My days 17 | Motorcross en Windmolens

Maandag 18 juni 2018

2 weken geleden heb ik 2 notitieboekjes gekocht bij de Hema, hier ben ik echt zo blij mee. Hierin schrijf ik al mijn inspiraties op, waarover ik nog een blogartikel wil gaan schrijven. Alleen komen er wel steeds meer bij en de artikelen die ik geschreven heb markeer met een markeerstift. Zo weet ik precies wat ik gehad heb, kies ik elke week een paar artikelen uit en krijg is zo een beetje afwisseling in de onderwerpen waarover ik schrijf.

Dinsdag 19 juni 2018

Via de groepsapp van de fotogroep wist ik dat er in de avond een motorwedstrijd bij Motordrome Emmen hadden. Vorige keer bij de training vond ik het al erg gaaf om deze sport te fotograferen, dus ook hier wilde ik foto’s van maken. Ik kan je één ding vertellen, dit is nog leuker dan een training van een motorcross te fotograferen. Het is alleen geen gemakkelijkste sport om te fotograferen en mag ik nog flink oefenen om dit onderwerp mooi op de foto te krijgen.

Hoe kan het ook anders, dat ik tijdens het fotograferen van motorcross een hond zie. Ook hier heb ik een foto van gemaakt, wat een stuk makkelijker is dan een mooie foto van motorcrosser te fotograferen.

Deze serie is helaas niet helemaal gelukt en denk ik dat de bovenstaande foto van deze hond het mooist is geworden. Toch vind ik dat ik het er niet slecht van afgebracht heb, zeker als je deze sport voor de tweede keer fotografeert in de M-stand. Inmiddels staan de foto’s die ik gemaakt heb, ook op mijn blog: Clubwedstrijd bij Motordrone Emmen.

Woensdag 20 juni 2018

Op woensdagavond had ik weer een onderwerp met de fotogroep op het programma staan. Dit keer hadden wij het thema windmolens, iets wat ik zelf persoonlijk nooit op zou gekomen zijn. Moet wel eerlijk zeggen, dat ik mij echt heb afgevraagd wat ik er in godsnaam mee moest.

Dat ik niet wist wat ik in godsnaam met de windmolens moest, dat kon ik ook merken tijdens het uitzoeken en bewerken van mijn foto’s. Het kan wel erg leuk zijn, als je ze toevallig in een mooie landschap tegenkomt. Dat heb ik wel gezien op het internet, alleen hier kon ik het echt niet vinden en is het beste wat ik er uiteindelijk van maken kon.

Gelukkig was ik niet de enige en zijn we nog eventjes ergens bij de Runde in Klazienaveen geweest. Ook hier kon ik het echt niet vinden en dat kan ook een keertje gebeuren. Natuurlijk laat ik wel nog een foto die ik daar heb gemaakt ook even zien, alleen erg bijzonder vind ik het niet. Daarom heb ik nog een paar foto’s op mijn Facebookpagina gezet, omdat ik het niet waardig vond om hier een blogpost van te maken.

Ik ben wel erg benieuwd wat de andere leden van onze fotogroep er van hebt gemaakt, vaak komen die echt met de mooiste foto’s terug. Die zijn dan ook een stuk beter in fotobewerking, dan ik dat ben. Alleen vind ik de foto die zo min mogelijk bewerkt is, uiteindelijk toch het mooist.

Donderdag 21 juni 2018

In de ochtend had mijn schoonmoeder eventjes gebeld om te vragen of ik in de middag thuis was. Dat was ik en kwamen ze eventjes onze eetkamerstoelen brengen. Natuurlijk hebben ze ook eventjes een kopje koffie gedronken, wat erg gezellig was en dat vond onze Matsi ook. Want Matsi weet gewoon, als Opa en Oma eventjes langskomen dan hebben ze altijd iets lekkers voor hem.

Omdat mijn man altijd meer van het Nederlandse keuken was, dacht ik een keertje om Hollandse pot te koken. Nou ja, de rode kool is wel van Hak en het runderlapje is naar mijn fantasie gekruid en gebraden, dat half uit Italiaanse kruiden bestaat. Schijnbaar veranderd zijn smaak meer naar mijn keuken, dat veel uit diverse groentes bestaat. Natuurlijk vind hij niet alles lekker, maar 95% wat ik maak gelukkig wel.

Vrijdag 22 juni 2018

Op vrijdagavond kwam de kat van onze overburen, die schuin tegenover ons wonen weer eventjes langs. Wat ze nog regelmatig nog doet om eventjes door het raam te kijken of onze Diva er nog is, alleen helaas is ze niet meer in ons midden. Hun keken eigenlijk altijd naar elkaar door het raam en soms was er wel is een mogelijkheid dat ze eventjes bij elkaar buiten waren. Alleen dan moest onze Matsi er niet bij wezen, want die heeft echt een gruwelijk hekel aan katten en jaagt ze dan ook met liefde weg.

Omdat ze steeds dichter bij ons raam kwam, ben ik maar eventjes naar buiten gegaan om haar eventjes te begroeten. Alleen is ze wel angstig uitgevallen, want toen ik snel eventjes een foto maakte met mijn pocketcamera schrok ze wel. Dus heb ik de camera maar eventjes aan de kant gelegd en haar nog eventjes een aai over de bol gegeven. Het is niet alleen een mooie kat, ook nog is een hele lieverd.

Zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018

Eigenlijk had ik in de middag naar Motordrone Emmen willen gaan, waar ze weer een motorcross wedstrijd hadden. Helaas liet mijn knie dit niet toe, waar ik echt goed van baalden. In de avond had mijn man met zijn broer bij ons thuis afgesproken om een avondje te gamen, die het erg gezellig hadden. Zelf ben ik niet meer zo van het gamen en heb dan ook samen met Matsi gezellig een avondje tv gekeken.

Zoals we iedere zondag hebben we natuurlijk van onze zondagsbrunch genoten en vond ik het erg jammer dat het te slecht weer was om met Matsi naar het bos te gaan. Hebben we heerlijk in onze joggingbroek thuis gezeten en in de avond hebben wij een pizza besteld, die we heerlijk op de bank hebben gegeten.

Deze week weer leuke dingen mogen beleven en merk ik dat ik dit echt zo leuk vind om my days te schrijven. Het geluk zit echt in de kleine dingetjes en dan kan je de grote dingen alleen maar meer waarderen. Aankomende moet Marcel net als deze week, erg veel overwerken en wordt er in Wildlands misschien het tweede olifantje geboren. Wel spannend en als die geboren is dan ben ik zeker eventjes in Wildlands te vinden.

Liefs,

Quirina

Quirina

Hey hallo, ik ben Quirina, 38 jaar en woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. Dit is een persoonlijke blog waar ik mijn passies deel voor fotografie, reizen, honden en lifestyle. Maar ook laat zien dat een leven zonder kinderen erg leuk kan zijn.

Find me on: Twitter | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *