• Recepten
 • My days 4 | Mei 2018

  Dinsdag 1 mei 2018

  Bij onze dierenarts hebben ze altijd in de avond een open spreekuur staan, waar we met Matsi zijn heen gegaan voor de algemene controle en de jaarlijkse inenting. Dit noem ik eigenlijk altijd de honden apk keuring, omdat ik dat persoonlijker leuker vind klinken. Alleen hebben we toch een zorgpuntje gehoord bij hem wat we niet zo leuk vinden. Hij heeft namelijk spondylose, wat je kan vergelijken met een versleten rug. Ondanks ik wel vermoedde dat hij ergens pijn had, had ik dit niet verwacht. Had namelijke eerder iets bij de schouderbladen verwacht, omdat hij meestal als de grootste kluns is, die ik ken bij honden.

  Dat Matsi de grootste kluns is, heeft hij geloof ik van mij overgenomen. Aangezien ik ook de grootste kluns ben, die in dit gezin maar is. Zo zie je maar weer, waarmee je omgaat, raak je mee besmet.

  Woensdag 2 mei 2018

  Vandaag is het mijn verjaardag en komt mijn oom Frans langs, die een paar dagen bij ons blijft logeren. Nadat we een broodje hebben gegeten, zijn we nog eventjes naar het hunebedcentrum in Borger geweest. Zeker een gezellige dag gehad en zal hier deze week een blogartikel over verschijnen.

  Nadat we bij het Hunebedcentrum zijn geweest, zijn we eerst eventjes naar huis gegaan. Zo waren we nog een uurtje bij Matsi en hebben we ook nog eventjes eten gegeven en gewacht tot Marcel thuis was. Omdat sushi één van mijn favoriete gerechten is, zijn we bij Suwa wezen eten. Voor Frans was dit de eerste keer dat hij echt in een sushi restaurant heeft gegeten, hij vond het wel lekker alleen denk ik niet dat het zijn favoriete keuken is.

  Natuurlijk ook eventjes een selfie maken, terwijl mijn sushi uit elkaar valt.

  Ik kan echt zeggen dat ik vandaag echt een leuke dag heb gehad en een geslaagde verjaardag die van mij ieder jaar zo gevierd mag worden. Gewoon er lekker op uit gaan, jezelf verwennen en zo hoort in mijn ogen een verjaardag te zijn. Het enige waar ik wel last van had, was dat ik zeker onze kleine meid Diva miste. Ook al wordt het wel iets makkelijker om daar mee om te gaan, het is zeker een groot gemis in ons gezin.

  Donderdag 3 mei 2018

  In de ochtend had ik eerst een afspraak met mijn kapper om mijn wenkbrauwen te laten bijwerken, waar ik echt super blij mee ben en besloten heb om dit beter te bijhouden. Omdat wij woensdag geen ruimte hadden voor gebak, nadat wij sushi hebben gegeten, hebben wij dit maar het hazelnootschuim gebakje maar vandaag opgegeten.

  In de middag kwam mijn nichtje Carolien aan, samen met haar hondje Mylo. Samen met Frans heb ik hebben wij hun gehaald van het station en natuurlijk wilde ze eerst eventjes bijkomen van de reis. Nadat Carolien en haar hondje Mylo zich een beetje gesetteld had, vond Matsi dat hij wel in zijn mand kon liggen. Ook al was hij te klein voor hem, voor hem paste het prima.

  Vrijdag 4 mei 2018

  Zelf had ik Tierpark Nordhorn in gedachten, om daar met Frans en Carolien heen te gaan. Omdat ze al meerdere keren Wildlands hebben gezien, leek mij dit leuker. Alleen vond Frans daar de dieren een beetje te klein, nadat hij de website van Tierpark Nordhorn had gezien. Natuurlijk wil ik dat iedereen het naar zijn zin heeft, alleen was Carolien natuurlijk wel nieuwsgierig naar de dierentuin in Nordhorn, dus daar gaan we dan de volgende keer heen als ze hier is.

  Het was dan ook een fantastische dag, het weer was heerlijk en waren meerdere diersoorten lekker actief. Vooral bij de leeuwen was het erg leuk, maar ook bij de ijsberen zijn we eventjes blijven staan. Dit natuurlijk ook grotendeels door mij, doordat ik natuurlijk ook foto’s maak, die ik deze week zeker met jullie gaat delen.

  Zondag 6 mei 2018

  Vandaag had ik eindelijk kans om eventjes uit te slapen, alleen was ik al om 07:30 uur al wakker en ben ik na een uurtje wakker wezen, maar uit bed gegaan. Marcel en Carolien hebben tot 10:00 uur uitgeslapen, wat ik eigenlijk ook wel had gewild.

  Natuurlijk heb ik ook ons zondagsontbijtje gemaakt, waar ik een uurtje werk aan gehad heb. Het was zeker de moeite waard en heb ik gezelschap van Mylo in de keuken gehad. Ook al was het natuurlijk omdat hij stiekem hoopte dat hij iets zou krijgen, alleen heb ik hem daar wel in moeten teleurstellen, doordat hij een voedselallergie heeft.

  In de middag ben ik samen met Carolien naar het Valtherbos gegaan, waar we een heerlijke relaxte wandeling hebben gemaakt. Alleen was het wel iets te warm om dit te doen, hebben we zoveel mogelijk in de schaduw gelopen en hadden wij natuurlijk ook voldoende water meegenomen.

  Tijdens de wandeling hebben we ook meerder pauzes ingelast, zodat onze Matsi weer een beetje kon bijkomen en voor mij ook natuurlijk een mooie gelegenheid om eventjes een paar foto’s te schieten. De honden hebben het in ieder geval genoten van de wandeling, wat voor mij toch het belangrijkste is.

  Om het weekend met mijn nichtje af te sluiten, heb ik samen met haar sushi bij Suwa gegeten. Ze vond het namelijk erg jammer dat ze afgelopen woensdag niet bij kon wezen. Marcel vond een het teveel om 2 keer in één week sushi te eten, dus is hij niet meegegaan en gezellig bij de honden gebleven. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik na vandaag eventjes geen sushi meer kan zien, ook al ben ik er stapel gek op.

  Woensdag 9 mei 2018

  Marcel moest nog eerst werken en omdat wij met Henry (de bruidegom) meerijden naar Ketch, heb ik hem eerst naar zijn werk gebracht. Zo kon ik gelijk doorgaan om de laatste dingen te halen en hier hoort natuurlijk ook een kaartje bij voor het bruidspaar. Het kaartje had ik zo gevonden, want dit kaartje vond ik echt bij het bruidspaar passen.

  Om 14:30 was Henry bij mij, alleen omdat het pakketje nog niet was hebben wij nog eventjes gewacht. Deze zou tussen 11:00 en 15:00 uur komen, maar helaas waren ze niet op tijd en zijn wij iets na 15:00 uur vertrokken naar Henry zijn huis om zijn kinderen te halen en om 17:00 uur Marcel van zijn werk. Natuurlijk baalde ik ondertussen van het pakketje niet was aangekomen, omdat ik 2 broeken van had besteld voor de bruiloft. Gelukkig had ik wel een pantalon in de koffer gedaan, wat gelukkig ook bij mijn nieuwe blouse paste, alleen had ik liever gehad dat ik dit kon combineren met mijn nieuwe broek.

  De reis duurde ongeveer 5 uurtjes en hebben gelukkig niet in de file gestaan, iets waar ik echt een hekel aan heb. De eerste 200 kilometer van de reis, zie je niet zo veel bijzonders, alleen daarna rij je echt in een mooie omgeving waarin je mooie landschappen ziet, dorpjes en kastelen ziet staan. Rond een uurtje of 10 kwamen we bij Julia aan, de bruid van de bruiloft waar ik voor het eerst kwam en wij verbleven. Van de buitenkant lijkt het huis niet echt groot, alleen daar vergis je echt in. Want als je binnen kwam, is het een stuk groter dan dat je vanaf de buitenkant kon zien. Nadat wij de koffers naar binnen hadden gebracht, stond er in de tuin een heerlijk hapje en een drankje voor ons klaar die Julia ondertussen voor ons had klaargezet, waar wij heerlijk van genoten hebben.

  Donderdag 10 mei 2018

  Als je bij een ander wakker wordt, is het altijd eventjes je draai vinden en ben je niet in je normale ochtendroutine, tenminste dat heb ik altijd. Die had ik die bij hun al vrij snel gevonden, kon ik rustig bijkomen met een kop koffie en heb ik mij daarna klaargemaakt voor de dag. Alleen toen ik beneden kwam stond daar een gedekte tafel, met verse broodjes van de bakker als ontbijt klaar. Iets wat ikzelf eigenlijk alleen zondags doe, beetje een zondagsgevoel op Hemelvaartsdag dus.

  Na ons ontbijt heeft Marcel nog Henry en Julia geholpen met het verplaatsen van de spullen voor de opbouw voor het huwelijksfeest, waarbij ik helaas niet kon helpen door mijn knie problemen. Hier voelde ik mij wel een beetje schuldig om en had ik het gevoel dat ik er een beetje zat toe te kijken hoe andere hard aan het werk was.

  Op een gegeven moment kwam Henry naar mij toe en vertelde waar hun het burgerlijk huwelijk plaats vond. Hier nam ik een kijkje, waar ik zeker mijn voordeel uit haal als één van de fotografen van hun huwelijk en eventueel hun trouwfoto’s konden maken. Samen met Marcel ben ik hier heen gelopen, natuurlijk meteen verkeerd gelopen en dat was ook geen straf. Want onderweg kwamen we langs de weg, deze gat in de bossen tegen waar je echt een mega mooi uitzicht en een glim van de een kanaal.

  Nadat we eindelijk de brug hadden gevonden, kan ik echt zeggen dat dit echt een bijzondere mooie locatie is. Ook al was het bewolkt, ik zag het helemaal voor mij. Zonnetje, mooie blauwe heldere hemel en een bruidspaar op de brug en als het regent, dan sta je in ieder geval droog en als dan ook de regenboog mooi tevoorschijn komt is dat in mijn ogen een geweldig plaatje.

  Dit was echt een hele mooie omgeving, beetje jammer alleen dat ik mijn pocketcamera waarmee ik ook vlog bij mij had. Hier heb ik dan ook de foto’s mee gemaakt, maar in de middag had ik inmiddels mijn camera wel bij mij zodat ik foto’s van de opbouw waar het feestlocatie wordt gehouden gemaakt kon vastleggen voor het bruidspaar.

  In de avond zijn we bij de ouders van Julia wezen eten, die echt voor de hele groep die van ver komen gekookt heeft en natuurlijk waren hier ook een paar vrienden van hun bij. Zo leer je elkaar een beetje kennen, in een gemoedelijke en huiselijk sfeer, wat ik persoonlijk heel erg fijn vond.

  Vrijdag 11 mei 2018

  De grote dag van Henry en Julia is aangebroken, alleen vraag ik mij ondertussen wel een beetje af wie er nu zenuwachtiger is. Het bruidspaar, die redelijk relax lijken te zijn of ik die voor het eerst een bruiloft fotografeert en bang ben dat de foto’s totaal niet gaan lukken. Dit omdat ik hier geen ervaring in heb, weinig met portret fotografie doe en voor hun het heel erg belangrijk is. Gelukkig is er ook een ervaren fotografe die dit vaker heeft gedaan, wat mij ook weer een gerust gevoel geeft. Zeker gezien de problemen die ik met mijn knie heb, ben ik zelf niet geheel overtuigd dat dit goed zal lukken en zelf 100% tevreden over ben.

  Waar ik wel erg verbaasd over was, was de hoeveelheid taarten ze hadden. Ik geloof dat er minstens 25 taarten waren, het zou mij ook niet verbazen als er nog veel meer waren. Het leek wel een Duitse taartenshop, alleen is het wel typisch Duitse gewoonte om zoveel taarten te hebben op je bruiloft. Wat ook een eer en erg mooi is natuurlijk om dat te mogen meemaken.

  De diner bestond uit een zeer uitgebreide grillbuffet, wat echt lekker was, vooral de rosbief en gevulde champignons die ze waren zo lekker!! Alleen alles bij elkaar was wel een beetje heel erg veel, eerst een hapje en een drankje, taart wat ik heb overgeslagen en dan zo’n heerlijke grillbuffet. Ook het feest was fantastisch, wij hebben het tot 03:00 volgehouden, daarna konden we echt niet meer. Het bruidspaar heeft zeker nog eventjes door gefeest en hoop ik dat ze terug kijken op een onvergetelijke dag, nog beter één van de mooiste dagen van hun leven.

  Zaterdag 12 mei 2018

  Om 07:00 was ik alweer wakker, een zeer kort nachtje kan je wel zeggen. Toch ben ik nog 2 uurtjes in bed blijven liggen, omdat ik niemand wakker wilde maken. Alleen had ik op een gegeven moment echt wel zin in koffie, ben ik naar beneden gegaan en tot mijn verbazing was de koffieautomaat weg. Eerst dacht ik dat ze die hadden meegenomen naar het feest, maar al snel bleken de vrienden van Julia deze verstopt te hebben. Dus dan eerst maar een kopje thee, tot we de koffieapparaat weer gevonden hebben en eindelijk koffie konden drinken.

  Ook was ik een beetje teleurgesteld in mijzelf, dit omdat het mij niet helemaal gelukt is om de gehele bruiloft te fotograferen doordat de knie echt te veel problemen gaf om dit nog te kunnen doen. Gelukkig wel terugkijkend op een geweldige mooie bruiloft, maar dan wel zo brak en eruit zien alsof er een trein over je heen is gereden.

  Toch was er nog werk aan de winkel, hebben we hun zoveel mogelijk geholpen en moest ik ook nog achter ondergoed gaan. Dit omdat ik geen schoon ondergoed meer had voor zondag, dus zijn we uiteindelijk in Speyer uitgekomen om daar eventjes daar een C&A in te duiken, die veel leukere kleding heeft dan in de C&A in Emmen. Een leuk stadje, wat echt de moeite waard is om daar een keertje heen te gaan, wat wij ook zeker zullen gaan doen. Ook hebben we natuurlijk eventjes genoten om op een terrasje te genieten van een milkshake banaan en Marcel heeft een chocolade-ijs drankje genomen, die zeker goed smaakte met het warme weer.

  Ook was het de verjaardag van Henry vandaag, die gevierd werd met een barbecue. Ik geloof dat echt iedereen brak was of hadden nog een dikke kater, ondanks dat was het wel erg gezellig. Ook ben ik nog eventjes samen met Marcel in de omgeving wezen fotograferen, iets wat je hier in de omgeving zeker goed kan doen en ook de volgende keer zeker zal gaan doen.

  Wij hebben echt genoten van onze paar dagen in Duitsland, de bruiloft en vond ik de mensen in die omgeving erg vriendelijk. We gaan zeker nog een keertje terug, alleen dan zal ik ook zeker meer van de omgeving zien en fotograferen.

  Dinsdag 22 mei 2018

  Afgelopen maand was mijn contract bij mijn werkgever verlopen, die in verband met mijn knieproblemen niet verlegt werd. Dit wist ik natuurlijk dat het ging gebeuren, doordat ik al een enige tijd mijn werk niet kon uitvoeren. Wel erg jammer, want het werk was erg leuk en de sfeer nog is goed. Alleen dat ik een afscheid ging krijgen, dat had ik niet verwacht. Vanuit het kantoor heb ik super mooie bos bloemen gehad en de collega’s een heerlijk verwenpakket die echt super lekker ruikt.

  Zoals je kan zien, ben ik door mijn oude collega’s en werkgever flink verwend. Zal ik zeker lang plezier hebben van de heerlijk doucheproducten en vind ik dit echt lief van hun dat ze dit voor mij hebben gedaan.

  Woensdag 23 mei 2018

  Matsi begint de dag lekker rustig, ligt lekker in zijn bench en ondertussen ben ik, net als de afgelopen weken erg druk geweest met de privacy verklaringen voor mijn eigen website en die van de fotogroep. Niet echt het leukste waar je bezig mee kan zijn, maar wel noodzakelijk.

  In de avond ben ik naar de fotogroep geweest en dit keer stond motorcross op het programma. Een onderwerp wat mij zeker aanspreekt, alleen ook voor het eerst dit onderwerp fotografeert en blij ben dat hier een paar zeer mooie foto’s uit zijn gekomen.

  Donderdag 24 mei

  Onze eerste jubileum is een feit, alleen vieren wij dit volgend weekend omdat het ons beter uitkwam dan vandaag. Hoe ik mijn trouwdag heb beleeft, dat kon je lezen in mijn blog artikel; onze bruiloft.

  Toch hadden we allebei zo iets van, hadden we toch maar iets gepland voor vandaag. Een ervaring wat we voor volgend jaar zeker meenemen en de jaren die nog mogen volgen, tot de dood ons scheid.

  Liefs,

  Quirina

  Foto van onze bruiloft is gemaakt door: Huizinga Fotografie

  Quirina

  Mijn blog is een Persoonlijke blog waar ik mijn passie deel voor fotografie, reizen, honden en geef ik een kijkje in mijn leven.

  Find me on: Web | Twitter | Facebook

  Share:

  8 Reacties

  1. 7 mei 2018 / 14:17

   Mijn man had ook al last van de staking. Hij was voor niets helemaal naar het station gefietst, en kon die dag niet eens op zijn werk komen.

  2. 7 mei 2018 / 20:14

   Wat is Wildlands mooi he! Wat een leuke drukke week heb je gehad.

   • Quirina
    Auteur
    7 mei 2018 / 20:27

    Ja dat klopt, heb inderdaad een druk weekje gehad en dat is deze week ook weer. Wildlands is echt heel erg leuk, ben er dan ook regelmatig te vinden.

   • Quirina
    Auteur
    8 mei 2018 / 13:34

    Heb zeker genoten afgelopen week en deze week wordt hopelijk net zo leuk.

  3. 8 mei 2018 / 21:14

   Leuke week, zo’n overzicht maakt weer duidelijk dat je eigenlijk best veel doet in een week!

   • Quirina
    Auteur
    8 mei 2018 / 22:10

    Dank je, heb afgelopen week inderdaad veel gedaan, alleen heb ik ook wel is een rustige week er tussen zitten waar ik niet zoveel dingen doe.

  4. 8 mei 2018 / 23:11

   Wat een lekker weekje! Jammer van de staking, maar gelukkig kon je je afspraak nog verzetten

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *