• De Lowepro Flipside Trek BP 350 AW

  Sinds kort heb ik een nieuwe cameratas, die ik al een paar keer gebruikt heb. De Lowepro Flipside Trek BP 350 AW en in deze review kan je lezen, hoe ik deze cameratas van Lowepro vind.

  Uitzoeken van de tas

  Al een tijdje wilde ik een nieuwe cameratas, dit omdat ik zelf de lowepro slingshot edge 250 aw cameratas. Deze beviel mij goed, op één ding na, het was een slingshot en dat vond ik zelf niet prettig zitten. Dat ik een nieuwe cameratas wilde, was duidelijk alleen welke het ging worden niet en daar was ik zelf toch enkele weken mee bezig.

  Van meerdere mensen in mijn omgeving, heb ik gehoord over de goede ervaringen die ze hadden met Aliexpress.com. Ook met de producten die te maken heeft op fotografie gebied waren erg goed en de cameratassen die hun aanbieden zijn zeker mooi. Toch durfde ik het niet aan, dit doordat ik zelf het merk lowepro al had ervaren en mij niet kan voorstellen dat de kwaliteit van Aliexpress het zelfde zou zijn als van Lowepro. Natuurlijk kan ik er naast zitten, alleen ik kan mijn geld maar 1 keer uitgeven en dan wil ik ook zeker zijn dat ik 100% tevreden ben over het uiterlijk en de kwaliteit van het product.

  Uiteindelijk heb ik voor deze Lowepro Flipside Trek BP cameratas gekozen, het was alleen eventjes de vraag of ik voor de 350 of de 450 formaat ging. Beide tassen bieden zeker de mogelijkheid om naast je fotografiespullen, ook iets van eten en drinken mee te nemen, een vestje voor als het koud is of reen regen jas als het gaat regenen. Toch ben ik na lang wikken en wegen voor de 350 gegaan, dit omdat ik het vermoeden had dat de Lowepro Flipside Trek BP 450 AW voor mij te groot was.

  Eerste indruk

  Tijdens het uitpakken, had ik eigenlijk de tas iets groter veracht, alleen denk ik dat de enorme doos die bol.com heeft gestuurd mij ook die illusie gewekt heeft. De grote is goed, maar de zijvakken die om de heup zitten had ik wel iets groter verwacht. Mocht je nu willen zien, hoe mijn eerste indruk was? Dit kun je zien op mijn YouTube kanaal, je moet alleen niet echt verwachten dat het een professionele video is. Want als ik ergens niet handig in ben, is het een video maken waar ik zelf in voorkom.

  De tas

  De vak voor je body, lenzen en eventueel je flitser zit aan de achterkant. Dit vind ik erg zelf erg fijn, zo is je dure apparatuur toch beter beschermd tegen diefstal. Je kan de vakken zelf indelen en er is genoeg ruimte voor een body, 2 of 3 lenzen dit licht natuurlijk aan de grote van je lens en/of een flitser.

  Een voorbeeld hoe ik zelf deze vak heb ingedeeld, kan je hieronder zien. Zoals je kan zien, kan je het indelen als je zelf wil. Aan de andere zijde zijn er 2 kleine vakjes waar je eventueel een extra sd-kaartje in kan doen. Hier heb ik zelf geen foto van geen foto van gemaakt, omdat ik hier geen gebruik van maak.

  Aan de bovenkant zit een extra accessoires vak, waar je regenjack of vest in kan doen, een lunchpakketje met wat extra wat te drinken of iets anders kan natuurlijk ook. Voor heb je nog ruimte om een kleine iPad of tablet te kunnen meenemen, alleen heb ik wel mijn twijfels of dit echt veilig is voor je tablet of iPad. Het is wel een handige ruimte voor een plattegrond, notitieboekje, pen en dat soort dingentjes wat ik zelf daarin stopt.

  Aan de voorkant zie je extra riemen, waar je ook eventueel je jas of statief kan vastbinden. Aan de zijkant van je tas heb je nog 2 bidon houders aan de zijkanten. waar je flesje drinken en/of statief kwijt kan. Ik moet wel zeggen dat in de bidon houders, een literfles wel echt het maximum is die erin past. Aan de tas heb je nog een heupriem. met 2 kleine zij vakjes zitten, waar je sleutels, extra batterij of een kleine smartphone, die niet groter is dan een iPhone Se te stoppen en aan de bovenkant zit nog een rits, waar je regenhoes voor je tas in zit. Deze heb ik nog niet hoeven te gebruiken, maar goed ook anders zou ik midden in een dikke regenbui zitten.

  Video van de cameratas

  Deze video heb ik zelf gezien, die een duidelijk beeld geef over de tas en de formaten van de tas. Wil er wel eventjes bij vermelden, dat de video Engels gesproken is.

  Conclusie 

  Inmiddels heb ik deze tas al een paar keer gebruikt en zal ik hopelijk nog lang plezier hebben van deze cameratas. Het enige nadeel is dat je geen grote drinkfles mee kan nemen, als je dat geen probleem vind? Dan kan ik de Lowepro Flipside Trek BP zeker aanbevelen als je een camera tas zoekt om een dagje ergens te gaan fotograferen.

  Liefs,

  Quirina

  Volg:
  Share:

  • Dit artikel bevat affiliate links

  2 Reacties

  1. 15 juni 2018 / 12:08

   Leuk om te lezen! Ik heb deze tas nu ook al een poosje en ik vind hem echt superfijn! Je kunt twee waterflessen meenemen eventueel als je echt veel nodig hebt natuurlijk. Dan bind je een statief op een andere plek. Maar als ik zover ga lopen dat ik zoveel water nodig heb dan neem ik mijn statief niet mee, haha.

   • Quirina
    Auteur
    15 juni 2018 / 12:20

    hahaha, ook een oplossing om je statief thuis te laten, alleen ben ik altijd bang dat ik dan spijt krijg.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *