Mooiste vakantiefoto

Gisterenavond ben ik naar de bijeenkomt van de fotogroep geweest. Dit keer hebben we geen foto’s gemaakt, maar een fotobespreking op de agenda staan. Voor mij de eerste keer en zeker niet de laatste keer, omdat ik het leuker vind dan ik had gedacht. Je leert veel en het is ook gewoon leuk om de foto’s te bekijken van een ander die je misschien anders niet heb gezien.

Beetje verkeerd begrepen

Zoals ik al zei, voor mij is dit de eerste keer dat ik een fotobespreking heb meegemaakt. Dit doordat ik er nog zelf niet zo lang lid ben van deze fotogroep. Hierdoor dacht ik dus dat ze dit thema ieder jaar hadden en de foto ook van dit jaar moest wezen. Aangezien ik dit jaar getrouwd ben en de bruiloft duurder is geworden dan gepland zijn we niet op vakantie geweest. Dus ik had dit jaar geen vakantiefoto en heb ik de mail een beetje verkeerd begrepen. Kon op dat moment wel eventjes me voor de kop slaan en dacht bij mezelf waarom heb ik dan niet een andere foto gepakt van de reizen die ik gemaakt heb. Niet dat ik toen een spiegelreflex camera had, maar wel hele mooie foto’s van de omgeving. Had dan ook wat meer foto’s meegenomen, in plaats van 1 foto op usb en had ik wat meer kunnen laten zien. Een les voor de volgende keer en heb ik weer een leuke avond gehad met de andere leden van de fotogroep.

Waarom ik voor deze foto heb gekozen

Ik heb dus gisteren maar 1 foto meegenomen die natuurlijk door mij is gemaakt en heb ik bewust voor deze foto gekozen. Omdat ik hier het meeste vakantie gevoel in zover mogelijk heb gehad en deze foto voor mij een persoonlijk verhaal. Deze foto heb ik een dag voor mijn bruiloft gemaakt, ben ik met mijn familie een dagje naar de dierentuin Wildlands in Emmen geweest. Hier zie je dan ook mijn oom die me weg heeft gegeven en mijn nicht die één van mijn getuigen waren. Na deze dag zijn we met z’n alle weer naar hun bungalowhuisje gegaan, waar ik voor een nacht heb geslapen en dit is dan ook de rede waarom ik voor deze foto heb gekozen. De reactie van andere leden waren gelukkig goed, dit vond ik toch wel een beetje spannend wat de andere leden van jou foto vinden. Ze vonden het een mooie foto en ik was blij met het compliment.

Foto’s van andere leden

Natuurlijk kan ik geen foto’s van andere leden op mijn pagina zetten, alleen kan ik wel vertellen dat ik zeker heb genoten van de andere foto’s. De foto’s van één persoon heeft mij wel het meeste indruk gemaakt. Hij was namelijk in Maastricht en heeft straatfotografie in de regen gedaan. Die foto’s heeft hij bewerkt in zwart/wit wat echt een sfeer bracht. Dit moest me eigenlijk een beetje denken aan mijn vader, die deed ook graag straat fotografie die hij in het zwart/wit fotografeerde. Ik heb deze passie dan ook niet van een vreemde en ben ik letterlijk met de camera grootgebracht.

Ook heeft een ander medelid een foto gemaakt van een ander persoon in balie waar ze een hele mooie portretfoto heeft gemaakt van een oudere dame. Wat een schitterende foto was dat, van dit soort foto’s hou ik echt van om naar te kijken. Ze vertellen iets, je vraag je af wat die persoon heeft meegemaakt en ben ik altijd benieuwd naar het verhaal van de persoon die op de foto staat.

Zo heeft eigenlijk iedereen wel een foto bijzitten die ik erg mooi vind, alleen de ene foto spreek je meer aan dan de andere en wat natuurlijk heel normaal is. Het leukste aan deze avonden is dat je weer inspiratie voor jezelf opdoet, veel leert met de opbouwende kritiek die je krijgt van andere leden en zo jezelf weer ontwikkeld op fotografie gebied.

Quirina

No Comments

Leave a Comment