• Matsi

  Ze zeggen wel eens, als je de man kies dan kies je ook de kinderen en dit geld eigenlijk nu voor de hond want Matsi was al van mijn Man toen ik bij hem kwam. Ik wist toen nog niet zo veel van Beagles, alleen daar heeft Matsi echt snel verandering in gebracht. Want toen ik Matsi leerde kennen was het een nogal ondeugende puber van net 2 jaar, die eigenlijk een baasje soms tot het uiterste kan drijven met zijn eigenwijze gedrag. Je kan dus eigenlijk wel zeggen, het was een totaal andere hond dan dat ik gewend was.

  okt2018

  De liefde tussen mij en Matsi moest echt groeien

  Natuurlijk vond ik Matsi een hele leuke en lieve hond, alleen is hij echt op zichzelf gericht en hecht hij zich niet zomaar aan je. Je kon eigenlijk wel zeggen toen ik ging samenwonen met Marcel had Matsi echt maling aan mij en deed hij eigenlijk wat hij zelf wilde. Gelukkig heb ik een langere adem, dan hij en ging Matsi beetje voor beetje meer aan mij hechten.

  Tot dat hij op een mooie zomerdag in onze voortuin werd aangevallen door een Amerikaanse staffort. Hij had onze hond Matsi vast, heb ik gelukkig zelf een staffort gehad en wist wist ik natuurlijk dat ik dwars door die hond moest slaan om mijn eigen hond te kunnen redden. Waar ik de kracht vandaan heb gehaald, weet ik eigenlijk niet maar hij was in een paar seconde los en heb ik me eigen hond letterlijk naar binnen gegooid. Niet omdat ik boos was, maar om te voorkomen dat hij nog een aanval van hem te verwerken kreeg.

  De verwondingen die Matsi aan zijn bek had, was niet mis en moest gelijk geholpen worden door de dierenarts waar hij zo snel mogelijk werd geholpen aan zijn verwondingen. Gelukkig is het echt op het nippertje goed gegaan, want het scheelde niet veel of hij moest worden ingeslapen omdat de dierenarts niets voor hem dan had kunnen doen. Ondanks dit incident, is onze band echt versneld gegroeid en nu is het zo sterk dat hij niet meer zonder mij en mijn man kan.

  dierendag2018

  Inmiddels wordt Matsi ook een senior

  In loop van de jaren hebben we echt veel meegemaakt, zijn ongelooflijke vreetgedrag, een zware pubertijd die nu super lui is met een regelmatige speelse bui. We moeten we nog steeds super alert zijn dat hij geen eten steelt, alles wat op straat ligt niet opeet en zijn neus achterna gaat.

  Het enige jammer aan hem vind is dat ik hem niet even lekker los kan lopen, zonder dat hij wegloopt en dan pas uren later eens een keer aan komt huppelen. Heeft hij last van angstagressie die door een trauma met een andere hond heeft opgelopen, dat maakt het wel is lastig maar niet onmogelijk.

  Toch merk je dat hij wat ouder begint te worden, begint hij wat gezondheidsklachten te krijgen en vind hij het niet altijd meer leuk om met jonge pups te gaan spelen.

  Video

  Van alle beeldmatriaal dat ik op de film heb staan, heb ik een video over Matsi gemaakt. Die je hieronder kan zien.

  Er zullen nog zeker diverse blogartikelen over Matsi verschijnen. Het is ons kindje en ook al is hij erg ondeugend. We genieten er iedere dag van zijn aanwezigheid.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  2 Comments

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *