Max kort maar krachtig

Samen met Max 2012

Max heb ik in 2011 gekregen via markplaats, toen ik de foto zag was ik opslag verliefd op hem. Ook niet zo vreemd natuurlijk want zoals je op de foto kan zien is het ook een schatje en dat was hij ook. Hij was 4 jaar, zindelijk anders had ik dat wel gedaan, lief voor kinderen en een andermans vriend, zo stond hij op internet beschreven en ze konden hem niet meer houden omdat ze moesten verhuizen en hij kon niet mee. Want bij de nieuwe huurder mocht geen honden meekomen en als ze dat wel deden waren ze dakloos.

Tja, dat je dan een keus met een paar kids moet maken, snapte ik en mijn eerste kennismaking was goed, ze wouden zelfs even vanuit Brabant komen brengen dat vonden ze makkelijker voor hun en het leek ook beter voor Max. Natuurlijk vond ik dat geen probleem, snap ik want je wil toch immers weten waar je maatje terecht komt. De kennismaking ging dan ook perfect niks aan de hand, klikte van beide kanten en het afscheid was wel triest voor Max. Hij wordt eerst ergens meegenomen en vervolgens bij een vreemde achter gelaten. Dat je dat als hond niet leuk vind dat snap ik.

Al snel raakte we aan elkaar gewend, werden maatjes en hadden de grootste lol maar na 2 maanden vond ik hem toch anders overkomen, hij wou niet echt meer spelen en was ook niet echt actief in huis, ook buiten werd hij minder actief en had er niet zo’n goed gevoel bij. Dus ik naar de dierenarts, tja hij was wel erg stram voor zijn leeftijd hoor ik de dierenarts nog zeggen. Metacam meegegeven en dan moet hij toch wel opknappen, helaas wat ik ook probeerde hij werd niet echt actiever meer en zag je dat hij pijn had. De kosten werden ook niet mals en nadat ik foto’s heb laten maken, werd mij een hoop duidelijk. Hij had een oude breuk, die niet goed genezen was, operatie kon ik echt niet betalen en de vraag of het dan wel goed komt is natuurlijk altijd maar afwachten. Natuurlijk gaf ik niet op, maar om een hond pijn te laten leiden dat kon ik niet dus heb ik uiteindelijk met de dierenarts dat hij we toch uit zijn leiden moest verlossen.

Max was een superlieve hond en is uiteindelijk 5 maanden bij me geweest, in die tijd een hele korte en sterke band met hem opgebouwd en heeft hij mij uiteindelijk samen met Matsi mijn man en ik bij elkaar gebracht. Net als Nicky en Harry mis ik hem nog steeds

 

No Comments

Leave a Comment