• Mijn fotografie wishlist

  Iedereen die een passie voor fotografie heeft, die weet dat dit geen goedkope hobby is en dan heb ik het echt over, die dit voor hobby of beroepsmatige fotografen. Zelf ben ik een hobby fotografe, die graag met de camera op pad mag gaan.

  Nu ben ik ook nog is binnenkort jarig (2 mei) en Marcel heeft mij gevraagd of ik een lijstje kon maken, met de dingen die ik graag voor fotografie wil hebben. Nu weet ik wel al, wat ik dit jaar voor mijn verjaardag krijg. Maar hij vind het ook handig, als hij mij wil verassen of met kerst. Dus ik daarom deel ik vandaag mijn fotografie wishlist.

  Eigenlijk waar ik ben, is vaak wel een camera te vinden en ook al kan je met je telefoons hele mooie foto’s maken. Ik ben er niet van en dat zal ook nooit veranderen. Daarom zal ik eerst met de camera’s beginnen en dat zijn er maar liefst 2.

  Camera’s

  Canon 77 D

  Natuurlijk kon ik ook voor een systeemcamera gaan, maar voor nu is deze Canon 77D goed. Ik kan de dingen doen, die ik wil en voor mij is wifi en de kantelbare scherm echt een hele grote pluspunt. Hij is al een tijdje op de markt en daardoor goedkoper dan de 80D, die ook erg mooi is.

  Canon PowerShot SX740 HS

  Een compact camera heb ik altijd in de buurt en daar kijk ik echt naar bepaald eisen. Zo vind ik het belangrijk dat ik een kantelbare scherm heb, ook erg handig met selfies maken. Er een zoomlens in heb zitten, want je weet maar nooit en het mooie van deze camera is, dat hij al in 4K video’s filmt.

  Lenzen/Objectieven

  Tamron SP AF 150-600mm – VC F5-6.3 DI USD

  Ik mag graag dieren fotograferen, zowel in het wild als in de dierentuin en ik heb een 70/300 lens, alleen dit is toch wel net iets beter en kom ik net iets dichter bij. Daarom ook deze Tamron 150-600 lens, die ook nog betaalbaar is en geschrikt is voor één van mijn droomreizen, die ik ooit hoop mag te maken.

  Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM

  Landschapsfotografie is ook één van mijn favoriete onderwerpen en deze lens is daar uitermate geschrikt voor.

  Sigma 18-250mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM

  Dit is echt een ideale lens, voor allerlei situaties en het voordeel is dan ook dat ik niet altijd lenzen hoeft te wisselen. Ik kan hem gebruiken voor vakantie, portret en zelfs ook geschrikt voor macro, kortom de ideale allround lens.

  Statieven

  Rollei C5i Carbon Orange/Black

  Deze statief heb ik al een tijdje op het oog en hij is nog mooi van kleur ook. Hij is van carbon, waardoor hij niet roest en licht van gewicht is

  Rollei Compact Traveler Mini M-1 statief

  Dit is de tweede statief, die ik ook al een tijdje op het oog heb. Want hij is handig om mee te nemen en ook tijdens het uitlaten van mijn hond, aangezien hij niet los kan lopen. Maar ook tijdens fotograferen film ik met een tweede camera en daar is hij dan ook super handig voor

  Zo de bovenste gedeelte was echt voor fotograferen zelf bedoeld en ja, ik wil zeker nog filters ervoor aanschaffen. Maar die komen er vanzelf wel, als ik de objectieven heb. Nu gaan we over kleine accessoires hebben, die ook erg handig zijn.

  Overige accesoires voor mijn fotografie wishlist

  FLM 2-Axis Bubble Level

  Ik kan mij voorstellen dat je denkt, wat is dat nu weer. Eigenlijk is het niet meer dan een waterpas voor je camera en zo weet je, dat je camera recht staat. Volgens mij is dit dan ook meteen de goedkoopste ding, wat op dit lijstje staat.

  Carry Speed FS-Pro MK IV Sling Strap Camerariem

  Dit is een goede draagriem is dat deze lekker zit en je camera veilig houdt en met je telelens te gebruiken is.

  Caruba Raincover C1 Black Large

  Tot nu toe, heb ik meestal een vuilniszak bij mij en dient deze als regenhoes. Hij dient eigenlijk niet als regenhoes, maar eerder als een kleed om op te zitten of te liggen, als de grond echt smerig is. Maar een regenhoes lijkt mij wel iets handiger, mocht het echt ineens gaan regenen of sneeuwen.

  Vanguard Alta Fly 58T Trolly Rugzak

  Het is geen goedkope rugzak, maar wel helemaal perfect voor mij. Want hij heeft wieltjes en dat geef mij zoveel mogelijkheden. Zeker als de tas zwaar begint te worden, dan hoef je hem niet meer te dragen.

  Voor het bos of natuurgebieden zal ik de Stealth Gear Transport Trolley M2 gaan aanschaffen en deze rugzak erin zetten.


  Zo dit was dan toch echt mijn wishlist, waar ik de drone niet heb opgezet. Wel wil ik deze ooit graag hebben, maar die staat echt onderaan mijn wensenlijst. Want eerder dat ik de boven beschreven spullen heb, dan ben ik wel een paar jaar verder.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Bovenstaande links kunnen referral links zijn, als je via deze links iets bestelt krijg ik een kleine commissie.

  2 Reacties

  1. 16 april 2019 / 10:48

   Dit is echt een wereld die ik niet ken : ) Ik maak alleen foto’s met mijn smartphone namelijk. Maar wel leuk om te zien wat er zoal te vinden is in de wereld van de fotografie.

   • Quirina
    Auteur
    16 april 2019 / 11:00

    Met de telefoon kan je ook hele mooie foto’s maken.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *