My days 14 | Een Brabants weekendje

Maandag 28 mei 2018

Marcel heeft vakantie, alleen moest ik wel de wekker zetten omdat ik om 12 uur naar de tandarts moest. Helaas bleek het niet zo goed nieuws te zijn, omdat bij de foto bleek dat mijn kies getrokken moest worden en waarschijnlijk ook de kies ernaast. De tandarts wil dan ook eventjes afwachten hoe het mijn andere kies gaat aflopen, voordat er een plaatje gemaakt wordt. Die mijn kiezen dan zouden moeten vervangen worden.

Nadat ik bij de tandarts ben geweest, zijn we nog eventjes in het centrum van Emmen geweest om te kijken voor een cameratas. Helaas was de cameratas die ik op het oog niet in de winkels verkrijgbaar, wel was er in één van de winkels een formaat kleiner dan het formaat die ik in gedachten had. Hier wilde ik eerst over nadenken, voordat ik een definitieve besluit ging maken.

Wel heb ik eindelijk een leuke portemonnee gevonden, die ik in gedachten had. Alleen vond ik zelfs meerdere leuk, alleen toen wij een ijsje hebben genomen bij Toscane ijssalon, bleek het toch niet helemaal mijn portemonnee te zijn. Dus ben ik weer naar Pasveer in Emmen gegaan, gezegd dat het toch niet zo handig te zijn dan ik in gedachten had en heb ik deze zonder problemen kunnen omruilen.

Zoals je zie een geweldig compact portemonneetje, waar ik mijn geld en mijn belangrijkste pasjes in kwijt kan. Fijn in gebruik en echt een aanrader!!

Woensdag 30 mei 2018

Eigenlijk had ik verwacht dat ik enorm las van de getrokken kies zou krijgen, gelukkig gaat alles goed en heb weinig las er van. Het gaat zo goed ermee, dat ik besloten heb om in mijn haar blonde plukjes erbij in wil laten zetten. Ook hiermee heb ik super veel geluk en kon ik in de middag om 13:00 uur bij de kapper terecht.

Ook was mijn nieuwe cameratas die ik bij Bol.com heb besteld binnen, hier was ik ook echt blij mee. Alleen was het wel in een enorme grote doos verpakt, waardoor de tas enorm klein leek. Natuurlijk komt hier snel een review op mijn blog erover, wel kan ik je alvast verklappen dat hij mij enorm goed bevalt. Bijkomend voordeel, dat deze tas bij bol.com ook gemiddeld €50.00 goedkoper is dan in de winkel en dat is toch weer een leuke besparing.

Voor Matsi moest ik een teken/vlooienmiddel hebben, die ik altijd bij de dierenarts krijg en ook hier kreeg ik een leuke rugzak erbij. Ik kon voor een gele, groene of de rode gaan, die ik gekozen heb. Hij is wel erg klein, alleen wel erg handig als we naar de rietplas of ergens anders heen gaan. Nu had ik al een tas voor hem, alleen vind ik deze ook erg leuk en zal het zeker gebruiken.

Vrijdag 1 juni 2018

De wekker liep vroeg af, alleen was ik al om 06:00 uur wakker en omdat de wekker toch een half uurtje later afging ben ik er maar uit gegaan. Na de koffie, met Matsi gewandeld te hebben, de laatste dingen hebben ingepakt en in de auto hadden geladen. Hebben wij eerst Matsi weggebracht naar het hondenpension, om zo gelijk door te gaan naar het station. Daar hebben wij de auto geparkeerd en zijn we met de trein verder gegaan naar Den Bosch. Vanaf hier moesten wij de bus pakken, alleen zijn wij eerst eventjes lekker gaan eten bij Mell’s Place.

Nadat wij heerlijk op ons gemak gegeten en gedronken hebben, zijn we met de bus naar Waalwijk gegaan. De bus ging rechtstreeks er heen, dus we zagen niet zoveel van de omgeving, wat ik wel erg jammer vond. Vanaf het busstation was het ongeveer 10 minuten lopen, naar het hotel waar wij het weekend verbleven. Hier hebben wij onze spullen heen gebracht, heb ik mij eventjes omgekleed en zijn wij naar het centrum van Waalwijk heengegaan.

Het centrum van Waalwijk vonden we een beetje tegenvallen, wel zijn de mensen hier erg vriendelijk. Zoals ik dat eigenlijk wel gewend ben, toen ik in het begin van mijn tienerjaren in Tilburg gewoond heb. De Brabantse vriendelijkheid is in loop de jaren niet veranderd en mis ik de omgeving nog steeds. Door de temperatuursverschillen begon ik het toch een beetje koud te vinden, geen jas of vestje meegenomen, dus hebben we ook eventjes gekeken bij de H&M. Hier kon ik gelukkig slagen, voor een leuke vest die ik ook al op het internet heb gezien, dit noem ik nog is 2 vliegen in 1 klap.

Natuurlijk moesten wij ook eten, alleen heb ik toch eerst mijn cameratas naar het hotel gebracht. Beetje jammer achteraf, want onderweg naar het sushi restaurant kwam ik deze moedereend met haar jong tegen die verdwaald leek te zijn. Ik zag namelijk geen water in de buurt, wilde ook nog met haar jong oversteken over een druk kruispunt, wat ik zelf wel een beetje eng vond. Heb snel een foto gemaakt, ben ik maar op het kruispunt gaan staan, zodat deze moedereend met haar jong veilig konden oversteken.

Een pak van mijn hart, dat de eendjes veilig zijn overgestoken en 100 meter verder op was het restaurant waar we gereserveerd hadden. Het sushi restaurant Ichiza, die door de lokale mensen ons hadden aangeraden. Qua sfeer is het leuker, dan Suwa in Emmen. Alleen dacht ik tijdens het etentje, dacht ik toch nog aan de eendjes die we onderweg zijn tegengekomen of ze wel allemaal veilig bij een vijver waren aangekomen.

Na het eten zijn wij weer terug gegaan naar het hotel, waar ik eigenlijk na het douchen zo’n beetje meteen in slaap ben gevallen.

Zaterdag 2 juni 2018

Als je in een hotel slaapt, moet ik altijd een beetje mijn ritme in de ochtend vinden en ben ik altijd het meest nieuwsgierig naar het ontbijt. Marcel had een leuk plekje opgezocht in het restaurant, waar we een stevig ontbijtje hebben genomen om zo goed de dag te kunnen doorbrengen bij de Efteling.

Dit keer hadden wij een veel kortere route gevonden, naar het busstation van Waalwijk. Hij was niet alleen korter, ook nog is leuker en zie je een beetje de oude gebouwen van Waalwijk, Love it!. Op het busstation zag ik ook nog een drinkwater paal staan, wat ik echt geweldig vind en voor de eerste keer gezien heb. Ook was er nog tijd voor een selfie te maken, samen met mijn man.

Bij de Efteling hadden we afgesproken, met mijn oom Frans en mijn neven en nichten met hun kinderen. We waren als eerste, maar al snel volgde de rest van de familie en konden we aan ons avontuur in de Efteling beginnen. Voor ons begon het avontuur in het sprookjesbos, wat ik zelf ook nog steeds geweldig vind om te zien en dat zal zo blijven ook.

Nadat we het sprookjesbos hebben gezien, zijn we naar de show van Ravelijn geweest. Het decor is duidelijk veranderd, zelfs mooier geworden. Alleen vond ik de show van een paar jaar geleden zelf wel mooier, dan die ik nu gezien heb.

Natuurlijk zijn we ook nog de attracties ingegaan, alleen Marcel is niet echt van achtbanen. Sommige vind hij wel leuk, maar de meeste toch niet en ik vind de meeste dingen wel leuk, als het maar snel gaat en niet over de kop of stijl naar beneden. Moet er wel bij zeggen, dat ik altijd eerst is kijk hoe de baan gaat en dan pas besluit ik er is in te gaan.

We hebben echt een top dag gehad, voor Marcel was dit de eerste keer dat hij in de Efteling is geweest en het park is helaas wel te groot om alles goed te zien. Natuurlijk hebben we ook de Aquanura Watershow gekeken, waar ik een video van gemaakt heb.

De familiedag hebben we afgesloten bij de McDonalds in Waalwijk, waar wij met de gehele familie hebben gegeten. Het was echt een fantastische dag, die ik zeker te snel voorbij is gegaan.

Zondag 3 juni 2018

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Alleen voordat we naar huis zijn gegaan, zijn we eerst bij mijn tante Margie in Utrecht langs geweest. Die helaas sinds 2 weken in een verzorgingstehuis woon, doordat ze alzheimer heeft en niet meer in staat is om voor haar zelf te zorgen. Lang zijn we niet gebleven, geschrokken was ik wel. Dit doordat ik eigenlijk verwacht had, dat ze meer van haar eigen spullen om zich heen had en kleding meegekregen had. Nu heb ik de daar mijn familie, die de zorg over haar niet over gesproken en kan ik daar nog geen oordeel over geven. Dus voordat ik een oordeel geef, wacht ik het eerst nog eventjes af.

Nadat we mijn tante bezocht hadden, zijn we nog eventjes voordat we de reis naar huis een uurtje bij Hoog Catharijne wezen kijken. Alleen viel dit een beetje tegen, dit omdat het centrum van Utrecht veel mooier is en wilden we eigenlijk ook naar huis. Voordat wij naar huis gingen, haalden we natuurlijk onze Matsi op uit het hondenpension en zagen we dat hij echt genoten heeft met de andere honden die in het pension verbleven. Eenmaal thuis, hebben we natuurlijk flink geknuffeld en besefte dat we niks in huis hadden om te eten. Gelukkig kun je ook eten bestellen, dat wij bij de Griekse Corner hebben gedaan. Zag er alleen wel lekkerder eruit, dan het smaakte. Want op de friet na, was het echt niet lekker en is de service van hun ver te zoeken.

Zoals je ziet, heb ik een geweldig weekend gehad. Zal ik over sommige dingen zeker een artikel gaan schrijven, alleen heb ik nogal veel op het programma staan. Daarom zal het eventjes kunnen duren, voordat je het artikel online zal verschijnen. De komende weken zal ik ook op de dinsdag en/of donderdag een extra blogartikel online uitkomen, zodat ik een beetje bij ga lopen met mijn blogartikelen die ik met jullie wil delen.

Liefs,

Quirina

Quirina

Hey hallo, ik ben Quirina, 38 jaar en woon samen met mijn man en onze hond Matsi in Emmen. Dit is een persoonlijke blog waar ik mijn passies deel voor fotografie, reizen, honden en lifestyle. Maar ook laat zien dat een leven zonder kinderen erg leuk kan zijn.

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *