Review: De Macro/Close Up +8 Filter van het merk Qalart

In mijn eerste AliExpress shoplog, kon je zien dat ik de Macro/Close Up +8 Filter merk van het merk Qalart had gekocht. Nu heb ik nog nooit met een macrofilter gefotografeerd, maar ik kan je de foto’s wel laten zien, die ik met deze filter op mijn standaard kitlens 18-55 van Canon gemaakt heb. Hoe deze foto’s geworden zijn en wat mijn eerste indruk is dat kan je lezen in deze blogpost.

Wat doet een Macro of Close Up voorzetlens

Alleen als je nog niet weet wat een Macro of Close up voorzetlens doet, dan kan je ook waarschijnlijk niet oordelen. Daarom leg ik eerst eventjes in het kort uit, wat deze filter doet en waarvoor je het kan gebruiken. Een macro voorzetlens verkort de brandpuntsafstand van je lens waardoor je je camera dichterbij het object kunt brengen. Dit is ideaal voor close-ups en productfotografie. Zo hoeft je niet een speciaal macro-objectief voor je camera te kopen

Mijn indruk van deze Macro/Close Up +8 Filter

Voor deze Macro/Close Up +8 Filter van het Qalart heb ik een bedrag van €5.44 betaald. Dat is echt heel goedkoop, want in Nederland betalen wij toch hier minimaal een bedrag van €30.00 bij Bol.com voor. Dit was de goedkoopste die ik snel eventjes kon vinden en bij Kamera Express waren ze zelfs duurder. Het enige is wel dat je echt van AliExpress moet houden, maar dat is weer een ander verhaal.

Zelf heb ik duidelijk voor macro gekozen en voor de eerste keer deze filter gebruikt te hebben. Dan kan ik echt niks verkeerd zeggen over deze macro/close-up voorzetlens. Wel had ik beter verschillende sterktes kunnen kopen, om een beter oordeel te kunnen geven. Toch fotografeer ik zelf liever zonder deze filter, omdat ik het dan toch mooier vind en zou daarom dan toch echt voor een Macro lens gaan. Alleen dat is toch vele malen duurder, dan de of een andere macro/close-up filter. Misschien heb jij meer ervaring met een Macro/Close-Up filter en dan ben ik ook zeer benieuwd wat jij van deze foto’s vindt?

Until next time,

Quirina

Volg:
Quirina
Quirina

Ik ben Quirina. 39 jaar, woon samen met mijn Marcel en onze hond Matsi in Emmen. In mijn vrije tijd mag ik graag fotograferen in diverse onderwepen, die ik graag op mijn blog mag delen.

Find me on: Web | Twitter | Instagram

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *