My days 22 | It’s to hot en een Santing dag

Woensdag 25 juli

Vandaag is mijn man een dagje vrij een dagje om samen met mijn schoonfamilie naar het Dolfinarium te gaan. Waar we super veel zin in hebben en om de dag goed te beginnen eten wij eerst eventjes een stevig ontbijtje. Het lijkt net als vroeger bij mijn Pa thuis, omdat ik daar ook altijd op woensdagochtend een zacht gekookt ei kreeg. Good old memories, maar dan met mijn eigen gezin.

Na ons heerlijk ontbijt, zijn we nadat mijn schoonfamilie bij ons aangekomen was naar het Dolfinarium gegaan. Peter (mijn zwager) met zijn gezin in hun eigen auto en wij zijn met mijn schoonouders meegereden. De weg was lekker rustig, dus binnen een mum van tijd waren wij in Harderwijk. Voor mijn schoonouders was het wel enkele jaren geleden dat ze hier geweest zijn en zal in loop der jaren zeker wel veranderd zijn. Zelf ben ik al een keer eerder geweest, samen met Marcel en mijn familie dan. Alleen was het de eerste keer, voor mijn gevoel groter dan het eigenlijk werkelijk was.

Op woensdag zal er een blog verschijnen over hoe ik het Dolfinarium zelf ervaren heb, maar dat ik foto’s gemaakt heb spreek natuurlijk voor zich. Alleen omdat mijn schoonfamilie niet met foto’s waar hun op staan op mijn blog of YouTube wil staan, hou ik daar rekening mee. Ook met mijn neefjes natuurlijk, omdat ik vind dat ze te jong zijn om hun op het internet te staan. Hier ben ik  echt uiterst voorzichtig mee en kunnen zij immers niet zelfs voor kiezen. Toch heb ik wel een vlog gemaakt in het dolfanarium, alleen zie je ons eigenlijk maar eventjes voorbij komen in deze vlog, zonder dat mijn schoonfamilie op de camera voorbij komen.

In de middag begon de zon erdoor te komen en werd het ook meteen warm eigenlijk. Gelukkig hebben ze een strandje daar, om zo een beetje verkoeling te kunnen opzoeken. Iets wat wij ook zeker gedaan hebben en vond mijn neefje Daniël ook het leukste van de dag. Een echte waterrat is het dat betreft. Zelf hebben wij echt super gezellige dag gehad, hebben we heerlijk gegeten en heeft Marcel en zijn familie deze warme dag gelukkig overleefd. Zelf had ik het ook zeker warm, alleen was dat meer door de cameratas met alles erin aan het sjouwen was.

Vrijdag 27 juli 2018

My god, wat is het warm vandaag. Het is zelfs voor mij te warm en heb ik echt medelijden met de dieren en oudere mensen met deze temperatuur. Alles pot dicht gedaan en geprobeerd om de warmte zoveel mogelijk buitenhuis te houden. Ook Matsi heeft al een paar dagen last van de warmte, die echt super rustig is en weinig leven in zit. Hij weet zelfs niet waar hij moet liggen en begint hij er ook meer dan genoeg van te krijgen van deze hittegolf.

In de avond ben ik richting de grote rietplas gegaan om de maansverduistering te fotograferen. Bob van de fotogroep kwam ik daar ook tegen en hebben we samen het zeker gezellig gehad, alleen was het wel echt wachten op de maan die zich eerst niet echt liet zien. Dan maar een foto maken van de omgeving waar ik op uitkijk, tijdens het blauwe uurtje.

Niet veel later zagen we de maan en kon ik eindelijk foto’s maken van de langste maansverduistering van deze eeuw. Helaas waren de foto’s niet echt super geworden en baalde ik nog meer toen ik thuis aankwam rijden. Dit omdat hier een veel betere plek was om te fotograferen, gelukkig heb ik wel een gezellige avond gehad met bob, die ook bij de fotogroep zit en een paar mensen die ik niet ken.

Zaterdag 28 juli 2018

Marcel heeft het helemaal gehad met de warmte en heeft een zwembad opgehaald, die bij Posten Börse in Emlichheim in de reclame was. Die hij ook meteen heeft opgezet en heeft Matsi hier heel interessant naar zitten kijken. Tot aan onze grote verbazing is hij zelfs in het zwembad geweest, dus ook voor hem hebben we een baby zwembad bij de Action voor hem gehaald.

Zondag 29 juli 2018

Dit keer heb ik maar een zomerse zondagsbrunch gemaakt met broodjes en diverse soorten fruit erbij. Het is een keertje wat anders, lekker fris en hebben we er zeker van genoten.

Zelf hadden we al de plannen om de pc naar beneden te brengen, enige probleem was wel dat wij geen bureau hadden. Op marktplaats vond Marcel eindelijk een leuk bureau, die wij hebben opgehaald en meteen ingericht hadden. Zo hoeft de laptop ook niet meer aan de eettafel te blijven, wat mij inmiddels echt een beetje tegen begint te staan en ben ik echt zo blij met deze oplossing. De computer hebben wij in de kast verwerkt, zodat je alleen het beeldscherm ziet staan. Bijkomend voordeel is dat de foto’s ook veel beter op dit beeldscherm te zien is, dan op mijn laptop. Ook Marcel is natuurlijk blij, dat de pc vanaf vandaag beneden staat en zullen we voortaan ook daar veel meer achter zitten.

Ik had nooit gedacht dat ik zou zeggen dat het mij zelfs te warm is, maar deze week is dat dan ook echt voor het eerst gebeurd. Gelukkig toch een paar leuke dagen mogen beleven en veel bij Matsi gebleven met dit warme weer. Dit natuurlijk om hem zo goed mogelijk in de gaten te kunnen houden en dat zal ook deze week zo zijn. Dit weekend hebben wij de gouden pijl in Emmen, waar ik ook zeker te vinden zal zijn en Tom Dumoulin zal gaan fietsen. Hopelijk krijg ik hem mooi op de foto, want hij is toch zeker mijn favoriete renner van dit moment.

Liefs,

Quirina

 

 

Quirina

Hey hallo, ik ben Quirina, 38 jaar en woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. Dit is een persoonlijke blog waar ik mijn passies deel voor fotografie, reizen, honden en lifestyle. Maar ook laat zien dat een leven zonder kinderen erg leuk kan zijn.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *