smaakt.

Dinsdag 1 mei 2018

Bij onze dierenarts hebben ze altijd in de avond een open spreekuur staan, waar we met Matsi zijn heen gegaan voor de algemene controle en de jaarlijkse inenting. Dit noem ik eigenlijk altijd de honden apk keuring, omdat ik dat persoonlijker leuker vind klinken. Alleen hebben we toch een zorgpuntje gehoord bij hem wat we niet zo leuk vinden. Hij heeft namelijk spondylose, wat je kan vergelijken met een versleten rug. Ondanks ik wel vermoedde dat hij ergens pijn had, had ik dit niet verwacht. Had namelijke eerder iets bij de schouderbladen verwacht, omdat hij meestal als de grootste kluns is, die ik ken bij honden.

Dat Matsi de grootste kluns is, heeft hij geloof ik van mij overgenomen. Aangezien ik ook de grootste kluns ben, die in dit gezin maar is. Zo zie je maar weer, waarmee je omgaat, raak je mee besmet.

Woensdag 2 mei 2018

Vandaag is het mijn verjaardag en komt mijn oom Frans langs, die een paar dagen bij ons blijft logeren. Nadat we een broodje hebben gegeten, zijn we nog eventjes naar het hunebedcentrum in Borger geweest. Zeker een gezellige dag gehad en zal hier deze week een blogartikel over verschijnen.

Nadat we bij het Hunebedcentrum zijn geweest, zijn we eerst eventjes naar huis gegaan. Zo waren we nog een uurtje bij Matsi en hebben we ook nog eventjes eten gegeven en gewacht tot Marcel thuis was. Omdat sushi één van mijn favoriete gerechten is, zijn we bij Suwa wezen eten. Voor Frans was dit de eerste keer dat hij echt in een sushi restaurant heeft gegeten, hij vond het wel lekker alleen denk ik niet dat het zijn favoriete keuken is.

Natuurlijk ook eventjes een selfie maken, terwijl mijn sushi uit elkaar valt.

Ik kan echt zeggen dat ik vandaag echt een leuke dag heb gehad en een geslaagde verjaardag die van mij ieder jaar zo gevierd mag worden. Gewoon er lekker op uit gaan, jezelf verwennen en zo hoort in mijn ogen een verjaardag te zijn. Het enige waar ik wel last van had, was dat ik zeker onze kleine meid Diva miste. Ook al wordt het wel iets makkelijker om daar mee om te gaan, het is zeker een groot gemis in ons gezin.

Donderdag 3 mei 2018

In de ochtend had ik eerst een afspraak met mijn kapper om mijn wenkbrauwen te laten bijwerken, waar ik echt super blij mee ben en besloten heb om dit beter te bijhouden. Omdat wij woensdag geen ruimte hadden voor gebak, nadat wij sushi hebben gegeten, hebben wij dit maar het hazelnootschuim gebakje maar vandaag opgegeten.

In de middag kwam mijn nichtje Carolien aan, samen met haar hondje Mylo. Samen met Frans heb ik hebben wij hun gehaald van het station en natuurlijk wilde ze eerst eventjes bijkomen van de reis. Nadat Carolien en haar hondje Mylo zich een beetje gesetteld had, vond Matsi dat hij wel in zijn mand kon liggen. Ook al was hij te klein voor hem, voor hem paste het prima.

Na het eten zijn we nog eventjes in het centrum van Emmen gedoken, omdat Carolien nog een badpak wilde voor haar vakantie naar Tunesië. Gelukkig is ze geslaagd en zelf heb ik een zonnebril gescoord bij Lucardi voor 2.99, wat ik nog is een koopje noem.

Het was wel een beetje jammer dat Frans een beetje beroerd is geworden, alleen is het voor hem vervelender dan voor ons. Aangezien hij er las van heeft, misschien dat hij snel opknapt en het een taaie kerel, dus die laat zich niet zo snel uit het veld slaan.

Vrijdag 4 mei 2018

Zelf had ik Tierpark Nordhorn in gedachten, om daar met Frans en Carolien heen te gaan. Omdat ze al meerdere keren Wildlands hebben gezien, leek mij dit leuker. Alleen vond Frans daar de dieren een beetje te klein, nadat hij de website van Tierpark Nordhorn had gezien. Natuurlijk wil ik dat iedereen het naar zijn zin heeft, alleen was Carolien natuurlijk wel nieuwsgierig naar de dierentuin in Nordhorn, dus daar gaan we dan de volgende keer heen als ze hier is.

Het was dan ook een fantastische dag, het weer was heerlijk en waren meerdere diersoorten lekker actief. Vooral bij de leeuwen was het erg leuk, maar ook bij de ijsberen zijn we eventjes blijven staan. Dit natuurlijk ook grotendeels door mij, doordat ik natuurlijk ook foto’s maak, die ik deze week zeker met jullie gaat delen.

In de avond hebben we gezellig goede tijden gekeken, op Netflix de film P.S. I love you gekeken en hebben de honden een kleine onenigheid om de deken van Mylo. Natuurlijk hebben wij ook stil gestaan aan de doden herdenking en zijn wij ook 2 minuten stil geweest voor alle mensen die tijdens en na de tweede wereldoorlog zijn omgekomen.

Zaterdag 5 mei 2018

Helaas is Frans niet opgeknapt en heeft hij besloten om naar huis te gaan, wat ik echt heel goed begrijpt. Toch maak ik mij een beetje zorgen om hem en heb ik hem gevraagd of hij ons wou bellen als hij thuis was. Gelukkig heeft hij dit gedaan en ben ik samen met mijn nichtje de laatste boodschappen voor het verjaardagsfeestje die ik in de middag heb gedaan.

Natuurlijk hebben wij de meeste hapjes zelf gemaakt, waaronder ook de surimi salade. Ook al heb ik niet veel mensen uitgenodigd, mijn schoonouders en mijn zwager met zijn vrouw en kinderen zijn natuurlijk wel eventjes geweest. Het weer is echt geweldig, dus zijn we heerlijk in de tuin gezeten onder het genot van een hapje en een drankje.

In de avond zijn we gezellig naar de bioscoop geweest, Marcel naar de Adventures infinity war die hij alleen heeft gekeken. Hij vond het een geweldige film en juist fijner om alleen die film te zien, dan met mij. Dit omdat ik altijd door de film zit te praten, als ik de film niks aan vind en dit vind hij echt super irritant. Ik ben samen met Carolien naar The Matschmaker geweest, wat helaas een beetje erg tegenvallende film was en echt absoluut niet kan aanraden.

Zondag 6 mei 2018

Vandaag had ik eindelijk kans om eventjes uit te slapen, alleen was ik al om 07:30 uur al wakker en ben ik na een uurtje wakker wezen, maar uit bed gegaan. Marcel en Carolien hebben tot 10:00 uur uitgeslapen, wat ik eigenlijk ook wel had gewild.

Natuurlijk heb ik ook ons zondagsontbijtje gemaakt, waar ik een uurtje werk aan gehad heb. Het was zeker de moeite waard en heb ik gezelschap van Mylo in de keuken gehad. Ook al was het natuurlijk omdat hij stiekem hoopte dat hij iets zou krijgen, alleen heb ik hem daar wel in moeten teleurstellen, doordat hij een voedselallergie heeft.

In de middag ben ik samen met Carolien naar het Valtherbos gegaan, waar we een heerlijke relaxte wandeling hebben gemaakt. Alleen was het wel iets te warm om dit te doen, hebben we zoveel mogelijk in de schaduw gelopen en hadden wij natuurlijk ook voldoende water meegenomen.

Tijdens de wandeling hebben we ook meerder pauzes ingelast, zodat onze Matsi weer een beetje kon bijkomen en voor mij ook natuurlijk een mooie gelegenheid om eventjes een paar foto’s te schieten. De honden hebben het in ieder geval genoten van de wandeling, wat voor mij toch het belangrijkste is.

Om het weekend met mijn nichtje af te sluiten, heb ik samen met haar sushi bij Suwa gegeten. Ze vond het namelijk erg jammer dat ze afgelopen woensdag niet bij kon wezen. Marcel vond een het teveel om 2 keer in één week sushi te eten, dus is hij niet meegegaan en gezellig bij de honden gebleven. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik na vandaag eventjes geen sushi meer kan zien, ook al ben ik er stapel gek op.

 

Zoals je kan zien, heb ik een fantastische week beleefd met mijn familie en leuke uitjes gemaakt. Wel vind ik het natuurlijk erg jammer dat Frans niet helemaal 100% voelde en beroerd naar huis is gegaan en hoop ik dat hij snel is opgeknapt. Ook heb ik dit keer een weekvlog gemaakt, zodat je het ook een keertje kan zien hoe ik mijn week beleefd heb.

Liefs,

Quirina

Quirina

Hey hallo, ik ben Quirina, 38 jaar en woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. Dit is een persoonlijke blog waar ik mijn passies deel voor fotografie, reizen, honden en lifestyle. Maar ook laat zien dat een leven zonder kinderen erg leuk kan zijn.

Find me on: Twitter | Facebook

Share:

8 Reacties

 1. 7 mei 2018 / 14:17

  Mijn man had ook al last van de staking. Hij was voor niets helemaal naar het station gefietst, en kon die dag niet eens op zijn werk komen.

 2. 7 mei 2018 / 20:14

  Wat is Wildlands mooi he! Wat een leuke drukke week heb je gehad.

  • Quirina
   Auteur
   7 mei 2018 / 20:27

   Ja dat klopt, heb inderdaad een druk weekje gehad en dat is deze week ook weer. Wildlands is echt heel erg leuk, ben er dan ook regelmatig te vinden.

  • Quirina
   Auteur
   8 mei 2018 / 13:34

   Heb zeker genoten afgelopen week en deze week wordt hopelijk net zo leuk.

 3. 8 mei 2018 / 21:14

  Leuke week, zo’n overzicht maakt weer duidelijk dat je eigenlijk best veel doet in een week!

  • Quirina
   Auteur
   8 mei 2018 / 22:10

   Dank je, heb afgelopen week inderdaad veel gedaan, alleen heb ik ook wel is een rustige week er tussen zitten waar ik niet zoveel dingen doe.

 4. 8 mei 2018 / 23:11

  Wat een lekker weekje! Jammer van de staking, maar gelukkig kon je je afspraak nog verzetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *