Mijn vrijgezellenfeest

Als je gaat trouwen dan zit ook vaak een vrijgezellenfeest aan vast. Zo ook bij mij dat vandaag precies een jaar geleden is. dat ik die heb mogen meemaken. Een mooi moment om eventjes een jaartje terug te gaan, naar het feestje dat mijn vriendinnen, nichtjes en inmiddels aangetrouwde nichtjes voor mij georganiseerd hebben.

Sommige die hier bij waren, vonden het eigenlijk niet zo leuk dat ik wist wanneer mijn vrijgezellenfeest was. Alleen was het voor mij ook niet moeilijk om dat te raden, omdat mijn man zijn vrijgezellenfeest een weekend daarvoor was. Daarnaast ben ik op 2 mei jarig en als je nichtjes komen logeren, terwijl je een verjaardag aan het plannen was. Is dit dan ook niet heel erg moeilijk om te raden, aangezien mijn neven er niet bij waren.

Wat mij 100% is meegevallen, was het outfit dat ik moest dragen voor mijn vrijgezellenfeest. Ik had mij echt op de meest verschrikkelijke outfit, wat je maar kan voorstellen voorbereid. Aangezien een nicht van mij als een oude oma op haar vrijgezellenfeest erbij liep, had ik ook gedacht dat ze mij er net zo verschrikkelijk erbij liet lopen.

Het was een outfit dat een soort Maya de bij moest voorstellen, dus hier was ik allang blij mee. Alleen snap ik de achterliggende gedachten nog steeds niet, want zelf heb ik er helemaal niets mee. Sterker nog, ik kende tot op dat moment het figuur niet eens.

Waar ik wel over verbaast over was, is dat ze een middagje knutselen voor mij hadden bedacht. Echt als ik ergens een hekel heb, dan is dat het wel en hier valt mozaïeken ook onder. Wat ik wel erg leuk vond was het werk bekijken, die de eigenaresse van Duusk had gemaakt. Zo hebben een paar van ons, ook echt iets moois van gemaakt. Iets wat je van mijn werk niet kan zeggen, want ik heb hier dan ook totaal geen geduld voor. Ik wordt er eerder kriegel van, dan happy!

Volgens mij dachten ze dat ik echt uitgehongerd was! Goed er waren 2 meiden die vanuit het westen gekomen waren, die waarschijnlijk nog niet hadden gegeten. Toen ik al die hapjes zag wat ze voor deze middag gemaakt en/of gehaald hadden, dan heb ik ook het, dat ik de enige ben geweest die tussen de middag iets heeft gegeten.

Er was dus genoeg eten, dat we volgens mij niet eens allemaal hebben opgegeten. We hebben dan ook tussen al die hapjes, zitten te mozaïeken dan mozaïeken met een hapje erbij. Het zag er in ieder geval wel heel erg gezellig uit en dat was het ook.

Als je denkt dat al die hapjes voor de hele dag waren, dan heb je het mis. Na het middagje mozaïeken was het ook tijd om te gaan eten en zijn we naar een wereld restaurant Puur in Emmen gegaan. Het is niet mijn favoriete restaurant, maar wel het meest geschrikt als je met een grote groep bent.

Hier hebben we dan ook gezellig gegeten en heb ik samen met mijn nicht, een beetje gek aan het doen tijdens het eten. Natuurlijk hebben we hier ook foto’s van gemaakt, alleen zal ik die van haar niet erbij zetten. Want ik kan mij heel goed voorstellen, dat ze dit liever niet heeft.

Na al het eten wat ik deze dag gezien heb, hoefde ik in ieder geval niet bang te zijn dat ik nog honger zou gaan krijgen. Alleen was het nog vroeg in de avond en hadden ze eigenlijk niet heel erg veel gepland. Uiteindelijk hebben we besloten om het snooker & poolcentrum van Emmen te gaan, hier heb ik trouwen ook mijn eerste horeca ervaring opgedaan. Zelf mag ik graag poolen, dus dit was helemaal in mijn straatje.

Eenmaal binnen gingen we eerst aan de bar zitten, om eventjes te wachten tot dat er een pooltafel vrij was. Dit kwamen de dames ook wel  erg goed uit, omdat de dames hadden bedacht dat ik met een paar vreemde mannen op de foto moest gaan. Hiervoor hadden ze ook allerlei dingen voor meegenomen, waar wij ook zelf dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

Hier zijn we een paar uurtjes geweest, ben ik nog wezen poolen met een paar meiden en de andere helft is bij de bar blijven zitten. Gezellig heb ik het zeker gehad, alleen na een paar uurtjes waren we het ook wel zat en zijn we ook verder gegaan.

Sommige zijn toen ook naar huis gegaan, omdat ze de andere dag moesten werken of weer vroeg opstaan voor hun kinderen. Dus we waren nog met een paar meiden over en zijn we in een uitgestorven café’s terecht waren gekomen. Eigenlijk was het hele centrum van Emmen uitgestorven, alleen hebben wij het erg gezellig gehad. We hebben nog een paar uur zitten kletsen en hebben onder elkaar veel gelachen.

Je kan wel zeggen dat ik een leuke dag heb gehad, ondanks dat mozaïeken niets voor mij is. Vond ik het ontzettend lief dat ze dit voor mij geregeld hebben en aangezien ik niet echt een standaard meid ben. Is het ook niet erg makkelijk om voor mij een vrijgezellenfeest te organiseren.

Dit omdat ik meer van paintball, karten en bowlen ben. Iets wat op dat moment nog niet echt mogelijk was, doordat ik echt net een beetje hersteld was van mijn operatie. Liep ik voor schut, een beetje wel en dat hoort ook zo! Het had echt vele malen erger gekund, zeker al je bedenkt dat mijn man in een roze konijnenpak rond liep en dat zag er echt niet uit!

Liefs,

Quirina

Volg:
Quirina

Ik ben Quirina Santing-Kamoen, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Fotograferen en Bloggen is zijn mijn hobby’s en daarnaast mag ik graag wat van de wereld zien. Ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven, kan ik helaas geen kinderen krijgen en heb ik echt geen makkelijk leven gehad. Op mijn blog verschijnt wekelijks nieuwe blog artikelen over mij en mijn persoonlijke interesses op lifestyle gebied.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

4 Comments

 1. 7 mei 2018 / 18:21

  Het klinkt als een onvergetelijke dag! Leuk dat je er zo eens op terugblikt.

  • Quirina
   Auteur
   7 mei 2018 / 19:44

   Was zeker erg leuk, binnenkort komt er ook één over mijn bruiloft.

 2. 8 mei 2018 / 11:29

  Hahaha, mozaieken op je vrijgezellenfeest, het is eens iets anders 😀 Ik heb ook leuker herinneringen aan mijn vrijgezellenfeest. In de namiddag gingen de vrouwen en de mannen apart weg, maar ’s avonds kwamen we gezellig samen om te eten en wat te drinken, ook apart hé 🙂

  • Quirina
   Auteur
   8 mei 2018 / 11:48

   Ja het is inderdaad is een keertje iets anders, wij hadden voor de honden 2 verschillende dagen gedaan. Dit omdat ik vind dat mijn honden niet de dupe mocht worden en ik ze niet onnodig in een pension wilden stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *