• Recepten
 • Mijn vrijgezellenfeest

  Als je gaat trouwen, dan zit daar ook vaak een vrijgezellenfeest bij. Zo ook bij mij en vandaag is het precies een jaar geleden, dat ik mijn vrijgezellenfeest heb mogen beleven. Een mooi moment, om eventjes een jaartje terug te gaan naar het feestje, dat mijn vriendinnen, nichtjes en inmiddels aangetrouwde nichtjes voor mij georganiseerd hebben.

  Natuurlijk is het niet leuk voor hun, dat je eigenlijk al weet wanneer je vrijgezellenfeest is. Alleen was het voor mij ook niet moeilijk raden, want een weekend voor mijn vrijgezellenfeest, had mijn man zijn vrijgezellenfeest. Komt er ook nog is bij kijken dat ik 2 mei jarig ben, was het ook wel erg lastig om mijn vrijgezellenfeest verborgen te houden. Want als je 2 nichtjes bij je komen logeren en het is niet voor je verjaardag, natuurlijk de datum van Marcel zijn vrijgezellenfeest wist, is dat ook niet zo erg moeilijk.

  Echt ik had de meest belachelijkste en ergste vrijgezellen outfit verwacht wat ik zou gaan aankrijgen, maar dat viel mij 100% mee. Want ik weet natuurlijk hoe mijn nicht erbij liep met haar vrijgezellenfeest (als een oude oma), dus om als een soort Maya de bij outfit te krijgen is echt een meevaller. Alleen snap ik de achterliggende gedachten nog steeds niet, want zelf heb ik er helemaal niks mee.

  Ik weet alleen niet waar ik eigenlijk nu meer verbaasd over was, over het feit dat ze een middagje knutselen voor mij hadden bedacht, want we hebben namelijk mozaïeken gedaan. Iets wat ik niet snel zou gaan doen, want als ik echt ergens al een hekel aan heb, is het aan knutselen. Daar valt mozaïeken in mijn ogen ook onder, alleen vond ik het wel erg leuk om andermans werk te bewonderen. Zo ook het werk van de eigenaresse van Duusk, want ze heeft echt de mooiste werken gemaakt. Ook een paar dames onder ons, hadden er echt iets moois van gemaakt. Iets wat je van mijn werk niet kan zeggen, ik heb hier dan ook totaal geen geduld voor en wordt ik er eerder kriegel van dan happy.

  Maar als je ook nog ziet hoeveel hapjes ze hadden verzorgt met z’n allen, die ze overigens bijna allemaal zelf hebben gemaakt. Volgens mij dachten ze dat ik van de honger omgekomen was, goed er waren 2 die van ver kwamen, die waarschijnlijk net als de anderen niks tussen de middag gegeten hebben. Dus is ook mijn vermoeden, dat ik de enige ben geweest die tussen de middag iets heeft gegeten. Er was dus genoeg eten, dat we volgens mij niet eens allemaal hebben opgegeten.

  Na een middagje mozaïeken, was het tijd om te eten en hebben de meiden bij Restaurant Puur gereserveerd. Waar we gezellig hadden gegeten en met mijn nichtje Susan een beetje gek aan het doen waren met het eten. Natuurlijk hebben we hier ook foto’s van gemaakt, alleen zal ik die van haar niet opzetten, want ik kan mij heel goed voorstellen dat ze dit liever niet heeft.

  Na al het eten wat ik gezien heb, hoefde ik niet bang te zijn dat ik nog honger zou hebben. Alleen was het nog vroeg in de avond en hadden we besloten om eventjes door het centrum van Emmen te lopen. Op een gegeven moment, kwamen wij lang het snooker & poolcentrum van Emmen, hier heb ik mijn eerste ervaring in de horeca opgedaan en vond ik het wel leuk om hier eventjes te gaan poolen.

  Dus zijn we hier naar binnen gegaan, de tafels waren bezet en moesten wij nog eventjes wachten tot dat er een pooltafel vrij was. Dit kwamen de dames wel goed uit, ik persoonlijk iets minder omdat de dames hadden bedacht dat ik met een paar vreemde mannen op de foto moesten. Hiervoor hadden ze ook allerlei dingen voor meegenomen en daar hebben wij ook onderling nog eventjes op de foto gegaan.

  Hier hebben we een paar uurtjes gezeten, ben ik nog wezen poolen met een paar meiden en de andere helft is bij de bar blijven zitten. Gezellig hebben we het hier zeker gehad, maar na een paar uurtjes waren we het ook wel zat en wouden we weer verder gaan.

  Alleen was het wel een beetje jammer dat we in uitgestorven café’s terecht waren gekomen, je kon eigenlijk beter zeggen dat overal bijna was uitgestorven in het centrum. Voor ons mocht dit de pret niet drukken, want we hebben zitten kletsen en zeker ook gelachen.

  Ondanks dat het mozaïeken niets voor mij is, heb ik het zeker wel gezellig gehad en vond ik het ontzettend lief dat de meiden dit voor mij hebben gedaan. Ben ook echt niet de makkelijkste persoon om iets voor te organiseren, want een standaard vrouw ben ik zeker niet. Dit omdat ik meer van paintball, karten en bowlen ben, alleen gingen de meeste dingen ook niet doordat ik echt net een beetje hersteld was van de baarmoeder verwijdering. Liep ik voor schut, beetje wel natuurlijk en dat hoort ook zo. Alleen had ik dit wel vele malen erger verwacht, want mijn man liep er als een roze konijn rond en dat zag er echt niet uit.

  Liefs,

  Quirina

  Quirina

  Mijn blog is een Persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen, honden en geef ik een kijkje in mijn leven.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  4 Reacties

  1. 7 mei 2018 / 18:21

   Het klinkt als een onvergetelijke dag! Leuk dat je er zo eens op terugblikt.

   • Quirina
    Auteur
    7 mei 2018 / 19:44

    Was zeker erg leuk, binnenkort komt er ook één over mijn bruiloft.

  2. 8 mei 2018 / 11:29

   Hahaha, mozaieken op je vrijgezellenfeest, het is eens iets anders 😀 Ik heb ook leuker herinneringen aan mijn vrijgezellenfeest. In de namiddag gingen de vrouwen en de mannen apart weg, maar ‘s avonds kwamen we gezellig samen om te eten en wat te drinken, ook apart hé 🙂

   • Quirina
    Auteur
    8 mei 2018 / 11:48

    Ja het is inderdaad is een keertje iets anders, wij hadden voor de honden 2 verschillende dagen gedaan. Dit omdat ik vind dat mijn honden niet de dupe mocht worden en ik ze niet onnodig in een pension wilden stoppen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *