• Madame Tussauds in Amsterdam

  Al een paar jaar, wilde ik een keer naar het Madame Tussauds museum. Alleen was het er nog niet van gekomen, omdat mijn bucketlist voor best wel lang is. Maar afgelopen zaterdag was het zover en ben ik samen met mijn nichtje Carolien en mijn Oom Frans, naar het Madame Tussauds Museum geweest. Hoe ik deze dag heb beleefd, dat kan je in deze blogartikel lezen.

  Nadat wij binnen gekomen zijn, wordt er een foto gemaakt. Die je later in het museum kan kopen en vervolgens stap je de lift in. Deze sluit automatisch en dan begint het avontuur pas echt. Want nadat je de lift bent uitgestapt, dan krijg je een spectaculaire minishow. Die ik echt heel erg leuk vond en van mij wel iets langer had mogen duren.

  Na deze show, wordt de deuren geopend en daar staan Koning Willem-Alexander, met zijn vrouw koningin Maxima op je te wachten. Ook zijn moeder Prinses Beatrix en zijn oma Prinses Juliana, zijn daar als wassenbeelden tentoongesteld. Ook de stoel, die bekend is van de troonrede, staat bij deze koninklijke familie.

  Dit was nog alleen maar, het beginstuk van het museum. Dus ik had echt zoiets van, dit beloofd wat. Want daarna kom je in de film sector, waar je onder andere James Bond, Prinses Fiona en E.T tegenkomt. Helaas stonden de personages, van favoriete films er niet bij.

  Wat ik echt te gek vond, was het raam dat uitkijk op de dam geeft. Nu hadden we natuurlijk ook geluk, met het prachtige weer, dat je het echt een lente gevoel geeft. Alleen dit uitzicht, is echt vet en kan je geen genoeg van krijgen. Zo mooi en ja hier heb ik ook foto’s van gemaakt. Alleen je komt niet voor het uitzicht, naar het museum. Al is het alleen hier al voor, de moeite waard om hierheen te gaan.

  Marco Borsato en Micheal Jackson zijn één van mijn favoriete artiesten. Gelukkig was het wel de Micheal Jackson, eind jaren 80, want op het eind van zijn leven. Zag hij er niet echt heel goed uit en dat is nogal zacht uitgedrukt. Het zijn ook meteen de enige 2 popartiesten, waarmee ik op de foto wilde staan. Wel vond ik het jammer, dat Whitney Houston er niet bij stond. Maar dat is persoonlijk en de andere artiesten waren ook zeker de moeite waard om te zien, ook al wist ik niet wie iedereen was.

  Volgens mij, ben ik nog nooit zo vaak op een foto gekomen, als vandaag. Dus dan kan er een selfie, die ik met mijn camera gemaakt heb er ook wel bij. Was alleen hopen, dat de foto een beetje leuk geworden was. Dat was het, alleen dan moet ik de volgende keer wel even checken of mijn blouse goed zit.

  Ik was zeker erg verbaasd, dat ik wassenbeeld van Anne Frank zag staan. Nou ja, de eigenlijk een heel klein kamertje waar Anne Frank aan een bureautje zit, met een bed erbij. Nu heb ik het boek over haar al meerdere keren gelezen, maar zo ongeveer stel ik mij dat dan ook voor.

  Oud President Obama, die kennen we bijna allemaal en zelf vind ik hem één van de beste presidenten van Amerika allertijden. Ik was ook wel een beetje verbaasd, dat hij er nog tussen stond. Schijnbaar willen ze President Donald Trump er niet bij hebben staan of wil hij dit zelf niet. Wat natuurlijk ook zou kunnen, want van President Trump kan je werkelijk alles verwachten.

  Op de website van Madame Tussauds, had ik gelezen dat Humberto Tan ook als wassenbeeld erbij stond. Hier was ik zeker blij om, want hem en Marco Borsato zijn wel de beelden, waar ik echt mee op de foto wilden staan. Dit omdat beide heren heel erg sympathiek overkomen en net als mij van fotograferen houden.

  Ook hebben ze een kleine Marvel helden afdeling, wat in mijn ogen ook gewoon films zijn. Marcel is hier echt fan van, zelf vind een paar films wel leuk en dat is het ook voor mij. Zoals The Ant-man, die film vind ik echt heel erg leuk! Dit is ook gelijk het laatste gedeelte van dit Museum, wat ik zelf ook wel jammer vond.


  Volgens mij, ben ik nog nooit zo vaak op de foto gekomen, als in dit museum. Dat ik echt de foto’s moest uitzoeken, om in dit artikel te verwerken. Alleen daar draait het museum natuurlijk wel om, dus heb ik de leukste foto’s van mijzelf erbij geplaatst.

  Wat dat betreft, vind ik Madame Tussauds echt een aanrader! Wel zijn de losse entree kaartje erg prijzig, want hiervoor betaal je €24,50. Gelukkig hebben ze wel leuke combideals, op hun website staan en ook op het internet, kan je hele leuke aanbiedingen vinden.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  • Dit artikel is ontstaan door NS Spoordeelwinkel, waarvoor ik een uitje mocht testen voor hun Facebookpagina. Hiervoor is geen samenwerking voor mijn blog of YouTube kanaal geweest en heb ik dit product gekregen!

  • Dit artikel bevat affiliate links

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *