Matsi & Diva

Op dit moment hebben wij 2 honden, Matsi die nu 7 jaar is en Diva die bijna 10 jaar is. Beide beagles, want het is gewoon één ras! Alleen spreken we wel soms van een Engelse of een Amerikaanse Beagle. In dat geval hebben wij beide soorten, maar dat geld eigenlijk alleen in wedstrijden en competities. Beagle worden namelijk anders wordt beoordeeld in Amerika en ja, die fokkers hebben dus ook andere normen. Daar zal ik het een andere keer over hebben, maar nu laat ik je gewoon kennis maken met onze lieve Beagles Matsi en Diva.

Als je kiest voor een man om daar je leven te gaan delen, dan zitten daar ook wel is kinderen aan vast. Zeker als je 30+ bent, alleen Marcel had geen kinderen. Wel een hond Matsi, waar ik ook voor gekozen heb toen ik besloten had om met Marcel samen verder in het leven te gaan. Matsi is een beagle, een ras waar ik toen nog niet zoveel van afwist. Alleen daar heeft Matsi wel snel verandering in gebracht, want hij was een echte beagle die ook nog lekker aan het puberen was. Dit was geen hond, dit was een beagle waar je echt rekening met zijn gedrag moest houden! Niet omdat hij onhandelbaar is, wel een jachthond die zijn neus achterna gaat.

Matsi

Matsi is een beagle, die een beetje groot is voor zijn ras. Niet dat je dit op foto’s kan zien, maar wel als je hem in real life ziet. Dit valt ook de mensen in mijn omgeving op, die dat ook tegen mij zeggen als hun wat meer over honden weten of zelf een beagle gehad hebben. Als je twijfel of het een beagle is, dan kom je er wel achter als je hem echt leert kennen. Hij heeft niet paar rijeigenschappen van een beagle, hij heeft ze allemaal! Soms kan ik erom lachen, maar meestal maakt hij me gek! Iets dat nooit zal verdwijnen! Althans, dat is mijn mening. Godzijdank heeft hij ook zijn zachte kant en dat maakt dat je de rest van zijn leven van hem houdt! Hij is niet alleen mijn hond, hij is ook mijn vriend en kind. We doen veel dingen samen en maken mooie herinneringen die voor het leven zijn.

Helaas zal hij nooit los kunnen lopen, want dan gaat hij echt zijn neus achterna. Misschien nu hij ouder is, dat hij wel in de buurt zal blijven. Alleen ga ik dit niet uitproberen, omdat ik niet wil dat hem iets vreselijks overkomt. Daarnaast is hij in het verleden wel gegrepen door een stafford waardoor hij altijd last van zijn trauma zal blijven houden. Maar dat maakt hem niet minder lief, mij wel alert. Want ook al heeft hij een lief koppie, dom is hij niet en denkt alles uit. Zo letten wij altijd op dat hij niet kan onstnappen, klimmen of graven want dit zal hij zeker gaan doen. En als dit lukt, denk dan maar niet dat Matsi luistert als hij zonder looplijn buiten rondloopt. Want dan lijdt hij aan selectieve doofheid en zal met zijn neus een interessant spoor gaan volgen.

Diva

Diva is een herplaatser en is bij ons gekomen op 31 december 2012. Op oudejaarsdag en dat is een datum dat je nooit vergeten zal. Het is ook de dag dat Matsi jarig is, wat eigenlijk zo gelopen heeft, maar ook de dag dat Diva eindelijk in een liefdevol gezin terecht was gekomen. Want ondanks wij niet veel over haar weten, we weten wel dat ze een vreselijk leven gehad heeft en bij een broodfokker vandaan is gekomen. Heeft ze bij ons alles moeten leren en is het een super lieve hond, die nu als een echte Diva leeft.

In onze ogen was Diva echt een uitzonderlijke beagle die goed luisterde, die met en zonder looplijn los kon lopen. Ze is erg kieskeurig met eten, bewaarde het lekkerst vindt, leg zij apart en bewaar dit voor het laatst. Als ze iets niet lus, dan zal ze dit ook echt niet eten. Alles lag ook echt op haar manier gesorteerd naast haar etensbak en ik moet eerlijk zeggen, dat ik dit nog nooit eerder een hond heb zien doen. Alleen als er ei, kip of zalm op tafel staat, dan komt ook pas de echte beagle naar boven.

Liefs,

Quirina

Volg:
Quirina

Ik ben Quirina Santing-Kamoen, 39 jaar, getrouwd met Marcel en wonen samen met onze hond Matsi in Emmen. Fotograferen en Bloggen is zijn mijn hobby’s en daarnaast mag ik graag wat van de wereld zien. Ben ik positief ingesteld, maar heb net als iedereen de struggles in het leven, kan ik helaas geen kinderen krijgen en heb ik echt geen makkelijk leven gehad. Op mijn blog verschijnt wekelijks nieuwe blog artikelen over mij en mijn persoonlijke interesses op lifestyle gebied.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *