• My days 16 | Mei 2019

  De maand mei begint altijd met mijn verjaardag en vieren ons jubileum van ons huwelijk. Een maand vol leuke dingen en wat deze maand beleefd heb, dat kan je lezen in deze blogpost.

  Op 2 mei ben ik een jaartje ouder geworden en voor iemand die niet zijn verjaardag viert, ben ik dit jaar flink verwend geweest. Maar de dag ben ik eerst begonnen met Marcel en hebben wij genoten van een heerlijk ontbijtje. Frans (mijn oom) is in die middag gekomen, om bij mijn verjaardag te vieren. Hebben we heerlijk bij het wok restaurant Flamingo gegeten, hebben we het erg gezellig gehad en mogen de heren wel wat vrolijker kijken, als ze op de foto worden gezet.

  Voor iemand die zijn verjaardag niet gevierd heeft, ben ik deze verjaardag flink verwend en dat had je al vorige maand kunnen zien. Want van Marcel heb ik een nieuwe camera, met een usb kaart gekregen en van zijn ouders geld en heb ik het dienblad bij de action en de zonnekap voor mijn camera voor gekocht. De overige cadeau ‘s heb ik van Frans, Peter en Katty (schoonfamilie) gekregen.

  Frans is een lang weekend bij ons gebleven en hebben natuurlijk een paar uitstapjes gemaakt. Zo ook een paar uurtjes naar Zwolle, hebben daar een heerlijke lunch gegeten bij Stadscafe Blij en het brood was zo lekker! heb ik een gezellige dag gehad en zal zeker een paar keer terug naar Zwolle gaan, om een paar prachtige plaatjes van deze stad te maken.

  Als mijn familie bij ons aan het logeren is, dan ga ik meestal ook met hun eventjes naar de Dierentuin van Emmen. Ook al, zijn ze er meerdere keren er geweest, ze blijven het leuk vinden en zo ook deze keer met Frans.

  Deze dag zijn we ook naar de film Shazam geweest en bij deze activiteit was Marcel ook mee. De film vond ik zelf een beetje tegen vallen en als je naar mij kijkt, dan denk je dat dit hartje winter is. Alleen ik vind het maar een koud voorjaar, dus vandaar dat ik nog begin mei in mijn Winter outfit gekleed ben.

  Wel hebben we na afloop enorm gelachen van mijn geklungel. Want tegenwoordig hebben we weer pauzes in de film, wat eigenlijk wel fijn is. Alleen ik was de 3D bril vergeten op te zetten, die ik in het donker weer terug moest vind en dat is wel een beetje mis gegaan. Niet met de bril, wel met de zak M&M’s, die over de grond was gevallen, die vervolgens overal op de grond was gerold. That’s me, die een enorme kluns is.

  Op zondag 5 mei ben ik met Frans naar het Veenpark in Barger-compascuum geweest, waar we ons prima vermaakt hebben. Al moest Frans wel iedere keer lang wachten, want ik was echt uitgebreid aan het fotograferen en zeker in het kerkje, waar 2 jaar geleden het ja-woord aan Marcel gegeven hebben. Deze plek wilde ik toch wel eventjes mooi in beeld brengen, maar heb natuurlijk ook van andere dingen van het Veenpark gefotografeerd.

  Deze maand ben ik zowel met de Fotogroep als met Nel, die ook lid is van de Fotogroep, bij het Rensenpark wezen fotograferen. Een bijzondere plek, want op deze plek, is mijn passie voor fotografie begonnen. Dit was zo’n 20 jaar geleden en toen was het nog het Noorderdierenpark Emmen, waar ik veel plezier heb beleefd.

  Wel fotografeerde ik toen nog met een analoge spiegelreflex camera en was ik nog niet zo met fotografie bezig, als ik nu ben. Ik maakte toen echt nog een paar mooie foto’s, zonder dat ik over de compositie aan het nadenken was of andere dingen die ik nu wel doe. Het waren gewoon leuke kiekjes, die ik van deze dieren in de dierentuin aan het maken was. Misschien wel leuk om die een keertje in te scannen en dat op mijn blog te delen.

  Zoals iedere zondag hebben wij natuurlijk onze zondagsbrunch gegeten, waar Matsi zo schattig ligt te kijken of er ook nog iets voor hem over is. Iets wat hij niet hoeft af te vragen, omdat hij iedere zondag een zacht gekookt ei krijgt. Maar het levert wel weer een leuk plaatje voor mijn blog op.

  Ook wij hebben natuurlijk iets aan Moederdag gedaan en hebben we de middag bij mijn schoonmoeder doorgebracht. Alleen wisten we niet meer wat we haar nog konden geven, dus hebben we maar chinees besteld. Zo hoefde zij deze dag niet te koken, hebben we dit samen met mijn zwager gedaan en hebben we met de hele familie genoten ervan.

  Deze maand heb ik Wildlands 2 keer bezocht, alleen was mijn tweede bezoek een stuk korter dan ik gewild had. Dit doordat ik moest bloedprikken en dat liep helaas nogal uit, want ik heb uiteindelijk meer dan een uur in het ziekenhuis moeten wachten. Maar ondanks het te kort was, heb ik mij er prima vermaakt.

  Ook ben ik in Deventer met de Fotogroep wezen fotograferen en wat is dat een prachtige stad is dat. Niet dat ik veel gezien heb, want we waren net iets meer dan een uurtje er geweest om daar een opdracht uit te voeren. Dus ik zal zeker een keertje terug naar Deventer gaan, om deze stad te fotograferen. Alleen dan zal ik dat wel in de wintermaanden gaan doen, zodat ik dan weer een zonsondergang kan fotograferen en niet al te laat thuis ben.

  Op vrijdag 24 mei waren wij 2 jaar getrouwd, waarvoor ik deze prachtige bos bloemen van mijn man heb gekregen. Alleen was hij wel een beetje erg groot, waarvoor ik eerst een vaas moest bedenken. Gelukkig was dat snel opgelost en hebben we bijna 2 weken van deze bloemen kunnen genieten.

  In het zelfde weekend, zijn we ook wezen shoppen en daarvoor moet je toch een volle maag hebben. Daarom zijn we ook eventjes in La Place wezen lunchen, waar we heerlijk van genoten hebben. Hebben we een paar leuke kleding items kunnen vinden, alleen ben ik vergeten om daar een foto van te maken.

  Deze dag hebben we afgesloten bij Restaurant Athina, waar we heerlijk van onze gerechten hebben genoten en een gezellige avond gehad hebben. Helaas draaide er geen leuke film, om daar de avond mee af te sluiten. Maar wel een extra lange avond wandeling met Matsi gedaan, wat eigenlijk net zo leuk is.

  In veel opzichten, gaat Matsi steeds meer trekken van onze Diva krijgen. Want die kon ook zo altijd wachten, als Marcel van zijn werk terug kwam. Hier moest ik echt eventjes aan denken, toen ik Matsi zo op de leuning van de bank zat en moest hier dan ook een foto van maken.

  Zo dat was de leuke dingen, die ik in de maand mei heb mogen beleven. In Juni zal ik het rustig aan gaan doen en daardoor zal de komende periode niet zoveel blogpost online verschijnen.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *