My days 18 | Het olifantje Manoa is geboren

Dinsdag 26 juni 2018

Yipidayee, het tweede olifantje in Wildlands is geboren. Die moest ik natuurlijk eventjes bewonderen en in de middag was ik dan ook in Wildlands te vinden. Alleen zag ik onderweg dat er ook sale bij H&M was, daar ging ik dan ook eerst eventjes kijken. Niet dat ik echt daar de rust voor had, wel een leuke outfit gescoord voor €15.00 euro.

Met een tasje van H&M die ik in mijn cameratas hebt gepropt, ben ik richting Wildlands gegaan. Omdat ze echt net een paar uur geleden geboren is, moest de kudde wel binnen in de Olifantenvallei blijven. Hierdoor kon ik helaas geen mooie foto’s van het pasgeboren olifantje maken.

Het olifantje heeft de naam Manoa gekregen, wat rust of vrede betekent. Een mooie naam, met een mooie betekenis voor dit kleine mannetje. Wat je wel goed zag was dat Mauk, ondanks hij nu dik 2 maandjes oud is nu al gecorrigeerd wordt. Ondanks ik totaal niet tevreden ben over de foto’s, ben ik wel blij dat ik Mauk en Monoa samen met beide moeders op de foto heb gekregen. (tenminste dat denk ik, dat het de beide moeders zijn)

De eerste foto’s van Manoa staan nu op de camera en zal ik de komende periode nog veel in Wildlands te vinden zijn. De foto’s heb ik op mijn Facebookpagina gezet, die je kan vinden in het album: Dieren in Wildlands. Dit keer dus geen aparte artikel op mijn blog, met de foto’s die ik vandaag gemaakt heb.

Donderdag 28 juni 2018

Op donderdag kwam mijn man thuis met een bloemetje, iets wat hij niet zo heel erg vaak doet. Alleen als je man dat iedere week of maand zou doen, dan is dat ook niet zo bijzonder om het nog te krijgen.

Vrijdag 29 juni 2018

Eigenlijk heb ik de hele dag op de postbode zitten te wachten, dit omdat ik bij Bol.com een filtersetje heb gekocht van Polaroid. Ik moet ook zeggen, dat ik verwacht had dat de postbode dit pakketje zou brengen. Alleen tot mijn grote verbazing werd dit kleine pakketje door de pakketbezorger bezorgt, die altijd pas aan het einde van de middag de pakketjes bij ons brengt, als wij een pakketje besteld hebben.

Nadat ik goede tijden heb gekeken, ben ik eventjes naar de rietplas om deze filters te testen. Over de foto’s was ik niet echt tevreden, moet er ook eerlijk zeggen dat ik het daar niet kon vinden om iets leuks te fotograferen. Erg jammer, had ik toch beter eventjes naar het centrum kunnen gaan om daar een paar foto’s te gaan schieten.

Zaterdag 30 juni 2018

Ondanks de foto’s van gisteren niet helemaal gelukt was, heb ik vandaag nog eventjes met de camera gespeeld. Dit keer gewoon in huis en alleen met de polarisatiefilter een foto van Matsi gemaakt om het uit te proberen.

Op zaterdagmiddag hadden we de verjaardag van Nathan, ons neefje en peetkind. Daar moet je natuurlijk bij wezen. Alleen een cadeau uitzoeken voor jongens van die leeftijd, vind ik toch een stuk lastiger. Zeker als het ook een broer heeft, die een paar jaartjes ouder is. Er zijn genoeg leuke dingen te koop, het is meer wat hebben ze nog niet. Gelukkig hebben we toch iets voor hem kunnen vinden, dan kunnen we het straks in elkaar zetten als hij het cadeautje heeft uitgepakt.

In de avond zijn we nog eventjes met onze Matsi naar de Rietplas geweest en is hij samen met mijn nog eventjes het water ingegaan. Ze hadden ook nog gezelschap van een jonge golden retriever, die hij eerst wel leuk vond. Alleen na 10 minuten was onze Matsi wel erg flauw van deze hond en vond hij het maar een irritante drukte maker.

Matsi was het na 10 minuten aankijken het ook zat van die hond, dat hij het ook liet merken. Dat hij er niet van gediend was, dat de hond iedere keer op hem ging en heeft hem ook een snauw gegeven. Helaas werkte dat voor onze Matsi ook niet en na een paar keer dat hij een waarschuwing heeft gegeven, heb ik er wat van gezegd tegen die mensen. Want het moet natuurlijk ook niet in een gevecht uitlopen, wat waarschijnlijk wel gebeurd als die hond bij Matsi was doorgegaan.

Zondag 1 juli 2018

Nog nooit zijn de plannen voor één dag zo vaak veranderd, als vandaag. Eerst zouden we namelijk naar een verjaardag van mijn neefje Aiden gaan, dit ging helaas niet lukken door verschillende oorzaken. Ze wonen namelijk in de buurt van Rotterdam, wat niet echt naast de deur ligt. Dan zouden we gaan zwemmen, alleen vond ik met de wind het toch wel iets te koud voor. Gelukkig was er één ding wel wat door ging en dat was onze gebruikelijke zondagsbrunch. Die dit keer uit bagels met zalm of runderrookvlees met roomkaas bestond.

In de middag ben ik eventjes naar Wildlands gegaan, om mijn nieuwe filters uit te proberen. Helaas kreeg ik Manoa, niet mooi op de foto. Je kan beter zeggen, helemaal niet op de foto. Want toen ik thuis kwam, was hij afgeschermd door de moeder of tante en zag je een slurfje of een staartje van de kleine olifant. Wel een foto van Mauk en Manoa, die tussen de moeder en tantes lopen. Vond dit wel een geweldig moment om het op de foto te zetten, al is de niet helemaal perfect gelukt.

Wel een leuke foto van Mauk kunnen maken en Ravi of Radza jr, weet namelijk nog niet welke van deze 2 olifanten de namen die erbij horen. Komen we hopelijk snel genoeg achter. Die uitgebreid heeft genoten van de verkoeling, die ze met de waterslang hebben gekregen.

Dit keer heb ik ook gefilmd, om een beetje te oefenen voor mijn nieuwe stijl qua vloggen onder de knie te krijgen. Niet dat ik alleen dieren ga filmen, alleen hier ben ik wel heel erg bekend en oefen ik toch wel regelmatig met filmen. Nog niet helemaal tevreden, alleen begint het wel een beetje vorm te krijgen en dan zie je ook meteen dat ik bij de andere dieren ben geweest.

Alleen vind ik fotograferen net iets leuker dan filmen, maar om op deze manier te filmen voor YouTube vind ik dan ook veel leuker dan het vloggen. Ik zal dan ook eigenlijk niet echt meer gaan vloggen en meer sfeerbeelden maken van de omgeving waar ik mij in bevind. Je kan er natuurlijk ook van uit gaan, dat ik meer dieren heb gefotografeerd. Zoals deze twee dieren, die vaak best fotogeniek zijn.

Om het weekend helemaal goed af te sluiten, hebben we ook nog heerlijk genoten van een een barbecue met z’n tweeën. Je kan beter zeggen met z’n drieën, want als het om eten gaat dan is onze Matsi ook van de partij. Want die weet gewoon, dat hij altijd een stukje vlees krijgt als we dit soort dingen gaan doen.

Zoals je kan zien, heb ik een geweldig weekend gehad. Gaan we deze week zeker genieten van het mooie weer dat we nog krijgen en wat ik nog meer gaat beleven, is nog een beetje onbekend.

Liefs,

Quirina

 

Quirina

Hey hallo, ik ben Quirina, 38 jaar en woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. Dit is een persoonlijke blog waar ik mijn passies deel voor fotografie, reizen, honden en lifestyle. Maar ook laat zien dat een leven zonder kinderen erg leuk kan zijn.

Find me on: Twitter | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *